Mi a véleményetek erről? Hogyan fejlesszem magam?
A humán érdeklődés, tehát szépirodalom, zene, színdarabok, lelki tartalmat hordozó művészetek hiányzik belőlem. Ezt nem akarom pótolni, mert ettől nem érzem magam kevesebbnek, sőt, műveletlennek se. Jó, különcnek igen.
Szociopata voltam eléggé, ez ellen tudatosan igyekszem tenni. Oda próbálok figyelni másokra, próbálom meghallgatni őket, és nemcsak ésszel, érzelmekkel is felfogni, mit mondanak, mi történt velük. Lekopogom, ez sokszor sikerül is. Szóval az érzelmek pótlásán dolgozom. A filmeken is igyekszem elgondolkozni.
Érdekel az informatika (weblapkészítés html-kódokkal; egy évig programoztam és szerettem; word dokumentumot csak igényesen adok ki a kezemből; tudom, mi az a formázás, újratelepítés; értek a vírusirtókhoz stb). Sokat szórakoztam itthon html-kódokkal weblap gyártásával.
Szeretek fotózni. Sétálgatni egyedül és lefotózni, ami szépet látok, ezzel magamnak, másoknak megmutatni a szépségeket.
Érdekel az emberi szervezet, az egészség. Sokat olvasgattam utána. Kiokítottam magam pl. a szaunákról is.
Szeretem a biológiát, talán csak a biokémiát nem, meg a rendszertant. De a szöveteket, szerveket, szaporodást, genetikát imádtam tanulni.
Érdekelt a tömegközlekedés, de leginkább a metrók, villamosok, kicsit a vonatok. Érdekel a közlekedés szervezése; a járművek belső tere. Érdekel a városrendezés, városok kizöldítése, egészségesebbé tétele.
Sokat gondolkozom el, szerintem túl sokat is.
Mindig lekötöm magam. Pl. orvosi rendelőben várakozás közben a kirakott reklámkatalógusok kötöttek le.
Semmiben se vagyok jó, akár hobbiról (pl. úszás, fotózás), akár tantárgyról van szó. Nincs olyan dolog, amiben kevés foglalkozás mellett is jó lennék. Abban vagyok jó, amivel sokat-sokat foglalkozom.
---------------------------------
Szerintetek jó, ha ezeket fejlesztem? Az érzelmeken is dolgozom, úgy érzem, azért sikerül; de a hobbikat is?
Mi legyek, mi legyen a foglalkozásom?
20/L
szerintem az, hogy meghalgatsz másokat, figyelsz rájuk, nagyon jó dolog. Az, hogy nincs humán érdeklődésed, szerintem nem akkora probléma, hisz nem lehet mindenki író, vagy magyar tanár, esetleg színész. Valakinek orvosnak, vagy számítástechnikusnak is kell lennie :D
Hogy miket fejlessz? Szerintem azt, amit hasznosnak vélsz, és kedvelsz is. Ha szeretsz fotózni, van rá időd, akkor nyugodtan csináld, még ha nem is ezt válsztod majd szakmának. Az érzelmekről annyit, hogy ha nem vagy totálisan érzéketlen, akkor nincs baj, az pedig, hogy fejleszteni akarod külön dícséretes :)
Hogy mi legyen a szakmád, azt nem tudom, de nem is akarom megmondani. Erre neked kell rájönnöd, de mindenképpen olyat válassz, ami közel áll hozzád. Ha végkép nincs ötleted nézegess főoskolák, egyetemek honlapjait, az biztos segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!