El lett rontva az életem! Tudnátok segíteni?
22éves vagyok,évek óta magányos,depresszióval küzdök,szinte nincsenek barátaim,nincs párom. Jelenleg még tanulok,de hamarosan végzek és dolgoznom kell. De most is végzek alkalmi munkát az sem megy mindig jól.Most még lenne időm/lehetőségem barátkozni,párkapcs.ot létesíteni,ha dolgozok akkor már csak alig.A családom konzervatív nem járhatok el este bulizni,szórakozni.
Ha dolgoznom kell valahol szinte sehol sem tudom jól végezni a munkám általában szerencsétlenkedek(pl:.leejtem a vállfát a ruha üzletben pakolásnál,nem értem meg a mit mondnanak stb.) Ilyenkor elgyengülök,elkezdek remegni,teljesen kiszolgáltatott helyzetben vagyok.A személyiségem labilis,könnyen le le lehet uralni.Fáradékony is vagyok,sokszor már alig van élet erőm,mintha vmi vámpír le szívta volna.Aludni is nehezen tudok esténként. Évek óta net függő vagyok a net világába menekülök,de le akarok szokni.Úgy érzem életképtelen vagyok. :(
A párkapcsolatok se jönnek össze. Randiztam nem is olyan rég két emberrel az igényeimet már szinte teljesen le adtam.A delikvensek közül az egyik csúnya volt,de neki se tetszettem.A másik viszonylag helyes volt,én jól ki öltöztem,szinte tökéletesen elégedett voltam önmagammal(ami nagyon ritka) és megdöbbentő neki se tetszettem!Ha látok valakit a BKv-n aki tetszik és rá nézek rám se hederít és ez idegesít. Úgy érzem,h már SOHA nem lesz párom,soha nem lesznek barátiam.
Olyan,mintha a bal szerencse üldözne,h semmi sem sikerül…Sötéten látom az életet,szinte mindenben a problémát látom.Az önbizalmam szinte sehol sincs. Voltam már több pszichológusnál a nagy része szinte semmit sem ért pedig motivált voltam/vagyok a változásra.Fogalmam sincs,h mit kezdhetnék magammal…Nem sajnáltatom magam,de sajnos ezek tények…
Tudnátok tanácsot adni?
10-es válaszoló:Köszönöm szépen! :)
Teljesen igazad van,mert valóban sajnos tényleg többről van szó ami a problémám illeti... A szüleimtől pedig félek,tök igazad van sajnos... :S
Ha tudsz segíteni azt nagyon megköszönném. :)
Nem volt sem időm, sem türelmem végigolvasni az eddig adott válaszokat, így ha átfedések lesznek, azért elnézést kérek!
Az alaptézis, amiből minden más építkezik, az az önbizalomhiányod. Mivel írtad a családi szigort, valószínűnek látszik, hogy szocializálódási problémák vannak a háttérben. Mivel nem engedtek sehova, nem is nagyon voltál társaságban, mindenki életmódját idegennek érzed, nem tanultál meg társas életet élni. Egyenes út vezetett a netfüggőséghez, hiszen ez is egyfajta közösségi élményt ad, ezzel az ember saját magát is be tudja csapni. Az emberi agy számára nincs különbség a virtuális és a hús-vér társaság között. Anonimitást biztosít, amit az ember egyfajta védelemként értékel. Ez viszont vissza is tud ütni. Mert az anonimitást sokan ki is használják, gondolj csak a beszólókra, a trollokra, a nagy megmondókra. És ha ilyenekbe futsz bele, az a te amúgy is nulla önbizalmadat fogja még tovább rombolni, mert általában bevonzzák maguk mellé a támogatókat és azt fogod érezni, hogy benned van a hiba, hiszen egyedül maradsz a véleményeddel. Torzítja a személyiséget és hamis világképet alakít ki az emberben. Veszélyes.
Na de vissza a kályhához: szóval igen, önbizalmad nincs, társaságban mindenki alá rendeled magad, emiatt vannak az ügyetlenkedéseid is, mert tudat alatt nagyon meg akarsz felelni. A megfelelési kényszer pedig mindenkiből stresszt vált ki. Stresszelsz, mert félsz attól, hogy kevesebbnek tartanak önmaguknál, félsz, hogy kinevetnek. A stressz miatt esel-kelsz, minden kiesik a kezedből. És csak egyszer akadjon valaki, aki ezért beszól, kinevet, már igazolta is a félelmedet, te pedig szépen bezárkózol.
Ez egy önmagát ismétlő folyamat, egy örgödi kör. ki lehet belőle lépni, de ez egyedül a legritkább esetekben szokott sikerülni. Menj el pszichológushoz! Ne szégyelld, demagóg hülyeség, hogy pszichológushoz elmebetegek járnak. Az az elmebeteg, aki ilyet állít. Ráadásul még műveletlen is.
És hogy nem jönnek össze a párkapcsolatok... aki magába fordul, depressziós, azon látszik is. gondolj bele, te szívesen lennél olyan ember társaságában, aki leszegett fejjel jár, aki folyton szomorú, stresszes? Biztos vagyok abban, hogy nem. Az ember igényli a vidámságot, a beszélgetéseket, és senki nem szeret olyan ember társaságában lenni, akiből árad a negatív energia.
Készülj fel arra, hogy kemény küzdelem elé nézel, de megéri. Keress egy jó pszichológust, ez az első és legfontosabb. És ne várd, hogy két beszélgetés után csoda fog történni. Hosszú folyamat, de a te életedet fogja jobbá tenni, azért küzdesz, hogy jobb legyen.
Sok sikert és erőt kívánok! menni fog! :)
Utolsó:Nagyon szépen köszönöm! :) Sok igazságot írtál!
Pszichológust fogok keresni,Te tudsz eseteg ajánlani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!