Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Asszertív viselkedés elsajátít...

Asszertív viselkedés elsajátításához melyik könyvet ajánljátok?

Figyelt kérdés
Nyuszimuszi vagyok, próbálok túljutni a gyerekkoban tudat alatt rögzült énképen: azon, hogy értéktelen, és gusztustalan vagyok. Olvasok önbecsülést helyretevő dolgokta, és mindent amihez hozzájutok. Úgy érzem, az asszertív viselkedést meg kellene tanulnom. Őszintén szólva elegem van belőle, hogy folyton kiközösítenek, összefognak ellenem, és simán, büntetlenül átlépnek rajtam az emebrek. Tökösebb fickó aakrok lenni, akivel nem mernek kukoricázni.Ésakivel nem is lehet.

2013. febr. 24. 23:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Könyvet nem tudok, de jó kiindulópont összeírni a pozitív és negatív tulajdonságaidat. A pozitívakból erőt meríthetsz, a negatívakhoz meg írd le az ellentétüket és tűzz ki célokat a megvalósításukhoz (pl. "lusta vagyok" ---> "szorgalmas vagyok" ---> "X időben felkelek, mindennap ennyi és ennyi időt tanulok, olvasok stb.").

Jó dolog még a testbeszéded és a viselkedésed megváltoztatása (kihúzod magad, lassan és kimérten mozogsz, nem a földet bámulod, kerülöd a töltelékszavakat - "izé, nem tudom, hát...", erőteljesen fogsz kezet stb.), mert ez visszahat a lelki állapotodra, és magabiztosabbá tesz. Először furcsának fogod érezni, de idővel hozzászoksz és természetessé válik.

Tony Robbins könyveit ajánlom, ha több tanácsot is akarsz még olvasni ezzel kapcsolatban.

2013. febr. 25. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!