Asszertív viselkedés elsajátításához melyik könyvet ajánljátok?
Könyvet nem tudok, de jó kiindulópont összeírni a pozitív és negatív tulajdonságaidat. A pozitívakból erőt meríthetsz, a negatívakhoz meg írd le az ellentétüket és tűzz ki célokat a megvalósításukhoz (pl. "lusta vagyok" ---> "szorgalmas vagyok" ---> "X időben felkelek, mindennap ennyi és ennyi időt tanulok, olvasok stb.").
Jó dolog még a testbeszéded és a viselkedésed megváltoztatása (kihúzod magad, lassan és kimérten mozogsz, nem a földet bámulod, kerülöd a töltelékszavakat - "izé, nem tudom, hát...", erőteljesen fogsz kezet stb.), mert ez visszahat a lelki állapotodra, és magabiztosabbá tesz. Először furcsának fogod érezni, de idővel hozzászoksz és természetessé válik.
Tony Robbins könyveit ajánlom, ha több tanácsot is akarsz még olvasni ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!