Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Túl csendes vagyok, mit...

Túl csendes vagyok, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ha interneten beszélgetek valakivel, és megakad a téma egyszer csak, akkor inkább bevágom, hogy mennem kell, szia.

Élőben ez még rosszabb, mert csak állok és hallgatok. Sokszor megkaptam már, hogy na mondj már valamit, szólalj már meg...

Nálam a sokat beszélés annyiban merül ki, hogy ha nem találkoztam valakivel kb 1 hete, akkor elmesélem, mi történt abban az 1 hétben.

Egy témáról sem tudok sokat beszélni, egyszerűen úgy érzem, hogy nincs mondanivalóm a másik számára, meg biztos unalmas az is, amit mondok, ezért inkább minél gyorsabban, egyszerűbben mondom el.

Van pár barátnőm, akikkel úgy-ahogy tudok beszélgetni, de csak azért, mert ők beszédesebbek. De náluk is kb annyiból áll a beszélgetés, hogy ők mondják, én meg: aha, aztaa, úristen, hűha, tényleg?....

Hülyéskedni azt szeretek (persze kulturált módon), de nem viszem túlzásba.

A barátom (1 éve járunk) azt mondja, őt nem zavarja, elfogad és szeret így, ahogy vagyok.

Nem tették még szóvá, hogy zavaró, de engem nagyon is irritál.

Annyira rossz, mikor társaságban vagyunk, mindenki beszél, én meg csak ott vagyok és nézek...

Mit tehetnék ez ellen? Van/volt valaki hasonló cipőben? És az mit csinált? Segítsetek kérlek, hogy változtatni tudjak ezen.:(

16 éves lány vagyok.

2013. febr. 9. 12:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem igazán. Ha beszéltünk pár mondatot, kényelmetlen lesz a helyzet és beáll a jól ismert kínos csend.
2016. máj. 31. 07:04
 12/13 anonim válasza:

Szia!

Igaz a kérdésednek már 8 éve, de én azért megpróbálok segíteni, ha egyáltalán még fenn áll a probléma.

Erről, hogy csendes vagy, azért nem keveset írtál, úgyhogy látom van az a téma, amiről sokat tudsz dumálni. Bár ehhez kicsi bátorság is kell, hogy mások előtt rosszat mondj magadról, de ha ez sikerül (és mondjuk nem egy rakat szemét között vagy), akkor erről is dumálhattok. Feldobod, hogy csendes vagy, és jó lenne, ha megtanítanának dumálni, vagy tudom is én. De a lényeg, hogy a problémáiról az ember sokat tud zagyválni, és ne mondd, hogy nem mert maga a kérdésed (nem számoltam össze), de 20 sor biztos megvan. Szóval mondjuk ez is lehetne egy beszédtéma, a "csendességed".

Egyébként, amit még tehetsz, hogy elkezdesz egyre több közösségbe járni, szociális életet élni.

Igazából ez csak az én elképzelésem, nem kell komolyan venni és simán lehet, hogy egy nagy hülyeség :D.

15/F

2018. jan. 23. 19:04
 13/13 anonim válasza:
Bocsi, csak 5.
2018. jan. 23. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!