Túl csendes vagyok, mit csináljak?
Ha interneten beszélgetek valakivel, és megakad a téma egyszer csak, akkor inkább bevágom, hogy mennem kell, szia.
Élőben ez még rosszabb, mert csak állok és hallgatok. Sokszor megkaptam már, hogy na mondj már valamit, szólalj már meg...
Nálam a sokat beszélés annyiban merül ki, hogy ha nem találkoztam valakivel kb 1 hete, akkor elmesélem, mi történt abban az 1 hétben.
Egy témáról sem tudok sokat beszélni, egyszerűen úgy érzem, hogy nincs mondanivalóm a másik számára, meg biztos unalmas az is, amit mondok, ezért inkább minél gyorsabban, egyszerűbben mondom el.
Van pár barátnőm, akikkel úgy-ahogy tudok beszélgetni, de csak azért, mert ők beszédesebbek. De náluk is kb annyiból áll a beszélgetés, hogy ők mondják, én meg: aha, aztaa, úristen, hűha, tényleg?....
Hülyéskedni azt szeretek (persze kulturált módon), de nem viszem túlzásba.
A barátom (1 éve járunk) azt mondja, őt nem zavarja, elfogad és szeret így, ahogy vagyok.
Nem tették még szóvá, hogy zavaró, de engem nagyon is irritál.
Annyira rossz, mikor társaságban vagyunk, mindenki beszél, én meg csak ott vagyok és nézek...
Mit tehetnék ez ellen? Van/volt valaki hasonló cipőben? És az mit csinált? Segítsetek kérlek, hogy változtatni tudjak ezen.:(
16 éves lány vagyok.
Egészen más az önmagunkért kiállás és a sokat beszélés. Amint valamilyen érdeke sérül, mindenki meg tud szólalni, ha nem, akkor ő ott nem csak szűkszavú!
Én nem lennék annyira csöndes mindig, de gond szokott lenni, hogy nem tudom beilleszteni a beszélgetésbe, ami eszembe jut, vagy elmegy a téma másfele, és nem lehet visszahozni, mert az "fura". Persze az is van, hogy nem jutok szóhoz, illetve hogy a többiek eleget beszélnek, és kielégítően, így nem érzem, hogy hozzá kéne szólnom. Az pedig eléggé utálatos, amikor én mindenkire figyelek, de rám nem figyel senki. Hát ilyenekkel lehet probléma.
Én is pont ugyanilyen vagyok:(
Változott azóta valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!