Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi történt velem? (Bővebben lent)

Mi történt velem? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Amióta elkezdtem a középsulit, irtózatos bűntudatom van anya miatt.

Ugyanis amikor nagyon lázadtam, elképzeltem h az egész családom autóbalesetben meghal és én rám figyel majd mindenki. Persze nem gondoltam komolyan mert szerettem anyát, de amikor veszekedtünk, ilyeneket gondoltam.

Mostmeg,görcsberándul a torkom és majdnem elsírom magamat amikor arra gondolok, h mi lenne ha meghalna, amikor annyit segít nekem h mit csináljak, meg önbizalmamat növeli.:D

Mi a baj vele? Tudom nem baj , mert szeretem, nem is arra gondolok h azt akarom elképzelni h meghal? de mi ez a nagy változás?

2009. szept. 4. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, amikor ideges az ember, sok hülyeséget mond meg gondol. Velem is volt már ilyen. Veszekedtem anyukámmal, ideges voltam és akkor arra gondoltam, milyen jó lenne, ha nem lenne, mert legalább nem idegesítene fel senki. Persze higgadtan nem jutna ilyen eszembe, mert szeretem és szükségem van a szüleimre. Csak abban a helyzetben feldúlt voltam, később pedig nagyon bűntudatom volt. Próbálj meg lehiggadni, mikor mérges vagy, vagy legalább ne mondj neki túl durva dolgokat olyankor. Kamasz vagy, hamar fel lehet idegesíteni, ilyenkor gyakran a szülők is irritálnak. Arra azért figyelj, hogy ne mondj nagyon bántó dolgokat nekik, mert akkor később, higgadt állapotban bűntudatod lesz. Viszont most nyugodj meg, a lényeg, hogy tudod, hogy szereted őket és csak az idegesség beszélt belőled akkor.

15/L

2009. szept. 4. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kamasz koromban én is átestem ezen a "gondolkodáson", hogy mi lenne ha ....................

Azóta már felnőttem (69), de sokszor eszembe jut, de nem érzek önvádat, mert mindent megtettem, hogy a végnapjait szebbé tegyem. Ne gyötrődj rajta, ez kamszkori "önállódosási" vágy. Semmi köze a valóságnak. Sokan vannak, voltak így. Van aki bevallja, van aki tagadja.

2009. szept. 4. 15:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :D Nagyon kedvesek vagytok.

Mostanába nem szoktunk sokat veszekedni és ennek nagyon örülök :)

2009. szept. 4. 15:42
 4/6 anonim válasza:
Ez természetes ha arra gondolsz h milyen lenne nélküle és közben majdnem elsírod magad!Sztem mindenki így érez aki szereti az anyukáját!Ha azt akarod h ne hiányozzon annyira tölts vele sok idöt ne legyél nagyon távol töle(pl.másik városba,országba...stb.),segíts neki sokat lássa h szereted!De ilyenre sztem ne is gondolj!
2010. febr. 22. 15:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Kedves vagy, köszi a választ!
2010. febr. 22. 15:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is elszoktam rajta gondolkodni, hogy mi lenne, ha és hogy mindenki engem sajnáltatna :DTe már gondolom kinőttél belőle :)

14/l

2010. júl. 18. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!