Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 18 évesen az ilyen felfogás...

18 évesen az ilyen felfogás beteges?

Figyelt kérdés
Szóval 18 éves végzős gimnazista vagyok.Viszont egy a környezetem által problémának nevezett dologgal állok szemben.Sajnos (?!) nem nagyon érdekel semmi,persze csak idézőjelesen (családalapítás,karrier,tanulmány,vagy akár szerelmi élet)Érettségi előtt állok és nem nagyon izgat az egyetem vagy szakma kérdése sem.Természetesen nem a család nyakán akarok lógni nem erről van szó tisztában vagyok vele hogy magamnak kell(ene) hogy tanuljak stb.Ez flegmaság lenne?Nem gazdag családból származom ,sőt inkább szegénynek mondanám magunkat,megvan az élelmiszer,rezsi,ruha,stb csak nem nagyon tudunk ugrándozni bár ez a mai világban nem is olyan szokatlan.Még nagyobb probléma hogy tisztelem a családom,ők tartanak, neveltek, ezzel tisztában is vagyok de mégsem adok a szavukra.Az egyik fülemen be a másikon ki.Ez hatalmas probléma tudom de nem tudom miért csinálom.Racionálisan nézve sem értem meg őket néha egyes helyzetekben,szerintem túl sokat aggódnak.Sajna ez már a bátyámmal való viszonyra is árnyékot vett egyre rosszabb a kapcsolatunk.Szorgalmam is változó ami érdekel arra tanulok ami nem arra kevésbé.A barátnő téma sem fogott meg annyira eddig.Nem tartom magam zűllötnek sem sajna dohányzom,de inni egyáltalán nem iszom.Nem szoktam 'visszabeszélni' de ha valami szerintem nem helyén való annak érdekében felemelem a hangom.Most felelőtlen és éretlen vagyok,vagy netán valami mentális bajom lenne a felfogásom miatt?Úgy tudnám leírni az eddigi életem hogy elvagyok mint a befőtt aztán majd csak lesz valami.
2013. febr. 2. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Üdv!

Tudod érdemes tervezgetni a jövőd,mert kikerülsz a suliból és ezzel az elvagyok felfogással egy önsajnáltató senki leszel akinek se munkája se senkije nem lessz.

18évesen ez természetes hogy felelőtlen vagy ,még van időd megtanulni hogy mi az hogy dolgozni orba szájba ,lehet a semmiért lehet csak amegélhetésért lehet hogy másik családtag eltartásáért.

Ami a cigit illeti én is dohányoztam,mikor letettem akkor minden téren javult az életem,kaptam levegőt normálisan,a sportot jobban bírtam és az ágyban is megmutatkozott hogy vissza voltam fogva amíg cigiztem.

A szüleire szerintem meg senki sem szeret hallgatni,ami rádférne az az hogy egy picit megkéne szabadulnod otthonról és kipróbálhatnád hogy milyen magadra főzni,mosni,dolgozni stb

2013. febr. 3. 03:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nem beteges, inkább alapnak mondanám.

Sablon emberek közé tartozol életcél, álmok és kitartás nélkül.

Bajnak baj, mert ha nem változtatsz, akkor te belőled se lesz több mint egy segélykérő avagy segédmunkás.

2013. febr. 3. 12:53
 3/3 anonim ***** válasza:
* jobb esetben találhatsz valami hülye f@szit ki eltart.
2013. febr. 3. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!