Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Éles ész + lustaság vs nehezeb...

Éles ész + lustaság vs nehezebb felfogás + szorgalom?

Figyelt kérdés

Miért van az h ha van egy egyébként jó agyú de lusta ember akkor azt állandoan cseszegetik h lusta, aki meg lassabb felfogásu viszont szorgalmas azt mindig "babusgatják"? Mindenki azt hiszi, hogy sokkal rosszabb helyzetben vannak a lassabb felfogásu de szorgalmas emberek mint akik alapbol könnyebben tanulnak, pedig szerintem ez pont forditva van. Az akareterő is ugyanolyan képesség szerintem mint az h valaki 1 v 3 olvasásbol tanul meg pl egy szót. Én például személy szerint gyorsan tanulok viszont nagyon lusta vagyok, de inkább lennék a másik tipus, mert igy semmiben nem tudok elmerülni, mindent viszonylag hamar feladok, megunok. Nincs kitartásom és ezzel már kisgyerekkoromóta tisztában vagyok és állandoan probálok változtatni de nem megy. Szoval a lényeg, h mért hiszi azt mindenki, hogy mindenkinek ugyanakkora akaratereje van csak nem mindenki használja? Lehet kicsit összefüggéstelen amit irok csak ilyen tömören nem tudom máshogy leirni, ha nem tiszta akkor válaszolok a homályos részekre.

20f

2009. aug. 9. 19:52
 1/8 anonim ***** válasza:

mindenki alatt nem tudom kiket értesz de a tanárok tényleg bevallottan így állnak hozzá (ők mondták). Pedig én is olyasmi helyzetbe vagyok mint te. Én ami nem érdekel képtelen vagyok rendesen megtanulni, és ha mégis sikerül mára már rég elfelejtettem. Ami meg érdekel 4-es 5-ös re feleltem mindig.

Visszatérve a kérdésre, szerintem azért van ez mert a tanárok élvezik hogy milyen buzgón csüngenek a szavain a diákok. Ha meg valaki nem akar odafigyelni(vagy látni rajta h unja stb) tiszteletlenségnek veszi.

2009. aug. 9. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:

ez egyszerű: aki szorgalmas, azt bármire rátudod venni/tanítani és várhatóan dolgozni is be fog járni...

a lusta ember ha évente 1 hónapat dolgozik csak, mert ennyire lusta... és 100.dik kérésre se tanulja meg...

nem megbízható bármennyire is akarnánk...

én nem bíznék rá semmit... vagy külön felügyelő ember kéne mellé...

2009. aug. 9. 20:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Én akkor jól jártam nekem közepes a felfogó képessgém gyorsasága és a szorgalmam is biztos azért tudok kítűnő tanuló lenni!
2009. aug. 9. 21:18
 4/8 A kérdező kommentje:
a tanulmányokkal nekem se voltak problémák, elvoltam végig a sulikban, csak épp ez az h csak elvoltam, ennyi. ha lenne szorgalmam érzem sokkal többre vihetném de egyszerüen nincs kitartásom, ha elkezdek valamit nagyon gyorsan eljutok mondjuk egy közép szintre de aztán annyi ott megállok, nincs kedvem vele foglalkozni tovább. és épp ez az idegesitö h annyira okos nem vagyok h szorgalom nélkül elsö legyek bármiben, tehát ha valaki keményen dolgozik akkor sokkal többre viheti mint én és idegesit h nincs kitartásom :). na ugylátszik átmentem egy kicsit önsajnálatba bocsi csak ez a téma kihozza belölem, régota probálok már szorgalmassá válni
2009. aug. 9. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezen komolyan tudsz változtatni...

Igazából elég, ha több időt fektetsz belé. Nem kell, hogy élvezd, és nem is fogod, ahogy a szorgalmasok sem teszik.. az akaraterő ugyan veleszületett tulajdonság, de nincsen mércéje.. egy szorgalmas gyereket, aki tanul, egyáltalán nem biztos, hogy zavarja, ha nem tud megcsinálni egy húzódzkodást sem.

A tanárokat abszolút meg lehet érteni. A kevésbé okosaknak is meglenne a kettes, ha úgy csinálnák, ahogy te (vagy ahogy én...), de nekik ez nem elég, ezért becsülik őket meg a tanárok.

Gondold el, mennyi munkát fektetnek az egész dologba...és ezt mi is megtehetjük. Bármikor. Tudod mit? Tegyük meg jövőre ;)

Nekem voltak jó időszakaim :P

A célt tudtam, szerettem volna 'tudni'. Annyira jó érzés, mikor tudunk valamit, nem? Például gyűlölöm, ha egy magyar szót nem ismerek. Kevés megalázóbb dolgot tudok annál...

na mindegy, tényleg annyi volt, hogy szakítottam időt a dolgokra, ha utána külön nem is olvastam az órán leadott anyagnak, de a könyvünkben leírtakat megnéztem, és sokszor tényleg érdekes volt. Neked is ez hiányzik ugyebár, az érdeklődés... de nem lehet látni valamiről, hogy érdekes, amíg nem merülsz bele a részletekbe. Ahogy összeáll, és minden apró részlet a helyére kerül, az vmi fenomenális érzés. :)

2009. aug. 10. 01:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazad van sok dologban amit leirtál, főleg az érdeklődés hiányában. Nekem pont az a problémám h mikor már egy dologrol alaposan informált vagyok és kezdenék belemélyedni, akkor hirtelen érdektelen leszek az egésszel kapcsolatban és a ráforditando időt pazarlásnak tartom, na ekkor kezdek bele egy uj dologba. Emiatt ugye sokmindenben járatos vagyok de igazán mégsem értek semmihez (mármint magasabb szitnen) :). Jelenleg a corvinuson tanulok és szeptembertől szakkollégista leszek, jelenleg nagyon várom az egészet, hogy elmerlhetek majd a gazdasági dolgokban, azonban félek h fél-1 éven belül teljesen "megutálhatom" :/. Remélem nagyjábol tiszta a problémám.
2009. aug. 10. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan vagyok mint te. Amikor tudtam, hogy produkálnom kell akkor kellőképpen sikerült. Ez volt az érettségi. Az egyetemen - pécsi közgázon- meg totál leeresztettem. (Amúgy irigyellek, hogy bekerültél szakkoliba, nem tudom nálatok hogyan működik, de engem egy cigánybűnözés létét firtató kérdéssel akasztottak meg a rostán. Rossz volt, hogy véleményem volt erről...)

Most persze kitaláltam magamnak, hogy szeptembertől pillanatragasztót kenek a fenekemre és akkor is rendesen fogok tanulni. :P

Amúgy én rengetegszer használom saját védelmemre a lustaságot, mint emberi gyengeséget/betegséget és hajlamos vagyok odáig fejtegetni, hogy nem piszkálnak tovább. :)

M 19/L

2009. aug. 13. 00:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen bennem is erős elhatározás van afelé h szeptembertől igenis megcsinálok mindent maximálisan, aztán meglátjuk mi lesz belöle :P. Ahova én jelentkeztem szakkoliba ott inkább a logikára, tájékozottságra, érvelési technikákra meg csapatmunkára voltak kiváncsiak, de nálunk is van olyan szakkoli ahol például panelinterjunál előkerült a szexualitás mint téma...
2009. aug. 13. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!