Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg egy béna, nyomi...

Tényleg egy béna, nyomi stréber vagyok? 12/L

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem. Lehet, hogy túl felnőttesen gondolkozok, de úgy vélem, hogy azért járunk iskolába, hogy ismereteinket bővítsük, sikeresen leérettségizhessünk, jó egyetemre mehessünk, jól fizető munkahelyünk lehessen, anyagiak terén is minden rendben legyen, és könnyen boldogulhassunk. Akkor miért van az, hogy ha valaki normálisan felkészül az órákra, jó jegyeket szerez (bevallom, nagyon kevés tanulással), nyelveket tanul, hangszeren játszik.Nincs menő, csak egy egyszerű telefonom. Akkor már rögtön stréber vagyok? Manapság tényleg az a normális és menő, ha valaki éppen csak átcsúszik a következő osztályba, emellett rengeteg idősebb barátja/barátnője van, pasija(!!) 12-13 évesen, 300 lájkos facebook profilképe, mindentudó XY okostelefonja, minden klubnak a tagja, félmeztelen fotók keringnek róla interneten. Ez a menő? Én nem ilyen vagyok, szívesen olvasok, tanulok. Csodálkozok, hogy nem hívnak magukkal pizzázni, sétálni? Nem tudok hozzászólni sorozatokhoz, mert nem vagyok fent este éjfélig, fél kilenckor nekem alvás. Ez nyomiság? Mit tehetek? Nagyon el vagyok keseredve. :/

2013. jan. 19. 13:18
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
utolsó: szerintem sokkal inkább csak egy nyomi stréber, mint ari ://
2013. jan. 20. 13:02
 12/27 anonim ***** válasza:

Első sorban a te véleményed számít, ezt sokan félre értelmezik: pozitív vélemény is csak egy vélemény, ne nyugtassanak a vigasztalások, ha úgy érzed neked nem jó így. Mindenhol ez megy, az lazább, hedonista-elvű boldogabb emberek megvetik azokat akik "nem tudnak élni", és minden a munka körül forog nekik és fordítva. A "stréberek" is épp úgy utálják a felszabadultabb embereket, akiknek vannak barátaik, és a mának élnek, élvezik az életet. Az az igazán jó, ha kiegyensúlyozottan élsz és mindenre gondolsz: az anyagi és LELKI életedre is. Szerintem elég sivár életű, ha valaki csak a jövőjére gondol, miközben a kamaszkora odavész.

A jövő nem minden, főleg ha nincsenek olyan barátai, akikkel boldogok lehetnek.

Bénaságnak nevezhető az, amikor valakinek olyan bizonytalan személyisége van, hogy nincs nyugalomban magával, de mások véleményére támaszkodva próbálja vigasztaltatni magát, miközben érzi, hogy hiányzik valami az életéből. Lehet, hogy nem vagy komolytalan pózer-prosti, stb. de ez nem jelenti azt, hogy minden oké veled. Ne foglalkozz a "normalitással", kicsit szubjektív fogalom, és élj annak, ami neked jó, ha te így jól érzed magad, akkor nem kell feltenned ezt a kérdést. Tapasztalatom szerint sokszor azokat gyepálják, akik magukkal sincsenek megelégedve és az önbizalomhiányukat, gyengeségüket kivetítik, talán téged is azért minősítenek nyomi strébernek.

Szerintem maga az iskolai jó teljesítményeiddel semmi bajuk, max arra vetítik ki az ellenszenvük, nem csak iskola és munka hely létezik, nem csak abból áll az élet, sőt, szerintem elsősorban az embernek az érzelmi élete adja ki legjobban az ember személyiségét, ami alapján minősítik, sokan a maguk nyugtatására keresnek kifogásokat.

2013. jan. 22. 13:29
 13/27 anonim ***** válasza:
16%

JAJA egy nyomorék stréber vagy, csodálkozol hogy senki nem áll veled szóba, még a kutyák is lepisálnak? Állj ki magadért az ég megáld. Ha jól tanulsz kevés tanulással akkor lógj velük, ne görcsölj az életen 12évesen. Jól fizető munkahely? Hol van az még tőled? Ne most fossál be az ilyeneken majd majrézz az államvizsgád előtti este. Szedd össze magad, fel a fejjel, és légy pozitív, nézd az élet szép oldalát. Pacsi

22/f

2013. márc. 2. 14:13
 14/27 anonim ***** válasza:

Vigasztalnak ha rosszabb jegyet kapsz mint 5-ös? Úr isten! Fogadok még sírni is szoksz, nekem van egy ilyen oszt. társam rosszabb kapott egy 4–est és elkezdett bőgni. Hárman odamentek vigasztalni mert sírt a 4-ért közbe meg valaki az 1–esért se...

Olyanba is beleüti az orrát amibe nem kéne pl.

Valakik beszélnek az ofövel az óran panaszkodnak valakire kicsönget mindenki a témát hajtja ki megy mindenki az osztályból mi bentmaradunk ő is, elkezd kiabálni, hogy így meg úgy, ez nem igaz az nem igaz aztán elkezdi kritizálni a barátom és még ő rohan sírva az anyjához(a suliba dolgozik).

Fhú de rühellem a csajt annyira kis kényeske meg stréber is (szünetbe nem engedi a tanárt kimenni az osztályból, kérdezi tőle köv. órán mit veszünk azután mit veszük töbet akar tudni a témáról, igazából már a tanárt sajnalom, hogy nem tud menni inni, enni, wczni stb.)

Amúgy meg a kivételezés is megy őt halgatjuk csak meg, ő vallomását hisszük el...

Hogy a kérdésre válaszoljak a mi sulinkban ehez mérve nem vagy stréber.

2013. szept. 22. 11:41
 15/27 anonim ***** válasza:
Nem vagy nyomi, lehet, hogy most az ő szemükben annak tűnsz, de hidd el később ez pont fordítva lesz. Te tanulsz, sikeres leszel, lesz belőled valaki, ők agyi szinten megmaradnak gyereknek, nem tanulnak,épp-hogy átmennek kegyelemből az érettségin (nálunk sokan voltak ilyenek) és nem lesz belőlük senki, alig fognak tudni állást szerezni és siránkoznak, akkor ők lesznek majd a nyomik,nem te. Gondolj erre. Te mindent jól csinálsz még.
2013. szept. 22. 14:45
 16/27 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom kivánni,bárcsak én is tanultam volna kettessel átcsúszások helyett. Mai napig bioszból meg tudom mondani milyen színű melltartó volt a biosztanáron tanáron bármelyik nap középiskolában,de nem tudnék egy leckét sem felidézni.
2013. szept. 22. 22:21
 17/27 anonim ***** válasza:

Semmi gond nincsen veled, azt még senki nem bánta meg, hogy tanul. Én 26 vagyok, a te korodban, de még 10 évvel később sem gondolkodtam előre, meg is lett az eredménye; bár nem vagyok egy szerencsétlen, de sokkal előrébb tarthatnék egy kis szorgalommal, kevesebb lustasággal. Énbelém szüleim hol erőszakkal, hol érzelmi zsarolással verték a tanulás "szeretetét", talán ezért is gyűlöltem az egész rohadt iskolát. Gimi 3-ik osztályban buktam. Ne kövesd a példám.

Szerintem téged inkább az zavar, hogy látszólag emiatt kirekesztődsz az osztálytársaid közül. Biztos lehetsz abban, hogy nem azért nem hívnak, mert "stréber" vagy, hanem mert egyszerűen nem érzik azt, hogy ott lennél velük a közös dolgokban. Nyissál feléjük; amikor nem tudsz a sorozatokról beszélni, akkor kérdezd meg tőlük, nem durván, hogy mi jó annyira ezekben a sorozatokban? Hiszen a Bűn és bűnhődés Raszkolnyikovja ezerszer sokrétűbb karakter, mint a Gyanú árnyékában papírmasé figurái.

Nyiss, de tarts ki amellett, amit helyesnek vélsz; így a személyiséged és a méltóságod is megmarad, sőt, előbb-utóbb kíváncsiak is lesznek Rád. És ha kevés barátod is lesz, azok valódiak lesznek. Hajrá, kiscsaj, nincs veled semmi baj.

2013. szept. 23. 01:56
 18/27 anonim ***** válasza:

hát ha ezt jól látom, és tényleg ebben az évben írtad akkor még egy idősnek számítunk! :DD Én úgy gondolom hogy: A telefon arra való telefonálj, max. egy számoló gép, egygy zseblámpa, és egy pár zene a tanuláshoz jó egy telefonon ha van; A stréber az aki éjjel-nappal csak tanul. a stréber és az okos az két külömböző szó; Pasik? ilyen korban a fiúk 80%-a csak azért jár egy csajjal hogy menő legyen. Én se vagyok stréber, csak előkészülök egy órában a következő anyagra. Pasim se volt soha! Remélem találsz hozzád hasonlóan jófej barátnőket. Addig is vegyél egy kutyát és sétáj vele naponta a parkban

Üdv. A másik kiközösített csaj ;D

2013. nov. 4. 15:59
 19/27 anonim ***** válasza:
oh sorry egy, és nem egygy xD elhibáztam
2013. nov. 4. 16:00
 20/27 anonim ***** válasza:
és sétálj! bocsánat a hibákért elég égő hogy arról beszélek hogy okos vagyok, közben tele van az írásom hibákkal, csak siettem. sorry
2013. nov. 4. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!