Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg egy béna, nyomi...

Tényleg egy béna, nyomi stréber vagyok? 12/L

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem. Lehet, hogy túl felnőttesen gondolkozok, de úgy vélem, hogy azért járunk iskolába, hogy ismereteinket bővítsük, sikeresen leérettségizhessünk, jó egyetemre mehessünk, jól fizető munkahelyünk lehessen, anyagiak terén is minden rendben legyen, és könnyen boldogulhassunk. Akkor miért van az, hogy ha valaki normálisan felkészül az órákra, jó jegyeket szerez (bevallom, nagyon kevés tanulással), nyelveket tanul, hangszeren játszik.Nincs menő, csak egy egyszerű telefonom. Akkor már rögtön stréber vagyok? Manapság tényleg az a normális és menő, ha valaki éppen csak átcsúszik a következő osztályba, emellett rengeteg idősebb barátja/barátnője van, pasija(!!) 12-13 évesen, 300 lájkos facebook profilképe, mindentudó XY okostelefonja, minden klubnak a tagja, félmeztelen fotók keringnek róla interneten. Ez a menő? Én nem ilyen vagyok, szívesen olvasok, tanulok. Csodálkozok, hogy nem hívnak magukkal pizzázni, sétálni? Nem tudok hozzászólni sorozatokhoz, mert nem vagyok fent este éjfélig, fél kilenckor nekem alvás. Ez nyomiság? Mit tehetek? Nagyon el vagyok keseredve. :/

2013. jan. 19. 13:18
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
100%
Jól csinálod a dolgokat, ne foglalkozz a bukdácsolókkal, később majd úgyis megbánják hogy hülyék voltak. Ugyanakkor ha van szabad időd, ne otthon ülj hanem járj társaságba, pizzázni, sorozatot nézni és akkor nem leszel kiközösítve.
2013. jan. 19. 13:26
 2/27 csingilingg84 ***** válasza:

Szia!

Egyáltalán nem számít nyomiságnak, de nálunk is ez van. Ha valaki jól tanul stréber, és csak azokat fogadják el, akiknek éppen csak meg lett a kettes. Ne szomorkodj.

Barátkozz azokkal, akiknek ugyanaz az értékrendje, mint neked. :)

2013. jan. 19. 13:27
 3/27 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük. Láttam mire képes a tanulás. egy villamos mérnök ismerősöm 6000 ft-os órabérben van. Egy informatikus haverom meg 5000ft-ot keres óránként. Egy utca seprő meg minimálbért. Csupán te választasz,hogy most keményen tanulsz, vagy életed hátra lévő részében keményen dolgozol ;)
2013. jan. 19. 13:34
 4/27 anonim ***** válasza:
nem vagy nyomi, csak gondolsz a jövődre. ami jó tulajdonság (:
2013. jan. 19. 14:02
 5/27 anonim ***** válasza:
Azt hittem, csak én vagyok ilyen. De akkor ezek szerint nem! :) Figyelj, nekem van egy tuti módszerem, amelyhez ugyan szükséges minimális egoizmus, de ennyi mindenkiben ott van: TUDD, hogy többet érsz náluk. Értelmes ember vagy, akinek lesz jövője. A "menő" lánykák meg azt sem tudják, mit kezdjenek az életükkel, jobb híján lesznek majd takarítónők vagy kukások. Nem tudom, neked milyen a helyzeted barátok terén, de nekem a felnőttesebb gondolkodásom miatt igazából csak pár haverom van, de legtöbb... nem egyezik a véleményünk a világ dolgairól, na.
2013. jan. 19. 14:35
 6/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem sincs sok barátom. És eddig mindig az volt, hogy alig várták, hogy hibázzak, azaz ötösnél rosszabb jegyet kapjak. Mostanában-úgy két hete-van az, hogy ha rosszabb jegyet kapok, inkább vigasztalnak, és segítenek.. de ez is csak néhány- kb. 7 vagy 8- ember. És vagyunk 42-en. Hurrá! ://
2013. jan. 19. 14:43
 7/27 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagy sem béna, sem nyomi! Sokkal inkább egy vagy azon kevesek közül, akik tényleg érettebbek a saját koruknál ;)

Ha a többiek nem fogják fel, mi értelme van tanulni, az legyen az ő bajuk... majd meglátják, mennyit lesznek képesek elérni később. A tudás viszont olyan kincs, amit nem vehetnek el az embertől, és megfelelő tudással nyitva áll előtted a világ, akármerre is visz az utad később :)

A barátkozás persze sajnos nehéz ügy olyan közösségben, akik csak melegedni járnak az iskolába, ám azért ha kevesen is, de vannak még hozzád hasonló fiatalok. Keresd az ő társaságukat, akik hasonlómód gondolkoznak a világról, mint te, és ne hagyd, hogy megváltoztassanak! Bár nem ismerlek, de ez alapján a rövid leírás alapján úgy vélem, ritka kincs egy ilyen lány a mai fiatalok között ;)

2013. jan. 19. 15:55
 8/27 anonim ***** válasza:
A kérdésre a válasz: NEM. Egyébként annyival kiegészíteném, hogy amiket fölsoroltál, hogy miket szeretnél elérni, abban van egy buktató: ma már nem csak jó tanulmány, de jó "személyérték" is kell (ez azt jelenti, h kell pénz és kell egy olyan rokon, akinek "nagy" neve van), hiába vagy zseni, ha nem muszáj, akkor nem fog megfizetni téged senki (Mo.-n). Sőt még egyet mondok: attól, hogy valakinek diplomája van, még nem lesz zseni. Mindenképp kell szakértelem, csak sajnos ma ezt elhanyagolják és a "személyérték" és a végzettség számít de az előbbit a sors adja.
2013. jan. 20. 00:29
 9/27 anonim ***** válasza:

Én inkább a rossz társaságba tartozok, egyszerűen el van cseszve nálam valami, teljesen tróger életet élek,de legalább tudok több féle nézőpontból is vizsgálni helyzeteket

:D

szóval annyit mondanék csak higy irigyellek egy kicsit ezzel a mentalitással, ne akarj olyan lenni mint ők (vagy inkább mint mi). Semmi jövőkép ugyhogy marad a züllés...

Szeribtem mindenképp keress egy jó gimnáziumot, ott normálisabb a társaság.

Igazából tényleg nem veled van a gond, régen sokat gondolkottam hogy miért nem tudok beilleszkedni, aztán jófej társaságba kerültem és csak most látszik hogy a régi környezet mennyire bunkókból állt.

2013. jan. 20. 00:34
 10/27 anonim ***** válasza:
72%

Leszel a húgom ?, ari vagy :) <3

21/f

2013. jan. 20. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!