Hogyan tudom teljesen kizárni az érzelmeket az életemből?
#11.
A józan logikára gondolsz, ha jól sejtem. A józanság pedig objektív ítélet, vagyis elfogulatlanság. Az elfogulatlanság pedig az egótól való elvonatkoztatás. Tehát végső soron az ego feladásával vetted észre. Mondjuk úgy ego-mentes logikát használtál, de egy fontos megjegyezni való...minden egyes pillanatban azonosulva vagy azzal, amit kikövetkeztettél, vagy olykor-olykor kibillensz? Azaz csak kilogikáztad, vagy használod is mindig? Úgy értem átjár ez a dolog, s nem bukkan elő már belőled érzelem, vagy csak észrevetted, amit leírsz de még megesik, hogy elfog egy-egy érzelmi állapot?
Másrészről amikor valaki az egot adja fel, akkor nem az én-t adja fel, hanem csak egy "illuzórikus én-t"...vagyis lehet észre sem vetted, hogy egótól mentesen gondolkodsz/gondolkodtál. S én az ego feladását mindörökre értettem, csak ekkor "szabadulhat meg" valaki az érzelmektől végérvényesen.
üdv
28/F
LastOne.Left
meg tudnál nevezni egyetlen pozitív érzelmet? tudom a boldogság a magyar értelmező kéziszótárban érzelemként van definiálva, szóval a boldogságon kívül.
másrészről lehet figyelmetlenül olvastál, de mint írtam, az ego egy "hamis" én, szóval, amikor Te azt mondod az egódnak a legjobbat teszed, akkor te a "nemhamis" éneddel azonosulsz, azaz ugyanannál vagyunk, amit én mondok. egyébként az ego egyik központi tulajdonsága, hogy birtokolni akar, meg akar szerezni dolgokat, tehát amikor te belátod, hogy nincsen szükséged egy mobiltelefonra, pont hogy nem egóból cselekedsz...valószínűleg eltérően definiáljuk a szavakat, de mindenesetre ügyes vagy...;)
egy jó teszt különben arra, hogy mennyire működik jól a Te logikád, vagyis mennyire tükrözi a valóságot az állításod:
Képzeld el, hogy bármely szerettedet a szemed láttára gyilkolnak meg(drasztikusan, direkt mód). Vajon meg tudnál bocsátani azonnal az elkövetőnek, és "el tudnád engedni" a szerettedet abban a pillanatban?
üdv
28/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!