Baj, hogy jobban szeretem az állatokat mint az embereket?
Én sokkal jobban szeretem az állatokat, mint az embereket.
Nem "buggyant" módon: nem alszik egy sem az ágyamban, nem gügyögök nekik, szóval nem kezelem őket emberként.
De ha belenézek a kutyám szemébe, a tekintetét sokkal tisztábbnak és áthatóbbnak érzem, mint egy emberét, és ami vicces - vagy épp szomorú - , hogy sok állatba több empátia lakozik, mint a legtöbb emberben.
22/l
Ez velem elég gyakran fordul elő mostanában. Azt érzem, ha egy kutya szeret (nyalogat, ugrál, örömében ugat, stb.), akkor az őszinte szeretetét és örömét mutatja felém. Az ember nagyon ritkán mutatja ezt. Mi emberek gyakran megjátsszuk magunkat, színészkedünk, hogy a másik szemében jobbnak tűnjünk. A kutya viszont elfogad, amilyen vagy. Imádom a kutyákat, a kóbor kutyusoktól nem félek. Amikor egy kisvárosban laktam még a jászságban, akkor egyik este szembetalálkoztam egy kóbor kutyával. Megsimogattam és kb egy órán át kísért el engem a városban. Vagy az utcán sétáltatott kutyák sem bántanak, simogatás után, pedig kifejezetten kedvesek. Épp ezért néha jobban szeretem az állatokat, mint az embereket. Nincs bennük az az előre megtervezett gonoszság, mint (sajnos) elég sok emberben).
21/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!