Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan jöhetnék ki ebből a...

Hogyan jöhetnék ki ebből a MÚMIA ÁLLAPOTBÓL?

Figyelt kérdés

Idén nyáron megvalósítottam szinte az összes álmom,tele voltam heves érzésekkel eleinte pozitív majd hol pozitív hol negatív(depressziós érzésekkel).Az agyam pedig szinte egyáltalán nem fogott,teljesen eluralkodtak rajtam az érzéseim.Mivel tudtam,hogy kezdődik a tanév ezért azt akartam,hogy a heves érzéseim elmúljanak,hogy jobban fogjon az agyam.Az akaratom teljesült pusztán a kívánsággal és egy ideje teljesen érzelemmentes állapotban vagyok.Az egyam pedig jobban fog,mint nyáron.Néha rám tör a depi meg magányos is vagyok és néha rám tör ez az érzés.Egyébként pedig se örülni se szomorkodni nem tudok! Pokoli ez a dolog.Voltam két pszichológusnál is.Az egyik azt mondta,hogy így probálom magam tudatalatt megóvni a fájdalmaktól,védekezem,elfojtom őket. A másik azt mondta,hogy a félelmeimmel nem akarok szembe nézni.Valami kis igaszság mindkettőben lehet viszont én ezt alapvetően marhaságnak tartom.Átéltem már súlyos depit és kegyetlen belső fájdalmat éreztem,de ilyen kongó ürességet sose.Nem érdekel senki és semmi sem...Olyan mintha külső szemlélője lennék az eseményeknek.

Tudtok segíteni,hogy jöhetnék ki ebből az állapotból mihamarabb?

Köszönöm! :)

2013. jan. 2. 01:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Van barátod/barátnőd, vagy úgy általában barátaid? Nem vagy magányos?
2013. jan. 2. 02:02
 2/10 anonim válasza:

Osto.a pszichológusok, ritkán gyógyítanak, csak diagnózist alkotnak. Legkönnyebb azt mondani, hogy nem akar egy ember szembenézni a fájdalmaival. És ha nem? Nyilván nem idióta a szervezet, hogy a fájdalomra hegyezze ki az életet.

A te problémád, hogy nincs motivációd. Ehhez pedig nem feltétlen pszichológus kell, hanem egy személyi mentor vagy tréner. De még az se. Kell találnod egy új célt, mi az ami érdekel? Olyan nincs, hogy minden álmod megvalósult, mert ha megvalósult, az agyad keres újat automata. De most még szunnyad Nálad. Nem gond, legyél türelmes, és nyitott minden újra, nem hiszem el, hogy ne jönnél ki magadtól ebből. Sok erőt kívánok és kitartást!

UI: Ja, és beszélgetésekkel több minden megoldható, mint egy fekvő helyzetbeli egyoldalú monológ (pszichológusnál)

F24

2013. jan. 2. 02:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem derül ki - vagy nem olvastam elég figyelmesen - hogy fiú vagy-e, vagy lány.

Fiúknál gyakrabb az érzelemmentesség, és általában bizonyos fokig normális is.

Alapvetően az érzelmekre nem lehet alapozni az életet, mert totálisan megbízhatatlanok.

Szerintem is fontos, hogy legyen célod. Keress! Sportolj sokat! A testmozgás endorfint termel, amitől javul a közérzet.

Számomra ezeken felül a Jézusban való hit adott valódi életcélt, és békét.

2013. jan. 2. 03:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne viselkedj múmiaként, egy érző ember vagy. Valamikor én is abszolút múmia voltam, próbáltam megváltozni, abban hittem, hogy az érzelmeim az utamban állnak, pedig ez nem igaz, épp az, hogy azok kell vezessenek, a lelkem a cél. eleve az volt velem, hogy nem bíztam az érzéseimben, utáltam magam, az érzéseimmel együtt. szerintem az az alapja, hogy ne söpörd félre, ha fellángol benned valami érzés, tarts ki mellette, küzdj érte, hogy bízhass magadban.
2013. jan. 3. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:

igazából nem is értem ezt a sok félre beszélést, meg hogy mitől vársz segítséget?:) én gyakran csak álmodom és álmodom, tömérdek megvalósíthatatlan álmom van. talán vannak szerencsés időszakok, amikor én is lelkesen próbálom megvalósítani az álmaim. de máskor csak álmodozom, és megfeledkezem magamról, szinte azt is elfelejtem ki vagyok. akkora szakadékot érzek az álmaim és köztem, hogy kiábrándító, pedig a hozzáállás "nyomja össze" a kettőt:) sztem az embernek néha le kell lassítania, ha nem bírja a dolgokat, ha túl sokat várt el magától. Ne erőltesse azt, hogy "neki most érzelmei kell legyenek", mert paradoxon, már ezzel érzelem mentes, hogy érzelmek után sóvárog. Kerülj harmóniába lelkeddel, ne kínozd magad, elsősorban te legyél mindig a legfontosabb, ne mások elvárásai, de legyenek saját elvárásaid önmagaddal szemben, lelkedre szabva. Kerülj harmóniába azzal a "gyenge" éneddel, aki nem bírt el akkora terhet, most is a gondolataidra koncentrálsz, mintha mű érzelmekre összpontosítanál, pedig az érzelmeid a belső csendedben van. Kerülj harmóniába önmagaddal és ha majd újra "feléledsz" akkor ne akard eltaposni az érzéseid mások összes elvárásait magadra borítva.

Elég fura átmenet, ami nyár és ősz között történt veled.

2013. jan. 3. 13:59
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem ne az érzelmeid jelentsék neked a célt, az érzelem a jelenben van, beléd táplálja magát, amikor észre sem veszed:)) sőt, amikor "itt van" és érzek valamit, akkor is gondolkodok rajta, vajon miért érzem, hogy érzem, az érzelem természetes dolog, csak ne tapossuk el.
2013. jan. 3. 14:03
 7/10 anonim ***** válasza:
nagyon sokáig elfolytattam az érzéseim és talán ez így is marad:-? most is van bennem egy, ürességhez hasonló, idegesítő méla-búzgóság, így nem érzek teljesen tisztán. Talán a "felnőtté cseperedésem" végett, de fokozatosan magamba tápláltam egy felelősség érzetet, és gyakran zavartatom magam a jövő miatt, nem érzem úgy, hogy a mában élnék. míg más csak az érzelmeinek él, és boldog, én..tulajdonképpen én sem csinálok semmit, csak néha, máskor meg semmittevés közepette nyugtalankodom, hogy ezt-ezt és ezt kellene tennemm, mindenért felelős vagyok. Ha tényleg jól akarom érezni magam, akkor elkell hallgattattnom magamban ezt a kis "izgága démont", nehezen megy, mert úgy érzem picit, hogy ez én vagyok, és tényleg felelős vagyok a dolgokért. ez van ha az ember nem arra figyel amit szeret, ami lényeges, hanem minden másra is akar figyelni, elvárások között.
2013. jan. 3. 14:18
 8/10 anonim ***** válasza:
amúgy velem az van, hogy olyan jelentéktelennek érzem magam, nem tudom kimutatni az érzéseim, mert sz*rnak érzem. Más "EMBER" mindig kimutatja az érzéseit, és elégedett magával, olyan emberiek, szóval nem az kell attól elégedettnek érezzék magukat, hogy küzdjenek önmagukkal, mint én. Mintha az életem egy sz*ros "színház" volna, bármiről is beszélek valakivel, arra összpontosítok, hogy jó legyen, teljesen háttérbe szorítva az érzéseim, szinte már nem is látom. míg más csak úgy érez, ha kedve van nem foglalkozik velem. egy ideig feladtam, én sem foglalkoztam semmivel, nem ámítottam senkit, magamat sem, lassan próbáltam helyre tenni magam, tisztalappal kezdve, addig marad az üresség, de amikor végre jól érzem magam, nem akarok többé sz*rt magamnak.
2013. jan. 3. 14:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm! Elég sok érdekes dolgot írtatok!

1-es válaszoló:mint írtam sajnos nincsenek barátim és párom sem...

2,3 válaszoló: Nagyon köszönöm tényleg! :)Írtatok hasznos dolgokat! 3-as válaszoló:Megkérdezhetem,hogy milyen vallású vagy?

2013. jan. 6. 20:42
 10/10 A kérdező kommentje:

5-ös válaszoló: Semmit sem beszéltem félre elég lényegre törően leírtam mi a helyzet...

Amúgy,hogytalálhatnám meg a belső lelki harmóniát?

2013. jan. 6. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!