Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rendbe lehet még hozni az életem?

Rendbe lehet még hozni az életem?

Figyelt kérdés
Igy karácsony környékén és szilveszter előtt nézelődtem körül a kicsi életemben és nagyon elkeseredtem. Nem tudok 35 évesen semmit felmutatni, mert eddig homokra épitkeztem. 35 éves vagyok. Van egy 4 éves kislányom. Volt egy abortuszom az idén. Elváltam. Nincs egy darab barátom sem. Egy darab sem. Dolgozom, de a melóhelyen én vagyok az utolsó és nagyon szürke ember vagyok. Nem becsül senki. elkerülnek az emberek, kinevetnek, nem hivnak sehová. Semmilyen vagyok, nemhogy jó fej. Üres, humortalan és nulla. Nincs egy hobbim sem. A gyermekemnek nem adtam családot, testvért, apát, rokonokat, barátok sem vesznek bennünket körbe. Mit adtam neki? Hogy ha majd a nagyszülők nem lesznek, itt ülünk ketten egymással szemben és csak mi leszünk ketten. Nem lett testvére, csak én vagyok neki, egy emberi roncs. A szokásos szlogen villan ilyenkor fel bennem: "VALAMIT ROSSZUL CSINÁLSZ!!!" De mit és hogy tehetném rendbe az életemet 35 évesen már? Amikor mindent tönkretettem magam körül??? Már mindenhez késő van! Segitsetek kérlek!!
2012. dec. 26. 14:14
 1/10 anonim válasza:
Én 31 éves vagyok, és hasonló cipőben járok, sajnos nekem nincs gyerekem, ahogy állnak a dolgok, nem is lesz. Én csak azt tudom mondani, hogy éld az életed a gyerekért, hogy ő majd igazán életrevaló legyen, örülj a vele eltöltött perceknek, örülj a sikereinek szerintem nem csinálsz semmit rosszul. Egyszerűen csak ezt adta az élet. Nekem nincs munkám, rokkantnyugdíjas vagyok, kidobhatom a diplomám és a többi papírom is. Ez van. Nem lehet minden küzdelemnek jó vége.
2012. dec. 26. 14:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem igaz! Nem tudom mit irhatnék neked, valami biztatót! Ó istenem, bárcsak tudnék valamit irni, hogy jobb legyen neked! Neked is lehet még gyermeked! Bár tudom, kevés a rokkantnyugdij... Ne haragudj, hogy én meg itt agonizálok!!! Szégyenlem magam, bocsáss meg!
2012. dec. 26. 14:41
 3/10 anonim válasza:
:) Mindenkinek a maga baja a legnagyobb. Lehetne gyerekem, ha ne lenne a hasamban a méhembe vezető éren egy aneurizma. nemtudom, de sztem ettől nem lehet, ha meg lenne, úgysem lenne pénzem felnevelni. De ne mond, hogy üres lenne az életed, van egy gyereked, érdemes Karácsonyra sütni-főzni :) meg fát díszíteni.
2012. dec. 26. 14:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Megvolt, de ha anyuék nem lettek volna, akkor én nem tudom ilyen karácsonyt hoztam volna neki össze... Meg az, hogy miattam nem élhet családban, mert nekem nem volt jó az apukája, én váltam el. Mostmeg lehet a csodára várni ugye. Meg nem tudom honnan vettem a bátorságot, hogy egy fizetésből is fel tudom nevelni, hogy meg tudok neki mindent adni: különórák, kirándulások, programok, stb, MP3 lejátszó, meg az a sok szent szar, ami kell majd egy kamasznak, vagy akkor nem tudom még mi lesz. Én is beleugrottam a sötét semmibe, mint a hitelesek. Meg várom a pasit, aki majd belémszeret 35-36 évesen és ideköltözik és neveljük együtt a kicsimet, meg majd lesz még egy másik gyermekem is? túl optimista voltam, de már nem látom ilyen fényesen a jövőt.
2012. dec. 26. 14:52
 5/10 anonim válasza:
Amikor mi voltunk fiatalok akkor is nagyon sok válás volt, aztán mindenki felnőtt valahogy. Én a neten ismertem meg a párom, együtt is maradunk legalábbis úgytűnik. Pedig sok rosszat lehet hallani a netes ismerkedésekről, de azért van fent normális ember is. Lehethogy van fent gyerekes pasi, ki tudja próbáld meg. Hát én sem tudnék magamtól ekkora kajamennyiséget csinálni, de szerencsére, bár beteg de még él az én anyukám is, ellesel tőle mindent, biztos jó tanácsokat ad, és majd te is át tudod adni ezt a tudást a gyerekednek. :)
2012. dec. 26. 15:17
 6/10 anonim válasza:
úgy értem a te anyukád tudását :)
2012. dec. 26. 15:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Anyu egy tündér ás nem csak a kajacsinálásban, hanem hogy összetartja a családot. Én meg szétbombáztam azt és most itt állunk nem sok jó kilátással..
2012. dec. 26. 15:25
 8/10 anonim válasza:
Dehogy bombáztad szét! Azért mert nem a hagyományos családmodellt másolod, arról senki nem tehet. Ez van. Ha a sors úgy akarja, előbb-utóbb találsz valakit, egyszer csak belebotlasz. Lehethogy épp bevásárlás közben, vagy a buszon. Persze nem kell légvárakat építeni, lehethogy jobb, ha egy időre félreteszed az "apuka" keresést járj nyitott szemmel, éld az életed a mamáék úgyis vigyáznak a gyerekre, néha menj el kirándulni, vagy mittudomén agykontrolltanfolyamra :)csak ne keseregj, jön a tavasz, majd kirándultok, lesz ami lesz, az élet így vagy úgy de megoldja.
2012. dec. 26. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem több dolgot elértél az életedben ,mint azt hinnéd!Elösször is világra hoztál egy 4 éves feltételezett angyalt akinek te vagy az anyja és még föl kel hogy neveld.

Azon ne hibáztasd magad hogy elváltál hogy a gyereknek nincs apja meg testvére!!!Ezekről nem Te tehetsz(gondolom).

35 éves vagy és szerintem ez még nem gáz!Soha nem késő új lappal indítani,soha nem késő összeszedni magad hogy és tegyél a dolgokért hogy ne úgy menjenek ahogy most érzed!

Iratkozz be nyelvtanfolyamra,vagy tánciskolában vagy valami sportra,jógára,menj el túrázni(vannak hírdetett túrák is) ,ha van valami ami érdekel vágj bele!

Ami a munkahelyet illeti oda csak dolgozni menj vagy ha nagyon rosszul érzed magad akkor keress egy másik helyet és hagyd ott őket.

Gondold át mihez szeretnél kezdeni,hogy mik a céljaid,értékeld át a dolgokat,majd csinálj otthon is rendet és szívd tele magad önbizalommal!

2012. dec. 27. 19:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, de igen, én tehetek róla, hogy nincs apja, mert én váltam el a gyerekem apjától. Arról is én tehetek, hogy nincs testvére, mert én vetettem el a gyermekemet tavasszal, mert már nagyon rossz volt a kapcsolatom a párommal, nem birtam volna idegekkel még egy gyerekkel. Rettenetesen megbántam már és meg lehet kövezni, de minden nap sajnálom és azt érzem, hogy bárcsak ne tettem volna meg. Szóval én, egyedül én tehetek róla, hogy igy történt. És most nézek körbe, mint egy hülye, hogy mit műveltem a gyerekemmel!!!
2012. dec. 28. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!