Introvertált ember átváltozhat extrovertált emberré? Nagyon zavaró, hogy befelé forduló vagyok, és ezt szóvá is szokták nekem tenni. Itthon, munkán gondolt okoz.
Az introvertált ember nyitott a külvilágra, és nem él álomvilágban. Nagyon is tudatában vagyunk annak, ami körülöttünk folyik, csak ép nincs közléskényszerünk. Beszélünk, ha van mondanivalónk, ha van okunk beszélni -> pl megkérdeznek. Engem ha nem kérdeznek, azt gondolom azért van, mert nem kíváncsiak rám ->nem traktálom őket. Nekem, mint intronak ez a logikus, a természetes.
Tudjuk mi történik körülöttünk, folyamatosan figyelünk, és kattog az agyunk közben, de megtartjuk magunknak, mire jutottunk, hacsak nem kérdezi meg valaki. Ezért vagyunk jó hallgatóság pl. Dobj be egy olyan témát az intronak, ami érdekli, amin vszínű töpreng egy ideje, és készre fogalmazott véleménye van róla, aztán próbálj a szavába vágni :D
Góc az extrokkal, hogy a durvábbik fajtájuk nagyon nem tud a seggén maradni - anno 1 évig volt egy ilyen csoporttársam suliba' - aztán amint fél perc csend lett neki azonnal meg kellett szólalnia. Mindegy mit mondott - lehetett az bármily égő is - nem nagyon hatottak rá ezek a dolgok, addig csűrte-csavarta amíg nem lett "tök poén".
Hosszútávon semmivel nem jobbak nálunk...
Amúgy igen, ha olyanról kérdeznek amin már gondolkodtam sokat - tudok róla beszélni vagy fél órát - vagy írni 3-4 oldalt...
Az a baj, hogy sokan meg akarják mondani, hogy kell élni, és nem veszik észre, hogy ez pusztán a jelen társadalom elvárása, és a médiából sugárzott kép. Más korokban más volt a jellemző. Itt is hány hozzászólás van, ami leírja, hogy ez vagy az nem jó, így vagy úgy kell élni. Nem mintha igazuk lenne, csak éppen erőltetni próbálják a saját nézőpontjukat.
Nem értem azt se, mi baj van azzal, ha valaki álomvilágban. Én pl. mindig úgy éreztem, hogy "nem vagyok itt", hogy nem a "földön járok". Persze sok kínt él át az ilyen ember a társadalom kényszerei miatt, de cserébe sokkal tartalmasabb élete lehet, és olyasmiket tud értékelni, amiket meg mások nem.
"Igaz nyusziból nem lesz oroszlán, de fejlődni szabad!"
Egy olyan extrovertált véleményét olvashattuk ebben az idézetben, aki kisebbrendűségi érzését érvek nélküli alá-fölérendeléssel próbálja palástolni. Nyuszi és oroszlán ugyebár, meg a fejlődés szó, amivel próbálja úgy beállítani, mintha az introvertált ember alacsonyabbrendű, fejlődésre szoruló lenne. Ilyen egy igazi f**zfej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!