Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi ez a nagy hallgatásra való...

Mi ez a nagy hallgatásra való nevelés?

Figyelt kérdés
Lassan már mindenhonnan csak azt hallom, hogy "inkább maradj csöndben" "Jobban jársz ha hallgatsz és tűrsz" stb stb.. Az iskolákban, a munkahelyeken, az utcán. Mindenhol csak a hallgatás. Senki nem mer kiállni önmagáért vagy éppen egy eszméért. Mindenki csak otthon a 4 fal között meri kimondani a véleményét, máshol nem. Miért??? És még csodálkozunk ,hogy nem úgy történnek a dolgok ahogy mi szeretnénk? Hát persze hisz hallgatunk mint a birkák! Hova lett azaz elszántság ami még őseinkben megvolt? Akik életüket merték adni egy nemesebb célért? Most meg mivan? Az emberek 90%-a még akkor sem mer szólni ha rosszul adnak neki vissza a boltban, nemhogy akkor amikor saját magát, vagy egy általa képviselt 'eszmét' kellene megvédenie.
2012. dec. 16. 19:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Te mersz? Akkor tedd meg. Az emberek félnek és reménykednek. Ennyi. Aki leszámol a félelmeivel és a reményekkel, azt nem érdekli az sem, ha kára származik belőle, de szabaddá válik.

A te őseid se adták az életüket egy nemes célért, különben nem írhatnál ide... Így korcsosul az emberiség, csak azok szaporodnak, akik csúcsragadozók, vagy icipici birkácskák.

2012. dec. 16. 22:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen igen igen! De örülök, hogy olvasom ezt a kérdést!

Én is ezen vagyok kiakadva már régóta!

Amcsiban már régóta menő ez... Ott "divat", hogy bántsák a gyengébbeket az iskolákban, és a többi (felnőttek is!) csak annyit mondanak nekik, hogy "majd jobb lesz", "túléled", meg hasonlók. Pedig ott tényleg kicsinálják a gyengébbeket.

Én ezt nem tudom felfogni! Mióta nem divat kiállni magunkért? És komolyan, még a szülők vagy a tanárok sem képesek arra, hogy megvédjék a gyereket?

Bennem meg van az elszántság, ki is állok magamért. Az iskolában csak a tanárokkal volt gondom, de még ők is megkapták a magukért, rengeteget vitáztam velük. Sokszor az osztálytársaim csitítgattak, de én elmondtam a véleményem. Gyűlölöm az igazságtalanságot, ez az a dolog, amit sosem fogok hagyni.

És hiába hőbörgök ezért, én is osztom a véleményem a neten (mert társaságba nem járok) de nagyon kevés a pozitív visszajelzés, sok a semleges. Mintha nem is érdekelné az embereket, nem fogják fel, hogy ez tényleg mennyire fontos!

Ha akarsz még beszélgethetünk erről.

2012. dec. 17. 03:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!