Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miét ért azalatt valaki, hogy...

Miét ért azalatt valaki, hogy életre neveli a gyermekét!?

Figyelt kérdés
sejtem csak kifejtve jobban mit jelenthet.

2012. dec. 13. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Olyan dolgokat tanít neki, amelyekkel felkészíti az életre. Amit az iskolában tanítanak, az mind szép és jó, csak többnyire haszontalan. Persze fontos, hogy egy embernek legyen általános műveltsége minden téren, de önmagában ezzel még nem sokra megy. Arra gondolok, hogy inkább gyakorlati dolgokat kell tanítani a fiataloknak, amik képessé teszik arra, hogy önállóan boldoguljanak, hogy ne verjék át őket lépten-nyomon, hogy ki tudják szűrni a nagy információhalmazból, hogy mi a hazugság és mi az igazság, hogy gondolkodjanak és számoljanak, mielőtt rohannak hitelt felvenni, és ne adósítsák el magukat egy életre. Aki jól nevelte a gyerekét, annak a gyereke szülői segítség nélkül és önállóan boldogul az életben. Van munkája, összehoz egy lakást, családot alapít, és továbbadja, amit tanult.
2012. dec. 13. 00:23
 2/3 A kérdező kommentje:

köszi,hogy normálisan taglaltad ezt. akkor én eléggé elkényesztetett szerencsétlen balek vagyok.

Ráadásul olyannyira feszélyezett mostanában,hogy aludni is csak 4-5 órákat alszom mert tönkrementem idegileg meg lelkilegis.

2012. dec. 13. 00:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Magára a kérdésre nem tudom a választ. De szerintem amit taníthatnának az iskolában, az például az, hogy hogyan kell kitölteni egy csekket vagy hogyan kell feladni egy levet. Durva, mert sokan nem tudják. Szerintem az is hasznos, ha a gyerek otthon sok házimunkát végez, és kamaszkorában megtanul főzni. Jó, mert hozzászokik, hogy ne csak egy here legyen otthon, és nem éri meglepetés, amikor esetleg kollégista lesz vagy elköltözik otthonról. Még fontosnak tartom, hogy megismerje a pénz értékét. (Én például csak egészen soká, egyetemista koromban értettem meg. Sosem volt zsebpénzem, mert mindig elvertem valami haszontalanságra középiskolás koromban, általánosban meg édességet vettem belőle, mert azt hittem, azért kapom, hogy mindet elköltsem. A saját káromon tanultam meg. Pl. ezért nem szabad szerintem a gyerekeknek túl sok zsebpénzt adni, hogy megtanuljanak gazdálkodni. Ezen nem azt értem, hogy én túl sokat kaptam, de vannak olyan mai gyerekek, akik igen, pluszban mindent megkapnak, amit csak megemlítenek. Ez így nem jó.)
2012. dec. 13. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!