Mit csináljak, ha határozott akarok lenni?
Észrevettem, hogy ha egy új társaságba kerülök, mindig én vagyok az első számú célpont, akit piszkálnak. Szerintem azért, mert látják rajtam, hogy nem merek visszaszólni, meg úgy idegenek között is olyan határozatlan vagyok...
Szerintetek mit kellene tennem? Hogy legyek határozott?
14l
Szia
Szerintem a legfontosabb az, hogy semmi esetre se akarj nekik megfeleni. Ha szeretnéd, keresd a társaságukat, de légy önmagad, add önmagad, bármit is mondanak.
Engem sokat piszkáltak a régen a gimiben nem mertem visszaszólni... de nem is kell. Konkrétan nem amiatt éreztem rosszul magam, mert cikiztek, hanem mert adtam a véleményükre, majdnemhogy elhittem amit mondtak rólam, de nem mertem megcáfolni, azaz visszaszólni.
De nem is kell. Mindenki hadd higgyen azt amit akar. Én tudom magamról hogy ki vagyok, milyen vagyok, de ahhoz semmi közöm sincs hogy a másik ember mit gondol, vagy mond rólam. Ez az ő magéánvéleménye, semmi közöm hozzá. Ha valaki azt mondaná neked, hogy te vagy a legrosszabb ember a világon, az befolyásolna benned ténylegesen valamit? Nem! Kivéve ha adsz a szavára, és azt gondolod hogy "rossz vagyok, és olyanná kell válnom ami neki megfelel". Ezt nem szabad. Tudatosan ne adj a véleményükre. Ha gyakorlod, akkor spontán ki fog alakulni a határozottságod, hisz mindig tudod, hogy ki vagy, és nem fognak tudni ebben megingatni. Senki.
Add önmagad. Ha csendes, szerény vagy az nem baj. Hatalmas erő van abban, ha meg tudod őrizni a belső békédet ebben a szerénységben. Szeresd így magad :-)
Remélem tudtam segíteni. 21/F
Köszi :)
De én inkább határozott szeretnék lenni, lehet, hogy sokak szerint jó tulajdonság egy lánynál, ha olyan kis csendes meg minden, de én így utálom magamat. Azt akarom, hogy mások tiszteljenek és ne merjenek nekem ellentmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!