Szval, van egy kis problémám! Hát elég depressziós vagyok már egy ideje! (2 hónapja) és vagdosom magam. Egy barátnőm miatt van! Mit tegyek? L/15
Először dobd el a borotvát(kést,pengét)!!!
Ez beteges!!!
a vagdosás azért jó, mert így legalább arra a kis időre elfelejtem, h problémáim vannak! és kicsit szerepet játszik benne az önsajnáltatás is, de legalább nem szenvedek látványosan, mert akkor mindenki kiutálna, meg minden!
és nem, még nem hallottam róla! miaz?
Az önkínzás még évekkel ezelőtt az én életemben is jelen volt. Elkeseredett, magányos (voltak barátnőim, igazi társas magány volt az enyém), depressziós tini voltam, és az elkeseredettségemet csak így tudtam "feldolgozni". Szánalmas, de ezek a fájdalmas pillanatok a nap fénypontját jelentették nekem, amikor egyedül voltam a fájdalmammal és nem kellett megjátszanom magam.
Amikor kiderüült, persze hatalmas botrány volt, mindenki tudta, a családom, az iskolatársaim, a tanáraim, pszichológushoz rohangáltak velem, én pedibg egy hálátlan kis dög voltam. Na, elkanyarodtam a témától, csak azlért írtam le, hogy tudd: nem vagy egyedül ezzel a problémával.
De nem oldasz meg vele semmit! Életed végéig viselni fogod azokat a sebeket, amiket most okozol magadnak, életed végéig el kell viselned azokat a pillantásokat, amiket vetnek rád.
Azt pedig nem ajánlom, hogy mondd el a barátnődnek, hogy miatta csinálod. Az érzelmi zsarolás lenne, és ha ezentúl többet lenne veled, nem biztos, hogy a törődés őszinte lenne.
Ha gondolod, írj privátot, hátha tudok segíteni.
Egy hülye játéknak tűnhet, és persze nem mindenkinek válik be, de szerintem egy próbát megér.
Minden alkalommal amikor vagdosni akarsz fogj egy tollat/filctollat és rajzolj egy kis pillangót oda, ahol meg akartad vágni magad.(Másokat is megkérhetsz, hogy rajzoljon neked egyet.)
Nevezd el a lepkét valakiről akit szeretsz, vagy akiről tudod hogy törődik veled. Ne mosd le a pillangót.
Ha vagdosni kezdessz mielőtt a rajz lekopik, azt jelenti "megölted" a lepkét. Ha már több pillangód is van, a vágás megöli az összeset. Szóval, ez a "butterfly project"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!