Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek mi legyek?

Szerintetek mi legyek?

Figyelt kérdés
Mármint mivel foglalkozzak a jövőben. Hmm hát szeretem a gyerekeket velük szörnyen türelmes vagyok, de szeretnék segíteni az embereken, szeretek írni, rajzolni, festeni. Olykor szoktam az embereket úgymond "megfigyelni". Mármint a szokásaikat és hogy vajon milyenek is valójában. Eléggé érdekel hogy vajon mit gondolnak/mi jár éppen a fejükben. Hatalmas fantáziám van. Az informatikai dolgokhoz nem igazán értek, ahogy a történelemhez sem. A többi megy. A kedvenc tantárgyaim: Biológia, rajz, földrajz, angol, irodalom, nyelvtan. Az állatokkal hadilábon állok. Rettegek mindenféle bogártól/rovartól. És a nagyobb testű kutyáktól is. Meg az embereket szoktam elemezni. Anyukám azt szeretné ha szakirányú gimibe mennék de nekem fogalmam sincs mi szeretnék lenni! Válaszokat előre is köszii:)
2012. nov. 4. 00:36
 1/2 A kérdező kommentje:
És nagyon beletudom élni magam mások helyzetébe. Hogy vajon Ő hogy érez.
2012. nov. 4. 00:56
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Először is érdemes elmenned egy JÓ pályaválasztási tanácsadóhoz. (Ha úgy érzed ott nem kaptad meg a szükséges választ, vagy megerősítést, keress másikat, mert sajnos nem mindegyik alapos és jó.)

Másrészről azt tudom tanácsolni, hogy gondold végig a szakmákat, amiket úgy el-el tudnál képzelni, és futtasd végig hogy azt tudnád-e, szeretnéd-e egy életen át csinálni, illetve a legeslegjobb ha van rá lehetőséged (akár diák vagy önkéntes munka kapcsán) kipróbálni magad bizonyos területeken. Akkor már jobban megismered magadat is, illetve hogy mi az amire képes vagy, miben kell fejlődnöd, és hogy tényleg szeretnéd-e azt csinálni.

A hivatás megtalálása pedig van akinél fél életen át tartó folyamat, ezért ne aggódj soha, ha esetleg még nem látod kiélezetten hogy mit akarsz csinálni, vagy mi lenne a neked legjobb. Nagyon örülök hogy viszonylag nyitott látású vagy a leírtak alapján, vagy inkább úgy fogalmazok érzelmi nyitottságod nagy, lelki látásod.

Vannak szociális szakok (a fentiek alapján ezekre tippelek), de ezen belül is sok különbözőség van.

Ha a gyerekcentrikusságod erősebb mindennél, akkor érdemes (korosztálytól függően) csecsemőgondozónak, óvodapedagógusnak, vagy hasonlónak menned.

Ha anyagilag nem vagy nagyon a föld alá ásva, akkor pedig még több időd van, hisz bármit is tanulsz, -amennyiben van pénzed kifizetni majd a jövőben 1-1 képzést- bármikor válthatsz kedvedre. Ha nagyon szegény vagy, akkor inkább az első sorokban említett körülményesebb, sok utánajárással, energiával, küzdelemmel járó utat javaslom.

És ne felejtsd az önkéntes-lehetőségeket, ahol szinte bármiben kipróbálhatod magad.

Remélem sikerrel jársz, és felnőttként majd Veled bővül egyre sötétülő társadalmunkban a "fény". :)

2012. nov. 4. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!