Mi az élet értelme? Hogy úgy átlagosan, minden embernek miért érdemes élni, akkor is ha a legszörnyűbb, legnyomorékabb élete van. Miért maradjon mégis életbe?
Az eletnek valoban nincs ertelme,egyszer csak kialakultunk a vilagon,mint egy fuszal,vagy virag, vagy akarmi. Ez egy ugyan olyan orok kerdes marad,mint a vegtelenseg felfogasa. Mert az ember mindenben a logikat keresi,az ertelmet. Egy paradicsomnak mi ertelme van? Semmi. A megfelelo korlumenyek hatasara a szervetlen anyagokbol szervesse valtunk,majd idaig fajultunk. De ha spiritualisan kozelitem a kerdest,mindjart mas a helyzet. Az elet ertelme. Nos... Mindenki betegen szuletik a vilagra. Amiert itt vagyunk, es szenvedunk az az, hogy gyogyuljunk meg. Az,hogy te igy erzel,az eppen az,hogy baromira rossz iranyba indultal. Keresd az eletben a szep dolgokat. Ne feledd, az elet minden eggyes pillanataban ugyanannyi jo van,mint rossz. Igy vagyunk egyensulyban. Ying yang.Csak azt kell eldontened,hogy melyikre akarsz koncentralni. HA a rosszra ,akkor azt fogok kapni. Sokan voltunk,vagyunk olyan allapotban, amilyenben most te vagy. Tul kell elni, meg kell allni megszagolni a rozsat! Ne hagyd magad befolyasolni a media altal. En pl. nem nezek se tv-t,nem hallgatok radiot, nem olvasok ujsagot. Igaz internetet igen,minden nap, de csak azt,ami engem erdekel, nem azt,amivel befolyasolni akarjak a tudatomat.
Keress magadnak valami hobbit, szallj el benne, ird ki a faladra az ajto melle, hogy mindennek igy kell lennie,ahogyan van.Igy is jo,ugy is jo. Minden megoldas jo. Szeresd magad,es az embertasaidat,megha esetleg bantanak is. Tudd meg,hogy ok a szegenyebbek,hiszen aki bant masokat az fel, es buta.
Valoszinuleg egy eleg erzekeny, de ertekes ember vagy,aki nem talalja helyet a vilagban. Meglepodsz, de egyre tobben vagyunk ezzel igy. Nem veled van a baj,hanem a vilaggal. Keresd meg,kutatsd fel,hogy miert!
Nyilj ki! Hajra!
Tavasz van, sétálok a Margitszigeten a lemenő Nap fényében. Mellettem a Duna, körülöttem fák. A nyírfák apró, pelyhes virágai mint hópelyhek, úgy szállnak a levegőben, majd a sima vízre hullanak, messzire viszi őket a sodrás. Minden ragyog és én ott vagyok és láthatom ezt és kiélvezhetem minden pillanatát. És akkor érzem, hogy már megérte élni.
Az élet értelme nem valami nagy titok, aminek egyetlen mondat a kulcsa. Az élet értelme a szépség, hogy meglássuk, hogy értékeljük, hogy átérezzük. Ezt érezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!