Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van mindig ez ha gondolk...

Miért van mindig ez ha gondolkozom? Miért veszek össze önmagammal?

Figyelt kérdés
Tanév eleje óta túl sok időm van gondolkozni és ez csak problémát okoz.Van hogy azt veszem észre ha dühös vagyok valakire, hogy azon filózom, ha veszekednék vele, akkor hogyan alakulna a veszekedés végkimenetele.Ami idegesít, hogy néha én magam vagyok két különböző állásponton és magammal vitázok.A nyáron megtanultam visszatartani a dühömet, de ez a forrófejűségem miatt nehéz, ezért mikor hazaérek elvonulok valahova ahol csönd van, hogy megnyugodjak és jobban érezhessem magam.Általában viszont az ellenkezője történik és csak sokkal feldúltabb leszek, ezek miatt a belső viták miatt.
2012. okt. 16. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is el szoktam képzelni néha, hogy hogy fog kinézni, ha összevitatkozok valakivel akivel épp akkor nézeteltérésem volt. De ez NEM ugyanaz, mintha neked lenne két véleményed. Én legalábbis tudom a saját véleményem, és van egy elképzelésem/tudom, hogy mit fog gondolni a másik fél. De a kettőt jól el tudom különíteni egymástól. Ha te nem tudod, az kérem baj. Ha igen, akkor no problem.

16/F

2012. okt. 16. 20:34
 2/4 A kérdező kommentje:
El tudom különíteni.Az a probléma hogy néha magammal ordibálok belül, és amikor szidom magam egy másik hang visszaszól és elkezd kötekedni.Úgy tudnám megfogalmazni hogy leszidom magam, majd leszidom magamat azért mert leszidtam magamat.
2012. okt. 16. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel semmi gond sincsen. :)

Ha meg mégis, akkor legalább nem vagy egyedül ezzel. :D :P

2012. okt. 16. 21:46
 4/4 k.lau13 ***** válasza:
Velem mindig is ez volt, már egész kis korom óta. E!lőször én sem tudtam vele mit kezdeni. Csak mondjuk nálam kicsit kritikusabb a helyzet, mert én szeretem tönkretenni a saját életemet, mintha két énem volna, tök jól elvan az egyik, de a másik egyszerűen nem hagyja élni, és mindenbe beleköt, vagy olyasmiket tesz, amitől rosszul érzem magam, és teljesen ellentmond az igazi énemnek. Nehezen kezelhető dolog, de tavaly sokat voltam egyedül, és kezelni tudtam. Sokáig rágódtam a dolgokon, elgondolkoztam minden lehetőségen, elgondolkoztam mindenen, majd kicsivel később kialakult bennem valamilyen összhang =) Egyszerűen csak sikerült elfelejtenem azt a kis szerencsétlent, aki tönkre akarta tenni a saját életemet, és élni, ahogy nekem tetszik. De van, amikor rosszabb. Például az ember kezdi jól érezni magát, kezdi elfelejteni a problémákat vagy azok kezdenek megoldódni, akkor valamiért direkt mégis elszúrom magamnak. Na, szóval ebből azt próbáltam csak kihozni, hogy ha jól átgondolod a dolgokat, akkor szerintem ez megoldható. Idő kell hozzá, és gyakorlatilag bűntudatod van saját magad miatt (vagyis az egyik felednek a másik miatt). De aztán megoldódik majd =) Mondjuk ez csak saját tapasztalatom volt. Nem tudom, mennyire mondtam hülyeséget, vagy mennyire nem. =)
2012. okt. 19. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!