Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnék jobban koncentrá...

Hogyan tudnék jobban koncentrálni otthon és az egyetemen is?

Figyelt kérdés

Folyton elkalandozik a figyelmem, van hogy néhány percet tudok figyelni, de akkor észrevétlenül is lankadok és később jut eszembe, hogy hoppá, megint lemaradtam és nem értem. Nagyon zavaró már és hátráltat a tanulmányaimban.

Am harmadéves mérnökhallgató volnék, eddig minden tárgyam meg lett. Csak emiatt mintha lassabban tanulnék, mint mások.

2012. okt. 16. 15:54
 1/5 Patkóka válasza:
hát figy én otthon úgy szoktam hogy halkan vagy hangosan ez hangulattól függ beteszek egy teljesen ismeretlen zenét és úgy tanulok nekem úgy könnyebb aztán suliban hát én suliban le szoktam feküöni a padra és én úgy tudom megjegyezni a dolgokat de ki hogy van amikor ceruzával szórakozom és úgy is megragad bennem
2012. okt. 22. 23:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Van elég vitamin benned (helyesen táplálkozol)? elegendő vizet fogyasztasz? Rendesen lélegzel? Eleget pihensz? Ezek mind nagyon fontosak.
2012. okt. 24. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokat számít a táplálkozás. Mindneféle margarintól, vajkrémtől, stb tartózkodj, a cokortól szintén. Ezek butítanak. A tiszta vaj az jó, és a nyírfacukor. És egyél sok zöldséget, igyál almaesettel enyhén savanyított, mézzel édesített vizet néhányszor naponta. Fűszerek közül élénkít a szegfüszeg, a gyömbér, ezeket teába is teheted. A zöld tea nagyon jól élénkíti az agyat.

Kell a friss levegő, mert az oxigén az agyasejteknek is kell. Ugyanzért akár csak egy félóra futás naponta jó levegőn, az egész test vérkeringését fellelkesíti.

És még: tudatosan figyeld a tudatodat. Ha elkalandozik a gondolatod, büntesd meg magad valamivel. Pl: csípjél egyet az arcodba, vagy rúgjál a másik lábaddal a bokádba.

2012. okt. 26. 23:18
 4/5 anonim ***** válasza:
bocs: almaecettel...
2012. okt. 26. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ha elkalandozik a gondolatod, büntesd meg magad valamivel."

- Ezzel nem értek egyet.

Ellenben a jutalmazással igen. Kitűzöl egy célt és egy jutalmat (pl. egy fejezet megtanulásakor valamit csinálsz, amit jól esik, de különben nem).

Fontos a rendszeres pihenés, akkor is, ha lendületben vagy - mondjuk óránként tíz perc.

Ha kezded észrevenni, hogy lankadsz, akkor masszírozd meg az arcod, tarkód, nyújtózkodj, de azért diszkréten, hogy ne nézzenek hülyének. :)

2012. okt. 27. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!