Érzi még valaki néha azt, hogy más világban él, mint a vele egykorúak?
Sajnos én egyre gyakrabban érzem.
A "más világ"-ot a gondolkodásra értem.
Az a baj, hogy nemcsak olyanoknál veszem ezt észre, akik homlokegyenest mások, mint én, hanem olyanoknál is, akiket eddig megértettem és nagyon kedveltem. Sajnos nincs olyan, akit igaz barátnak mondhatok. Bár eddig sem volt, de most nagyobb szükségem lenne rá. Nincs olyan, akinek őszintén elmondhatnám a gondolataimat, amit még nem tettem meg igazán soha.
Amikor idősebbekkel, vagy fiatalabbakkal vagyok, akkor talán még rendben van, de ha velem egykorúakkal, akkor néha ég a torkom a visszafojtott sírástól.
Valaki érez még hasonlóan?
Először is, köszönök minden választ. De aki még úgy érzi, hogy van hozzáfűznivalója, az nyugodtan írhat.
23:12
"ha nem bírod a saját korosztályod, minek vagy velük?"
Mert nincs nálam fiatalabb, vagy idősebb személy, akivel jóban lennék. Amúgy még tanulok, szóval ha akarom, ha nem, velük kell lennem.
"majd' elsírod magad, építs magadnak világot, meg csak az állatok értenek meg, kicsit túlzás."
A majd elsírom magamat én írtam, sajna nem túlzás, én nagyon le tudok épülni ettől az egésztől. Az állatosat 21:38 írta. Én nem csak állatokkal veszem körbe magam, hiszen, mint írtam a kérdésben, vannak jó ismerőseim.
Amúgy én is szeretem az állatokat, és nem nagyképűségből mondom, de okosabb vagyok az átlagnál; úgy látszik, ez közös tulajdonság.
Én is ugyanígy érzek, pont kiírtam volna hasonló kérdést :-) gimiben még elvoltam a velem egykorúakkal, sokáig meg is volt az ottani legjobb barátnőm. De már ő sincs. Sokkal inkább feloldódom, idősebb nőkkel, mint az egykorúakkal. 33 éves vagyok. Az egyik jó ismerősöm, akivel jóban vagyok 45 éves, nagyon jó fej, sokat beszélgetünk. Úgy érzem az azért nem jövök ki a korosztályommal, mert sokkal nagyobb a rivalizálás, kibeszélés az egyidős nők közt. Az idősebb viszont tojik rá, hogy nézek ki, ki a férjem, van-e diplomám, stb. A sokkal fiatalabbak meg esetleg felnéznek az emberre, mert tapasztaltabb, bölcsebb. Nem hasonlítanak magukhoz, ha ráncosabb, ducibb vagyok, nem érzem emiatt kellemetlenül magamat, hiszen én már szültem. Van egy barátnőm, aki 9 évvel fiatalabb és jól megvagyunk, bár ritkán találkozunk.
Nina
Úgy látszik, sokan vagyunk így...
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!