Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pozitívabban szeretném szemlél...

Pozitívabban szeretném szemlélni a világot?

Figyelt kérdés
Segítsetek!Az utóbbi években megmérgezett a pesszimizmus ,állandóan rosszindulatú dolgokat hallok ,az emberek kibeszélik egymást.Sajnos a férjem,az anyósom is pesszimista.Állandóan csak az áremelésekről,a kormányról tudnak beszélni.Folyton éhen akarnak halni pedig azért attól messze vagyunk.Szeretném élvezni az életet.Utazgatni ,pénzt szórni nem tudok.Csak kiszeretném élvezni a fiatalságot,a három szép egészséges gyerekemmel töltött időt,a pillanatot,Megszeretném újra látni hogy az élet szép!Vannak tippek hogyan csináljam?Mire gondoljak?Hogyan zárjam ki ezt a sok rinyálást?
2012. okt. 7. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vannak tippjeim, először is nézd meg ezt a videót:

"Az optimisták tovább élnek"

Van hozzá magyar felirat is, csak be kell kapcsolni.

http://www.youtube.com/watch?v=jKfFVqDnvaQ&feature=plcp

2012. okt. 7. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Kezdetnek ezt oszt meg a férjeddel, hogy ő is partner lehessen ebben. Tudatosan kezdj el pozitív dolgokról beszélni, ha valami rosszat akarnál mondani, akkor azonnal mondj helyette valami jót (akár más dologról).

Ha anyósod panaszkodni kezdj, válaszolj rá valami jó dolgot. Ha tovább panaszkodik, hagyd figyelmen kívül.

Nagyon dícséretes dolog, amit tervezel, sokan panaszkodnak azért ami nincs, ahelyett hogy örülnének ami van. Ezt csak tudatosan lehet elkezdeni, de egy idő után átáll az ember feje - én most már egyből észreveszem, ha épp "negatívoskodom." :)

2012. okt. 7. 15:31
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi.ezt tervezem .mostanában megfigyeltem hogy akik vmi tragédián ,betegségen estek át valahogy meglátják az élet apró örömeit.
2012. okt. 7. 18:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Igazad van, iylenek az emberek, panaszkodás, stb. Én sem bírom. Ha vendégek jönnek, vagy én megyek, csülök és hallgatok, vagy a másik szobába megyek ha akad egy hozzám hasonlóan pozitív személy.

Nagy jó a példamutatás. Ha te a jót látod, és beszélsz róla. Szóvalk nem célszerű mondani bárkinek, hogy hagyd abba, meg ilyesmi, mert csak megharagszanak. Hanem te beszéld a jókat, minél gyakrabban. Pl: Jaj, Anyuka, de szép ez a függöny! De jó teát készített, ! Hol tanulta ezt a jó bableves receptet, stb. Merészebvb témákat is hozhatsz: egy jó filnmet, könyvet, nyaralást, amit lehet. Ha más emberekről van szó, mondd el a jó tulajdonságaikat. stb.

2012. okt. 7. 20:24
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi!ilyenekre gondoltam.
2012. okt. 8. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Légy realista. Inkább élnél teljesen elvakultan egy mézes mázas világban ahol minden sarkon csalódás vár? Na ez egy optimista világa. Szeretnél egy olyan világban élni ahol minden szürke? Ahol semmire s senkire se számíthatsz de ha valami jó történik az egy csodás meglepetés? Na ez a pesszimista világa. Én a középutat választanám. Minden és mindenki az ami.
2012. okt. 8. 23:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam hogy felveszem a rózsaszín szemüveget és nem veszek tudomást többet rossz dolgokról.Azt utálom hogy ha vki semmiben nem veszi észre a jót.
2012. okt. 9. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!