Antidepresszánst ki írhat fel? Javít hogy a dolgokat pozitívabban lásd? Tapasztalatok?
Egy átmeneti nehéz lelkiállapot elviselhetőbbé tétele miatt kellene......sajnos ezen a problémán nem tudok változtatni, max idővel beletörődni.
Ki tud segíteni?
Köszönöm!
Orvos írhatja fel, leginkább pszichiáter. A gyógyszer viszont nem megoldás, komoly mellékhatásai vannak és akár függőséget is okozhat. Nem tudom, mi a problémád, de én nem tetézném még ezzel is.
Segíteni te tudsz magadon, de ha egyedül nem megy, akkor fordulj pszichológushoz, ők nem gyógyszerrel kezelik a lelki problémákat.
Ha ez átmeneti állapot pláne nem ajánlom, hiszen ezekre keményen rá lehet szokni.
Ahogy előttem írták a Valeriána elég jó nyugtató, emellé az orbáncfű az egyetlen antidepresszáns hatású gyógynövény, először ezekkel próbálkozz, és egy pszichológussal, sok baráti beszélgetéssel.
Napi egyszer 2g orbáncfűből tea hasznos tud lenni. Nagyjából ugyanakkor idd, lehetőleg akkortájt, amikor a legnagyobb hangulati megzuhanásod szokott lenni. Ha folyamatos, akkor jelölj ki egy időintervallumot, amikor nyugiban tudsz lenni, és akkor idd. Éhgyomorra nagyobbat üt, rövid időre még boldognak is érezheted magad tőle. Ha ettél előtte, akkor lassabban fut fel és jóval enyhébb a hatása, de tovább tart. 2 hétnél tovább ne használd, mert hozzászoksz, és ha ennyi idő alatt nem rendezi a problémát, akkor ahhoz már orvos kell.
Személyes tapasztalatom alapján, ameddig a hatása tart, egyértelműen ad egy pozitívabb világszemléletet. Azért javaslom, hogy olyankor fogyaszd, amikor otthon, nyugalomban vagy, mert akkor el tudsz kicsit gondolkodni az életeden ezzel a pozitívabb gondolkodásmódoddal, és át tudod ültetni a "józan" hétköznapokba is. Pontosan emiatt érdemesebb éhgyomorra inni, vagy akár egyszerre többet. (6g-tól még nem éreztem semmi kellemetlent a megnövekedett levezethetetlen szereteten kívül) Így lesz minden nap pár kijelölt viszonylag boldog órád. Ezt persze okosan kell felhasználni.
Nekem használ(t).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!