Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak engem zavar? Merthogy én...

Csak engem zavar? Merthogy én kivagyok, amikor közlik velem, azt, hogy. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Másnak is szokták mondogatni? Idézem (merthogy nem tudom elfelejteni, vajon miért?) : ,,Jajj de megnőttél!" Véleményem: Blahhh :S Vagy: ,,Olyan régen láttalak! Hogy megnőttél azóta!" Véleményem: Tegnap is ugyanezt mondta! Vagy: ,,Milyen komoly kislány lettél!" Aha, kösz. akkor hagyjál békén! Esetleg: ,,Milyen nagy kislány lettél! Amikor utoljára láttalak, akkor annyira kicsi voltál, hogy belefértél a..." Ahhh, ez is tök uncsii! És, ha megkérdezhetem, ha már azt tetszik használni, hogy milyen nagy lettem, akkor ne kislányozzon le! Ahhhhh, miket kell elviselnünk, tiniknek. Még azt talán elnézem, ha arról van szó, hogy a szökő évente egyszeri rokonunk meglátogat és benyögi, hogy megnőttem 4 év alatt. De ez már több a soknál, amit egy tini eltud viselni. És nem viccelek. Szívesen hallgatok /ezesetben nézek/ ilyen válaszokat :D

Köszönöm a figyelmet.

2012. okt. 3. 12:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg annyira ostobák, hogy nem tudnak egy értelmes társalgást kezdeményezni és ezek amolyan töltelék dumák. Én már 36 éves vagyok, de az életemet végig kíséri, az, hogy ahányszor találkozok a régi ismerőssel, az az első szava, hogy: "De sovány vagy, fogytál?" "most jól nézel ki, híztál?" ettől a falnak megyek. Mi a francnak az alakomat figyelgetik folyton? Én q..vára letojom, hogy valaki kövér, vagy sovány, észre sem veszem. A másik kedvencem: "aztán van -e már baba?" ha nincs, miért nincs? ha van, akkor mikor jön a következő? Miért nem lehet megkérdezni azt, hogy milyen sikereket értem el az életben, hogy sikerült az érettségi, hogy megy a gitározás stb.? Szóval nem akarlak elkeseríteni, de ez még csak a kezdet. főleg, ha lány vagy, akkor később neked is jönnek majd ezekkel a kérdésekkel, ami majd úgy kezdődik, hogy "Férjhez mentél-e már?" Rajtad múlik, hogy hogyan építed le a kérdezőket. ha engem rossz hangulatban találnak, már csak annyit szólok: "Egyéb hasznos kérdés?"
2012. okt. 3. 12:20
 2/12 anonim ***** válasza:

Rengeteg közhelyes/elcsépelt társalgási elemet használunk nap mint nap.

Szerintem már a sima "hogy vagy?" "mizu?" - kérdések sem az őszinte érdeklődést fejezik ki, hanem beszélgetést kezdeményező mondatok, hogy legyen mivel megszólítani a másikat.

Van valaki, aki hónapok-évek óta nem lát téged. Nem ismeri a mindennapjaidat, és mélyebben téged sem hogy éppen mi a helyzet veled, mit szeretsz vagy csinálsz, esetleg nem is mernek olyan dologba belekérdezni ami ártatlannak hangzik de téged valami miatt megbánthat.

Mégis mit vársz, mit mondjanak?

Maradnak azok a közhelyek amiket mindenféle tudás nélkül is meg lehet kérdezni, hiszen ha rád néznek akkor látják hogy megváltozott a kinézeted (főleg ha tini vagy, mert fejlődsz), így erre térnek ki elsőként.

Ennyit el lehet viselni, ezek olyan illemből tett mondatok, amikkel a másik fél kifejezi a pozitív hozzáállását, nem pedig közömbös veled, vagy le se sz*rna, úgysincs jelentősége annak amit mond, de ezekkel könnyebben tud kontaktot teremteni.

2012. okt. 3. 12:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Az első kommentelőnek: Igen, tini vagyok. Eléggé. És, akik efelől szoktak érdeklődni...azokat nap mint nap látom. Csak azt nem tudom, hogy most tényleg így növök, vagy csak kedveskedni akarnak...Nem tudom, hogy olvastad e már a Szent Johanna Gimi-t, de abban volt, amikor megkérdezték a főszereplőt, aki már kiakadt, hogy minden nap megkapja ezt, egyszer csak azt mondta: Igen, már 210 centi vagyok!

Nála ekkor telt be a pohár :)

2012. okt. 3. 12:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Második kommentelőnek: Igen, abban igaza van, hogy ez legyen a legkevesebb, ami zavarjon. Csak akkor is. Lehet, hogy tényleg változom, de azért nem növök óránként 10 centit. A másik, hogy különös módon, mindig azok kezdik el ezt mondogatni, akikkel, hogy is fogalmazzak, nem vagyok jóban. Természetesen ilyenkor mindig erőltetek egy mosoly az arcomra és válaszolok. Igen, megnőttem. Igen, megváltoztam. Stb. Viszont azok, akikkel ápolok valamilyen kapcsolatot (nem részletezem), azok sosem zaklatnak ilyenekkel. Úgyhogy, amire felnövök, lehet, hogy elkezdek írni egy ilyes fajta könyvet :D Addig is, köszönöm a hozzászólásokat:)
2012. okt. 3. 12:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Apropó! Igen, amikor azt kérdezzük a másiktól, hogy ,,mizu?" akkor az már jelent valamit. Merthogy akkor kezdődik a felszínes dumálás. Azzal, akiket ismerünk, és szeretünk, azzal nem így indítunk egy beszélgetést :)
2012. okt. 3. 12:43
 6/12 benimay válasza:

Én erre vissza szoktam szólni h "- Jajj de megnőttél! - Jajj de megöregedtél!" XD Egy idő után nem mondogatják XD

Am én a "van már barátnőd?" meg "mi újság a lányokkal?" kérdést jobban utálom...

16/F

2012. okt. 3. 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:
A többi lányt inkább az szokta idegesíteni, hogy nincs pasija.
2012. okt. 3. 13:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Első voltam. Igen, ebben teljesen igazad van. Most egy kicsit magamba néztem és eszembe jutott, hogy van cseten olyan ismerősöm, aki ha beköszön, akkor visszaköszönök és azt írom "Mizu?" Ergo nem tudok mit mondani neki, aztán hátha mesél valamit. Viszont ha valakit kedvelek, akkor egyből a köszönés után hosszas csevejbe kezdünk. Bár sosem kérdezzük meg egymástól, hogy hogy vagy, viszont azonnal tudunk témát indítani, ami mindkettőnket érdekel, mindig van mit mondanunk egymásnak. Ez alapján még mindig azt tudom írni neked, hogy akik ilyen kérdéseket tesznek fel, nem tudnak mit mondani, nincs közös témátok. Lehetne ezt még bővebben fejtegetni és pszichológiailag analizálni, hogy miért viselkedik így az ember:

Az életben gyakran vannak kínos találkozások, illetve gyakran kell együtt lennünk olyan emberekkel, akik nem passzolnak hozzánk, és hát valamit mégiscsak szólni kell hozzá ha már ott van. Ez iskolában és munkahelyen a leggyakoribb. Nem feltétlenül arról van szó, hogy nem kedvel az aki pótlék gyanánt fölösleges megjegyzéseket tesz, az is lehet, hogy csak nem ismer és meg akar ismerni. Ilyen is van. Próbáld ki azt ,hogy felváltod a témát valami érdekesebbre, életszerűbbre. Ha nem megy, akkor kell hátat fordítani.

2012. okt. 3. 13:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Igaz, Benimay. Az én esetemben inkább azzal idegesítenek, hogy: ,,Na, és ki tetszik az osztályból?" . Ez a mondat (több formában) a második legidegesítőbb. Hát, ez van.
2012. okt. 3. 13:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Az első kommentelőnek: Igen, jó példa az, amikor valaki rám ír, tegyük fel, Facebookon és elkezd jó pofizni. Nem értem, és soha nem is fogom, hogyha nem tudunk ,,úgy" csetelni, akkor miért erőlteti...Mert sajna van olyan is, amikor meglátom, hogy fent van, reflexből benyomom, hogy rejtve vagyok. Mert ahányszor fent van, mindig rám ír. Én meg hát, nem vagyok olyan bunkó, hogy kinyomjam. A másik, hogy amikor csetelés elején mindig(!!!) megkérdezi, hogy mit csinálok. Hát, erre már tényleg nem tudok válaszolni. Na, vajon mit csinálok??? Ez a legdurvább. Van ez így.
2012. okt. 3. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!