Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy rakás szerencsétlenség...

Egy rakás szerencsétlenség vagyok? Már semmi értelmét nem látom a dolgoknak!

Figyelt kérdés
24 múltam. Nemrég fel kellett mondanom a munkahelyemen egészségügyi okok miatt,de letöltetik velem a 30 nap felmondási időt így esélyem sincs már most munkát keresni,mert egy munkáltató sem vár rám 30 napot. Csomó betegségem van, van 2 szakmám és egy érettségim és még nem volt normális munkám kb. Ha nem találok munkát akkor újra anyuékra fogok szorulni és "szégyent hozok rájuk". Megint csak nyűg leszek itthon :(. Volt már ilyen helyzet sajna. nincs normális párkapcsolatom és körülöttem már sokan férjhezmentek ,gyerekük van én meg itthon élek anyámék nyakán koloncként. tudom,hogy másnak nagyobb gondjai vannak,de nekem ez most hatalmas probléma.Hogy győzzem le ezt a depressziós hangulatot? Hogy ne legyek anyámék terhére? Mit kezdjek az életemmel?
2012. szept. 27. 00:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi,eddig szinte csak iyen helyeken dolgoztam és hidd el a rekeszeket senki nem cipelte egyszer sem helyettem.És hangsúlyozom: még itt ez a 30 nap,amit le kell dolgoznom,addig senki nem fog rám várni. Már 3 helyről utasítottak vissza ezzel az indokkal ami jogos is.
2012. szept. 27. 11:01
 12/15 anonim ***** válasza:
30 napnak a felét kérheted felmentési időnek, szóval senkinek sem kell várni 30 napot rád, csak 15-őt.
2012. szept. 27. 12:57
 13/15 A kérdező kommentje:
De a főnököm hajthatatlan sajnos.Megmondta,hogy mindenkivel letölteti a 30 napot ,aki felmond. Nem tudok,mit tenni.Ilyenért meg nem érné meg a munkaügyi bíróságra rohangálni szerintem.
2012. szept. 27. 13:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Én csak panaszkodást olvasok, pedig sok mindenben szerencsésebb vagy mint mások.

Panaszkodsz mert gerincsérved van. Miért nem műtetted meg?? Vagy valami kezeléssel csak lehet korrigálni. Ha nem akkor miért nem olyan munkát kerestél ahol nem kell 25 kilókat emelni?

Írod hogy nőgyógyászati gondjaid vannak. Erre csak azt lehet írni, hogy tessék elmenni orvoshoz, ha kell több orvoshoz. Ne a gyakorin keressünk megoldás a nőgyógyászati betegségünkre. Írod hogy majdnem rákos voltál. Nos vagy az voltál vagy nem.. Olyan nincs hogy majdnem. Én sajnos évekkel ezelőtt rákos lettem.Kivették a bal petefészkemet, és igencsak megszenvedtem a kemot- Már 7 éve tünetmentes vagyok, így elmondhatom, már nem vagyok rákos (5 év a türelmi idő) Komolya betegségekkel nem dobálózunk, mert beüthet a baj.

Írod, hogy kiléptél mert az orvos is ezt mondta. Oké. Megértem, ki kellett lépned egészségügyi okokból. De a lehető legrosszabb módon tetted. Ha tudod hogy sérved van, nem emelhetsz akkor eleve a főnök elé kellett volna állnod, hogy orvosi utasítás miatt nem emelhetsz, így adjon olyan munkát amivel nem erőlteted meg magad. Valószínű, hogy a főnök ellenkezni fog. Sebaj. Akkor el kellett volna menned táppénzre. Közben keresni kellett volna új munkahelyet. Ha megvan akkor az új cégnél jelezni kell előre, hogy 30 nap felmondási időd van. A legtöbb helyen ha kell az illető ezt figyelembe veszik. Hiszen az új cég is kéri a kilépő kollégáitól a felmondási időt.

Majd visszamész és beadod a felmondást. De még felmondás alatt is megtagadhatod a súlyok emelését. Hivatkozhatsz a sérvedre. A főnök nem tud semmit csinálni. Kirúgni már nem tud, legfeljebb 10-15 nap után azt mondja, hogy elmehetsz, mert nem tud mit kezdeni veled.

Panaszkodsz, de nem látod az életed jó oldalát.

fiatal vagy, szakmáid vannak, szerető családod van, párod van..

2012. szept. 27. 13:10
 15/15 A kérdező kommentje:
táppénzen vagyok és ha nem lennék se tudnék olyan munkát a munkahelyemen,ahol nem kéne nagyot emelni.ez sajna ilye.amíg táppénzen vagyok,nem állhatok máshol munkába,na meg ott van a 30 nap is. hát azért nem műtettem meg,mert azt mondták van más megoldás is.azért nem vagdostatom magam szét,hogy azt mondjam,de hát én megműtettem magam...a dokim szerint anno 3 hónapon belül kialault volna rák,ezért írtam,hogy majdnem,de nyilván minden álmom,hogy rákos legyek ezért írtam! amúgy az ember manapság tényleg annyit válogathat a munkák közt,hogy nyilván én is azért jöttem ide dolgozni,ahol most vagyok,mert szeretek szenvedni. nem! azért jöttem,mert konkrétan örültem,hogy összejött egy állás.attól,hogy vannak szakmáim még kitörölhetem velük,mert nem tudok bennük elhelyezkedni. észt osztani nagyon könnyű,de ne legyen senki a helyemben. ez a baj a magyarokkal,hogy dörzsölik a tenyerüket,ha valakinak baja van,de empátia az semmi.köszi az eddigi hasznos hozzászólásokat,nekik ment a zöld kéz, a többieknek meg kívánom,hogy legyen szép életük. többet nem írok,ha írtok,ha nem. szép hétvégét!
2012. szept. 27. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!