Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudok senkinek a...

Miért nem tudok senkinek a szemébe nézni sokáig?

Figyelt kérdés

Még a szüleim szemébe is max 2-3 másodpercig tudok csak... mitől lehet?

14/f

2012. szept. 15. 11:30
 1/5 anonim válasza:
sok titkod van, és félsz hogy kiderülnek..
2012. szept. 15. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Gyakorolni, kell,nem vagy elég magabiztos (pl. mert nincs csajod...).

A tanuláshoz recept Szuvorov Akvárium című könyvéből:

"A Szpecnaz-ban kutyákon gyakoroltatták velük, hogyan kell farkasszemet nézni az ellenséggel.Hát, ez itt nem volt elég. Saját magunkon, tükör előttkellett próbálgatnunk, hogy rezzenéstelenülmeredjünk a saját szemünkre, s nem kapjuk el atekintetünket. Ha az ember be akar szervezni valakit,először is állnia kell a másik nézését. A barátság azelső mosollyal kezdődik, a beszervezés az első hosszankitartott pillantással. Ha az ember beszélgetőpartnerelegelső erőteljes pillantására elkapja a tekintetét,nincs is értelme megkísérelni a beszervezését, mert őaz erősebb egyéniség. Nem ugrik be. A Krasznaja Presznyánál szálltam ki a metróból, ésaz állatkert felé indultam. Ha bárkinek hasonló gondjatámadna, neki is az állatkertet ajánlom, a zárás előttiórákban. A kutya sem fogja zavarni. Tigrisekkel ésleopárdokkal próbáltam farkasszemet nézni.Összeszedtem minden akaraterőmet, sösszeszorítottam a fogamat. A mozdulatlan, sárgaszemek rezzenéstelenül állták a tekintetemet.Összeszorítottam az öklömet, a körmömet atenyerembe vájtam. Lassan kell lejjebb ereszteni aszempillát, s aztán fokozatosan újra tágra nyitni aszemet, hogy ne pislogjunk. Egy idő után égni kezdetta szemem, patakzottak belőle a könnyek. Még egy percig bírtam - aztán pislogtam egyet. A hatalmas,lusta macska elégedetten elmosolyodott, slekicsinylően elfordította a fejét, mintha csak aztmondta volna: „Kicsi vagy te még ahhoz, hogy velemszórakozz,Szuvorov!"Na várj csak, te nagy macska! Nem könnyen adom fel. Jövő vasárnap is eljövök. És azután is, ameddignem sikerül. Kemény fából faragtak engem is."

2012. szept. 15. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
én sem tudok, sosem tudtam, de nem tulajdonítok neki akkora jelentőséget. azt sem szeretem ha megölelnek vagy puszit adnak, még akkor sem, ha a családom teszi, egyszerűen ilyen a természeted, nem kell mindenből ügyet csinálni. ha zavar, "gyakorolj".
2012. szept. 15. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak azért, mert még kamasz vagy. Kamaszként én is ilyen voltam, aztán elkezdtem dolgozni és már nem volt gond. Majd magabiztosabb leszel és nem fog gondot okozni.
2012. szept. 15. 14:16
 5/5 eugwfze válasza:
nem tiszta alelkiismereted
2012. szept. 30. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!