Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem merek senkinek sem...

Miért nem merek senkinek sem a szemébe nézni?

Figyelt kérdés

sok osztálytársam említette már,hogy elkezd beszélgetni velem,és olyan irritáló,hogy nem a szemükbe nézek.Nemtől függetlenül.Egyszerűen nem szeretek senkinek se a szemébe nézni,de még nem jöttem rá,hogy miért...

Veletek is előfordult már ilyen?és Szerintetek miért van?

2011. jan. 25. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen velem is van.
2011. jan. 25. 20:50
 2/8 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:

Üdv!

Próbálj meg magabiztosabb lenni. :) Biztos, hogy az vagy, csak nem hiszed el magadnak. Csak bátran! Hidd el menni fog! Fel a fejjel! A szüleiddel, ha beszélgetsz nekik is nézz a szemükbe. Ezt már kisgyermekkorban meg lehet tanulni. Utána az idegenekkel, sőt az oszttársakkal is sikerül. Nagyon jól fogod magadat érezni. A szemkontaktus azt jelenti, hogy figyelsz a másikra, és érdekel amit közöl Veled. Az önbizalmadat edzed ezzel.

Sok sikert kívánok!

2011. jan. 25. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
én sem tudok más szemébe nézni, néha koncentrálok, hogy figyeljek, de nem tudom miért van. Amúgy figyelek, hogy mit mondanak,csak nem oda nézek.
2011. jan. 25. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem kell folyamatosan szembe nézni, mert az amúgy zavaró is lehet. Beszédfordulatoknál, esetleg a mondandód nyomatékosabbá tételénél pillants rá a beszélőre.

Tükörbe is kipróbálhatod. Ez nem beteges dolog, csak olyan sunnyogóssá tesz téged. Mintha nem mondanál igazat.

2011. jan. 25. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:
ahogy írták előttem, nem kell folyamatosan a másik szemébe nézni, megfigyelheted egyébként, hogy ha így cselekszel, a legtöbb embernek kényelmetlen lesz, és el fogja kapni a tekintetét. Persze vannak kivételek, akik egyfolytában az illető szemébe néznek, általában ők azok, akik 15cm-re közel jönnek az arcodhoz, és úgy beszélnek, ez rettentő zavaró a legtöbb embernek.
2011. jan. 26. 01:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez nem nagy gond szerintem, akkor nem nézel a szemébe, ha arra figyelsz,hogy hova nézel..Ha azt figyeled,hogy mit mondasz, és belemélyülsz a dologba, akkor bele fogsz nézni a szemébe annak, akinek mondod. :)
2011. jan. 26. 08:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyen nekem is volt. Azt éreztem, hogy a szemkontaktus során a másik ember mindent kiolvas a szememből, olyan dolgokat is, amiről én nem tudok, és ez félelemmel töltött el. De ma már tudom, hogy ennek nincs jelentősége, elmúlt. Szerintem ez egyfajta titkolózás. Próbáld te is megfejteni, hogy miért van.
2011. jan. 27. 01:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálam az önbizalmammal függ össze. Az emberek többségének simán a szemébe nézek bármilyen élethelyzetben, még akkor is ha egy vita során én vagyok a "hibás" vagy ha cikinek érzem a helyzetet,mert ezzel nyomatékosíthatom,h "de akkor is nekem van igazam" és én nem érzem kínosan magam. Amikor rosszabb napom van, vagy olyan emberrel állok szemben akinél "kisebbnek, gyengébbnek" érzem magam,akkor kerülöm a szemkontaktust.
2011. jan. 30. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!