Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Higiénia mániás vagyok. Mit...

Higiénia mániás vagyok. Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

11/L

Ha az iskolában is vagyok, megfogom az ajtó kilincsét, azonnal rohanok kezet mosni. Van is egy rokonunk, akiknek folyton mocsok van az otthonában. ott nem merek megfogni semmit.. :( (annyira azért nem koszos, csak szösz, meg az asztalt nem törlik le minden étkezés után, de nekem ez ugye nagyon koszosnak tűnik) A lépcsőházakban/suliban a lépcső melletti korláthoz is undorodom hozzányulni.A sulis székekre is csak úgy ülök le, ha a kezem nem ér hozzá. ha valahonnan hazajövök, agy otthonról megyek a nagymamámhoz (előtte semmi olyanhoz nem nyúlk, ami koszos lenne..) rögtön első dolgom a kézmosás. néha kétszer is mosok kezet. ha az asztalomon mondjuk összeszedem a koszos zsepiket, papírdarabokat, akkor is rögtön szaladok kezet mosni.

Tanácsot szeretnék kérni, mert engem ez nagyon idegesít. Hogy tudnék erről leszokni? Már nagyon zavar..

Köszönöm előre is a válaszokat.

2012. szept. 12. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ohh, ismerős... :D én már nem is nagyon próbálok tenni ellene, tény, hogy idegesít... például már akkor is rohanok kezet mosni, ha valaki hozzám ér. nem hiszem, hogy ezen lehetne változtatni...
2012. szept. 14. 20:28
 2/12 A kérdező kommentje:

:(

Köszi a választ.. :(

2012. szept. 15. 11:07
 3/12 anonim ***** válasza:
de azért ne legyél szomorú. :D lehet, hogy majd kinövöd
2012. szept. 15. 14:01
 4/12 A kérdező kommentje:
hát nagyon remélem!!! :/
2012. szept. 15. 15:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Ln is ebben a cipőben rájok, a hugom mindenféle kutya macska... agyon nyalja, utána meg nem mos kezet, és megy a cirkusz...
2012. szept. 17. 15:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Előző vok: Én is ebben ac cipőben járok, ezt akartam volna írni

12/L

2012. szept. 17. 15:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Úúú azt utálom a legjobban :/
2012. szept. 17. 16:13
 8/12 anonim válasza:
45%
Nekem is ez van. Egyszer nagyon elfajult a dolog és már brutális állapotban volt a kezem. Ennek lelki oka van. Biztos valamiben bűnösnek érzed magad, és lelkiismeret furdalásod van.
2012. szept. 24. 21:19
 9/12 anonim válasza:
"Mosom kezeimet".
2012. szept. 24. 21:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a mániával az a probléma, hogy lassan, de biztosan tönkreteszed vele az immunrendszeredet. Az embernek rendszeresen érintkeznie kell kórokozókkal ahhoz, hogy a védelmi rendszere fel tudjon készülni a kihívásokra. Próbálj esetleg ebben a témában tájékozódni, és igyekezz megérteni, hogy még a saját egészségednek is rosszat teszel ezzel.
2012. szept. 25. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!