Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez probléma szerintetek?

Ez probléma szerintetek?

Figyelt kérdés

Édesapám egy rendkívül becsületes, mélyérzésű és önfeláldozó ember volt világéletében. Ezt sok idegen is megjegyezte nála. Sajnos a világ egy ilyen emberben csak a haszont látja, ezért apámat sokszor kihasználták és én ezt már nagyon fiatal korban észrevettem.

18 éves vagyok jelenleg, nő/lány, és már évek óta elhatároztam magamban, hogy én nem fogom engedni, hogy engem is úgy kihasználjanak, mint ahogy édesapámat. Éppen ezért általában racionálisan ítélem meg az embereket magam körül, az érzelmeket nem engedem, hogy felülkerekedjenek rajtam és befolyásoljanak.

Jelenleg van barátom, aki egyszer megjegyezte, hogy enyhén hűvösnek tűnök sokszor, de amikor kettesben vagyunk akkor nagyon odaadó és szenvedélyes vagyok. Ezt én úgy ítéltem meg, hogy egy megfelelő kritika volt rám nézve, ugyanis továbbra is legfőképp az eszemre akarok támaszkodni és egy megfontolt, racionális embernek akarok maradni.

Szerintetek ennek vannak bármilyen mellékhatásai ?

2012. szept. 12. 13:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Ha valami nem volt elég érthető, szivesen válaszolok, kissé fáradtan írtam meg ezt a kérdést
2012. szept. 12. 13:17
 2/7 Antimod ***** válasza:

"megfontolt, racionális embernek akarok maradni"

Én is ezt követtem 18 éves koromban. És mára (tíz év) rájöttem, hogy hiba volt. Sokan távolságtartónak, ridegnek kezeltek, mivel emberek vagyunk, az érzelmeinket ki kell kimutatnunk valamilyen szinten.

Ez nem azt jelenti, hogy kitárulkozunk mindenféle idegennek, de ne félj attól, ha sebezhető vagy. Idővel megtanulod majd kezelni ezt.

A becsület és önfeláldozás olyan értékek, amelyek nem feltétlenül "térülnek meg" a haszon szintjén, mégis fontosak, nélkülük nem lenne olyan a világ, amilyen. Sőt, ha több ilyen ember volna, akkor sokkal jobb hely volna a Föld nevű bolygó.

2012. szept. 12. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól viselkedsz, végre van egy nő, aki nem olyan naiv, hogy elhisz mindent és rávehető mindenre.

Szóval teljesen jó. Csak így tovább.

2012. szept. 12. 14:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Antimod- szerintem a sebezhetőségnek ehez nincs köze. És az ember igenis legyen erős,még akkoris amikor belül megtörik.Saját tapasztalatból tudom,hogy az emberek sokszor kedvesek és sajnálják akinek gondja van, viszont amikor felkell állni akkor azt senki sem tudja megtenni úgysem helyetted. És amúgyis, én nem maszkot akarok hordani, mert én valóban megedződtem az évek során. Nehezen tud letörni bármi is, megtanultam kezelni a reakcióimat és az érzéseimet nem folytom el, csak kiváltképp az olyan emberek iránt mutatom őket, akik megérdemlik.

Második válaszoló- köszi a véleményt

2012. szept. 12. 14:37
 5/7 Antimod ***** válasza:

"a reakcióimat és az érzéseimet nem folytom el, csak kiváltképp az olyan emberek iránt mutatom őket, akik megérdemlik."

OK, akkor félreértettelek!

2012. szept. 12. 14:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Antimod- amúgy nem akartam nekedmenni,ha úgy tűnt volna, csak valóban úgy éreztem,hogy kissé félreértettél :D

de amúgy értettem azt, amit írtál az első válaszodban

2012. szept. 12. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:
amíg te úgy érzed hogy ez így jó neked semmi probléma. ha viszont csak megjátszod akkor kicsit más a helyzet. nem tudom milyen vagy: erőltetni ne erőltesd ezt a dolgot ha viszont alapból benned van akkor jó.
2012. szept. 12. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!