Miért óvok másokat attól, amit én csinálok?
Figyelt kérdés
Múltkor szoktattam le, egy barátnőmet a vagdosásról. Most kezdte el, így legalább még ki tudott szállni az ördögi körből. Én már 3 éve csinálom (bár februárban abbahagytam, azóta csak párszor csináltam..) de ő ezt nem tudja. Múltkor mondta, egy ismerősöm, hogy fáj a feje be szeretne gyógyszert venni, és mondtam neki, hogy nem kéne rászoknia. Ő pedig mondta, hogy ezt miért pont én mondom, miközben..Volt amikor 20 gyógyszer is bevettem fájdalmakra. Ő ezt tudja, mert közel áll hozzám. Mondtam, hogy azért mert aggódom érte, és ő pedig egy "oké"-val nyugtázta a dolgot. Vagy ha látom, h valaki több cigit szív, mint amennyit eddig, és amúgy pedig nincs rászokva, akkor elmondom, a saját tapasztalataimat, hogy miért nem kéne ráállnia az ilyen dolgokra..Nem szoktam mesélni magamról, már feladtam azt, hogy valaha segítséget kapok, így mindent magam oldok meg, és persze nem is félt senki..De én sem féltek senkit, akkor miért csinálom ezt? Köszönöm előre a válaszod.2012. júl. 1. 16:12
1/4 anonim válasza:
Hagyd abba a mártirkodást és visszatekintve pontosan tudni fogod a választ erre a kérdésre.
2/4 anonim válasza:
Jóindulatból csinálod szerintem, segíteni szeretnél - ha már te nem kaptál - másoknak. Azonban a tapasztalataid elmondásán kívül mást nem tehetsz. Az emberek általában addig úgysem hiszik el amit a másik mond, amíg meg nem tapasztalják ők is. Ha megtapasztalják, és így belátják, hogy igazad volt, és ekkor mellettük állsz, segítesz nekik a szarból kimászni... No ez az igazi segítség.
Amúgy szívesen segítek...
3/4 A kérdező kommentje:
Második válaszoló, köszönöm. :) Igazad van. Amúgy miben szeretnél segíteni?..
2012. júl. 1. 21:32
4/4 anonim válasza:
Hát pénzem nincs, abban nem tudok segíteni, de együtt töprenkedésben, gondolkodásban, a problémák feltárásában és megoldásában esetleg tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!