Mi legyen a továbbtanulással?
Jól figyelj arra amit most mondok: A környezeted véleménye EGYÁLTALÁN nem számít!
Amikor valaki azt mondja neked, hogy "úgysem fog sikerülni", valójában a saját hitetlenségét (jobb megfogalmazást nem találtam) vetíti ki rád. Ő önmagában nem érezne elég erőt arra, hogy megcsinálja, ezért mondja neked ezt, de neked semmi közöd őhozzá...
A másik: Nemtudom, mennyi hely van egy ilyen karon, de szerintem nincs túljelentkezés (szerinted hány embernek életcélja a japanológia szak rajtad kívül az országban? olyan 10-15-öt saccolok), ami azt jelenti, hogy ha valamivel kevesebb lesz a pontszámod, de megközelíti a 428-at, akkor felvesznek és 4-es, 5-ös tanulóként erre abszolút reálisak az esélyeid.
Amúgy meg nyugi, nekem sokkal gigantikusabb céljaim vannak és azt sem tudom, hogyan fogom elérni őket, ráadásul közepes tanuló vagyok, csak egyes területeken vagyok jó..
HAJRÁ!! :)
428 pont talán vészesnek tűnik, de teljesíthető. Csak kéne készítened egy tervet, pl kéne csinálnod valamiből emeltet.
Hidd el az, hogy 4-5-ös vagy, nem azt jelenti, hogy kevés vagy egy ilyen helyre. Én is 4,5-ös voltam, sőt, reál tárgyakból 2,3-as.. sosem voltam az a "mindentmegtanulok" jó tanuló, sőt... s 430 körüli pontom lett a végén. Szóval persze, hogy van értelme küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!