S. O. S! Reggel mindig elalszom! Mit tegyek?
Reggel 5kor kell kelnem. Általában este 10-11 óra fele mindig elmegyek aludni, alvás előtt olvasgatok, nyugis zenét hallgatok, gondolkozom.
Viszont mindig gondjaim voltak a felkeléssel. Tavaly nem volt belőle akkora probléma, mert ha nem keltem fel a csörgőórámra, akkor anyám félkelt rá (két szobával arrébb!! Nem is értem, hogy miért nem hallom meg...) és ő felébresztett:D Viszont most azt mondta, hogy nem szeretne minden reggel ő keltegetni, keljek fel magamtól.
Azt találtam ki, hogy fél ötre beállítom a mobilom ébresztőjét, az ötpercenként csörög, s fél óra alatt szépen kiszáll a szememből az álom. 5re pedig felhúzom a rendes csörgőórám, és ha az megszólal (más hanggal), akkor tudni fogom, hogy mostmár fel kell kelni, nem szabad lustálkodni.
Ez jól is ment pár napig, aztán elkezdtem a rendes csörgőórát is reflexből lenyomni, hogy ne csörögjön tovább.
Mit tegyek, hogy könnyedén fel tudjak kelni reggel? :/ SEGÍTSÉG
Tedd az órát a szoba másik végébe, nekem bevált:D
Fel kellett állnom ahhoz, hogy kinyomjam :D
Én is elrakom a telefonom a szoba másik végébe. Felkelek, lenyomom és visszafekszem aludni! :D Eleinte bevált, nem aludtam vissza, de 1-2 hét és... Kellene még egy óra is mellé, de nincs.
Amúgy nekem ami bevált, csak sajnos most nem tudom alkalmazni, hogy olyan ébresztőt állítok be, ami nagyon hangosan indul és a frászt hozza rám. Na akkor már tuti ébren maradok! :)
Fogadj be egy macskát :D
Komolyan, nekem is voltak problémáim a felkeléssel, aztán kaptam egy cicát, aki elég hamar megtanulta, hogy reggel, ha csörög az óra azt jelenti, hogy felkelek és megetetem. Így azóta, ahogy meghallja a csörgést, lendületből ugrik a mellkasomra és dorombol, meg nyávog :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!