Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen? Mindenkibe...

Miért vagyok ilyen? Mindenkiben csak a hibát látom.

Figyelt kérdés

Kevés ismerősöm van, igazi barátom nincs is. Párkapcsolatom van, de sokat veszekszünk. Úgy érzem, hogy velem van a baj, bárkit megismerek rögtön megtalálom a hibát a viselkedésében. Általános és középiskolában sokat piszkáltak mert csendes, visszahúzódó gyerek voltam, sokszor még a tanárok is rám szálltak emiatt, arra gondoltam, hogy ez lehet az oka. Már tavaly óta egyetemre járok, először úgy tűnt, hogy végre találtam barátokat, de pár hét után kiderült, hogy lógosok, órákra nem igen járnak be, szinte csak kihasználnak azért, hogy odaadjam nekik az órai anyagot. Bejárós vagyok, de mivel 1 órára lakom az egyetemtől bulizni nem igen tudok menni a többiekkel, mert nem tudnék már hazajönni csak reggel a legelső vonattal. A legtöbben szakgrill, bulik és hasonlók közben barátkoztak össze, de nekem erre nem volt sajnos lehetőségem. Kollégiumba nem akarok menni, mert többen lennénk egy szobában és úgy érzem, hogy nekem kell egy kis magántér ahol csak én vagyok. Albérletre nincs pénzem.

Az egyetemen is egyedül érzem magam. Szaktársaimmal elbeszélgetek néha, de együtt nem megyek velük sehova. Amint megismerek valakit találok benne valamilyen hibát, de úgy vettem észre, hogy valamiért velem se szívesen barátkoznak, talán azért, mert nem vagyok annyira közvetlen mint mások. A barátommal azért veszekszek sokszor, mert ő túlságosan közvetlen mindenkivel, sok barátja, ismerőse van, még azokkal is elvan akik beszólogatnak neki. Én nem tudnám elképzelni, hogy még egyszer egy légtérben legyek olyannal aki cseszeget. Talán féltékeny is vagyok rá, hogy ő így tud viselkedni az emberekkel, sokan szeretik nekem pedig még ismerősökből is kevés van. Szeretnék én is sok barátot és ismerőst, mindig is erre vágytam, azt hittem az egyetem majd megváltoztatja az életemet de sajnos nem így lett. Hogyan szerezhetnék barátokat és hogyan küzdjem le a gátlásaimat, hogy közvetlenebb lehessek az emberekkel?

2012. szept. 11. 11:26
 1/9 Timcsikusz válasza:

A legfontosabb dolog hogy ezt felismerted magadban hogy ez a te hibád.

A megoldás nem olyan bonyolult:)

Egyszerüen csak fogd fel,hogy minden ember más és más.Tolerálni kell mások hülyeségeit,hibáit.Egyszerüen ők ilyenek és kész.

Légy lazább és ne velük törődj hanem próbálj meg javítani a te gondolkodásodon.Legyél pozitív mosolyogj sokat ha valami nem tetszik akkor azt tartsd magadban nevess egyet rajta és ennyi.És azt tanácsolom ezen mihamarabb változass mert így tényleg nem lesznek barátaid és a kapcsolatod rovására is mehet.A pasik sem szeretik ezeket a csajokat akik mindíg negatívak.

Arról nem beszélve ha majd melózol ott már nincs az hogy szimpi nem szimpi alázatosnak kell lenni.Hajrá!

2012. szept. 11. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Persze, hogy nem szeretnek, ki a fenének kell egy olyan "barát", aki csak a rosszat látja? Hibakeresésre és cseszegetésre ott az embernek az anyja/apja...

Senki nem tökéletes. Szeretni azt jelenti, hogy elfogadod a másikat olyannak, amilyen, ha jó, jónak, ha rossz, rossznak, a hibáival együtt.

Az a baj, hogy te nem szereted az embereket. Miért szeretnének ők téged?

De szerintem magadat sem szereted. Azzal kellene talán kezdeni...

2012. szept. 11. 11:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Próbálj meg szakemberhez fordulni abban, hogy hogyan nyiss az emberek felé. Nekem unokatesóm ilyen, anyámékon kívül más nem is hallgatja meg, de anyáméknek is a hajuk égnek áll, amikor elmegy hozzájuk. Nincsenek barátai, elvált, nincs pasija, mert senkivel nem jön össze komolyan, a munkahelyén kollégái, főnökei nem szeretik, ahol tudnak kicsesznek vele. Nagyon rossz ez, azonban tényleg baromi negatív a csaj, mindenben csak a rosszat látja, mindent kritizál. Ezt nem szeretik az emberek, mert az ő pozitív energiájukat is leszívja az ilyen egyén. Mivel nem vagyok szakember, nem tudom, hogy hogyan küzdd le a gátlásosságod, de mindenképp menj el pszichológushoz, aki tud ebben segíteni.
2012. szept. 11. 11:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Én elbeszélgetek bárkivel, meg is hallgatnak, nem ezzel van a baj. Akiről rossz véleményem van azt nem mondom el neki! eszembe nem jutna elkezdeni kritizálni szemtől szembe mást. Meghallgatom szívesen, de kialakul bennem egy kép róla, és a hibáiról. Akiket már említettem, hogy azt hittem tavaly a barátaim lesznek, közben csak elkérik tőlem az anyagot (magyarul kihasználnak) eléggé idegesítenek, de megmondani nem merem nekik, hogy járjanak be órára, nem adom oda az anyagot mert ha elmondják a többieknek kb. a fél egyetem megutál és ha nekem lesz rá szükségem nem kapok senkitől segítséget. Ezért próbálok kibújni a kölcsönadás alól pl. hogy kell a füzetem, hogy tanuljak, elromlott a szkennelőm ezért nem tudom nekik átküldeni stb. Mások odajönnek hozzám, tegnap is odajött két szaktársam és beszélgettem velük, de komolyabb dolgokat nem merek elmondani senkinek , mivel nem bízom az emberekben, így mindenkivel csak felszínes témákról beszélgetek. Attól is félek sokszor, hogy ha valakivel elkezdek beszélgetni akkor untatom őket. Gondoltam már arra, hogy pszichológushoz fordulok a problémámmal :/
2012. szept. 11. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Ó, ezt én is írhattam volna úgy 1 éve. Azóta nekem sikerült ebből részben kikecmeregnem. Kiderült, hogy az a kulcs, hogy utáltam saját magam, úgyhogy azzal kellett kezdenem, hogy megszeressem önmagam. A többi szinte már magától megy. Igaz, hogy lassan, de megy. :) Úgyhogy én ezt tudom ajánlani neked is. Először önmagaddal barátkozz meg.
2012. szept. 11. 12:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Hogyan barátkoztál meg önmagaddal? Már én is próbáltam, de mikor úgy érzem sikerült akkor valaki beszól valamit és kezdhetem elölről. Ha valaki nevet körülöttem akkor sokszor úgy érzem hogy rajtam nevetnek és zavarba jövök. Sajnos általános- és középiskolában sokat gúnyoltak a viselkedésem miatt, hogy visszahúzódó vagyok, a külsőmmel hála égnek nincs semmi gond.
2012. szept. 11. 12:50
 7/9 MRC31 ***** válasza:

Alapvetően a személyiségedbe van kódolva, hogy észreveszed mások hibáit, erre leginkább a skorpió és szűz jegyűek/aszcendensűek/mentalitásúak hajlamosak. De ez nem baj, ez előny mert átláthatsz a sumák dolgokon megvédve önmagad és másokat is. Hátránya akkor van ha nem szeretettel, azaz elfogadással fordulsz mások felé. Gondolj arra, hogy neked is vannak hibáid, így mint egy körforgás ők miért kellene, hogy elfogadjanak, szeressenek, tiszteljenek? Ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak, bánj velük úgy Te magad is. Az is igaz, hogy akiben belső békétlenség van az a külvilágot okolja általában és ha még kritikus hajlam is, na akkor meg főleg. Hogy értsd, nekem erős kritikai érzetem van, asztrológia szerint is, így megértve, elfogadva önmagamat szeretettel tudok lenni mások felé.

Az emberekkel általában nem az a gond, hogy kritikusok, hanem az, hogy nem önmaguk hanem mások felé. Az út, a megoldás benned van, fedezd fel önmagad, hogy megláthasd mások szépségeit. :)

2012. szept. 11. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Írtam privit. :) #5
2012. szept. 11. 13:22
 9/9 anonim válasza:

Lehet, hogy alapvetően ilyen a habitusod, de az is elképzelhető, hogy ért egy nagyobb megrázkódtatás, amit magadba fojtottál, ahelyett, hogy kibeszélted volna magadból.

Szerintem keress valakit, aki nem él vissza a bizalmaddal, és tárd fel a problémát az illetőnek. Pl. egy jó pszichológus csodákat tud tenni, könnyítene a lelkeden. :)

2016. jún. 27. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!