Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tizen és huszonévesek! Öngyilk...

Tizen és huszonévesek! Öngyilkosság?! Vélemény?!

Figyelt kérdés

Lennél e öngyilkos, ha évek óta értelmetlennek látod az életedet, a családodra nem számíthatsz, a barátaidat időközben elveszted ( részben mert hullasz szét egyre jobban és eltávolodsz tőlük, részben meg mert sok volt köztük a rosszul megválogatott aki az első nagyobb problémádnál magadra hagy ). Az egész tetőpontja pedig a szerelmeddel való szakítás kb 7 hónappal ezelőtt, azóta főleg nem találod az élet értelmét. Végre azt hitted lesz egy ember akire számíthatsz, őrülten szerelmesek vagytok, és hirtelen mégis szakítás lesz belőle. Amit a lány helyrehozna .. Könyörög, megalázkodik, fut a fiú után .. A fiú egyszer úgy viselkedik mintha még lenne remény, egyszer meg azt írja, már nem kell neki a lány.

Lennél e öngyilkos, ha még a családod is (akire elvileg mindig támaszkodhatsz .. ) érezteti veled (tettekkel, szavakkal), hogy teher vagy ? Ha a szerelmednek láthatatlan vagy ? Ha a barátaidat elveszted ? Ha nem marad senkid ?

Csak kíváncsiságból kérdezem.:)

2012. szept. 6. 13:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Dehogy lennék, hiszen mindig van újabb esély. Egyetlen elfogadható indoknak a gyógyíthatatlan, fájdalommal és nagy anyagi ráfordításokkal járó halálos betegséget tartom.
2012. szept. 6. 13:30
 2/20 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetem van, ha nem rosszabb, és nem leszek öngyilkos, mert mindig jöhet vmi jó!
2012. szept. 6. 13:39
 3/20 anonim ***** válasza:
Biztosan nem, semmiféleképpen!!!
2012. szept. 6. 13:41
 4/20 anonim válasza:

Hát az a probléma, hogy nálam ez a helyzet, amit leírtál (több éve), csak megspékelve azzal, hogy egészségem is romlott az élet ezen pofonjai miatt. A barátaimat nem vesztettem el teljesen, de a kapcsolati háló jelentős része széthullott. A párkapcsolatnál pedig nem volt könyörgés, sajnos elég durván váltunk el (azóta lett új barátja). Mindez 4 éve történt.

Párszor voltam már úgy, hogy tényleg véget vetek az életemnek, de nem tettem meg végül, mivel előjött a "hátha mégis jobb lesz". Arról nem is beszélve, hogy a hangulatom is gyakran változik.

Ami vigasztal, hogy volt már hasonló eset, bár ennyire nem durva, ill. az, hogy ami maradt a baráti kapcsolatokból, azt igyekszek megtartani, emelett a suli és munka halad valahogy (részben ezek voltak az okai a szomorú eseteknek).

Mindenféle elméleteket agyaltam ki az idő ciklukusságára vonatkozóan, amik részben be is válnak, de az apróságokra nem számítottam. Meghát ugye az egészségemen is igyekszek javítani. Mindezt abban a reményben, hogy újra fel lehet mindent építeni - mondván, hogy korábban is sikerült. Csak a sok megoldatlan probléma miatt viszont ezek lassan haladnak, az idő pedig repül.

Na mindegy, én reménykedek.

2012. szept. 6. 13:51
 5/20 anonim ***** válasza:
Ez nem más mint önsajnálat. Bármiből fel lehet állni, ez még csak nem is a legdurvább. Elhagyott a szerelmed, és akkor mi van? Lesz másik, de többet ne bízz senkiben. Családodnak nem kellesz? Állj a saját lábadra, tanulj dolgozz és éld a saját életed. Még mielőtt leszólnának, én is átmentem ezen, voltam alkoholistától elkezdve minden, de egy másodpercig nem gondoltam az öngyilkosságra és csináltam magamból egy sikeres embert.
2012. szept. 6. 14:11
 6/20 anonim ***** válasza:

Az ember akaratereje szerintem döntő mértékben meghatározza értékét. Van olyan aki a legkisebb kellemetlenség miatt is teljes kétségbeesés határára kerül,de vannak olyanok is akik hihetetlenül tudnak küzdeni.

Az eredményekért küzdeni kell, csak úgy hátradőlve a fotelban nem jönnek maguktól legyen az sport, tanulás, munka,...

Pl. annak idején a szibériai kényszermunkára küldött hadifoglyok jelentős része már az első napokban ráébredt arra, hogy nem lesz képes évekig a zord körülmények közt napi 12 óra kemény fizikai munkára, feladták a küzdelmet és el is pusztultak, az erősek elhatározták úgy küzdenek, közülük sokan túlélték.

2012. szept. 6. 14:13
 7/20 anonim ***** válasza:

én nem vagyok ilyen helyzetben, nekem kamasz koromban voltak ilyen futó gondolataim, akit persze sose gondoltam igazán komolyan, csak nem láttam értelmét az egész szenvedésnek...

azóta sokat változtam én is

ha a külvilágban nem találod a kapaszkodót, akkor magadban kell keresni...fejleszteni kell saját magadat, és akkor fogsz találni megbízható barátokat, és megfelelő partnert

mert ezek ahogy mondod, nagyon fontosak, és ezeket meg tudod választani, nem úgy a családod, amibe beleszülettél

vedd úgy, h ez egy állomás az életedben annak érdekében, h megerősödj a jövőben

2012. szept. 6. 14:13
 8/20 anonim ***** válasza:
most már nem.
2012. szept. 6. 14:57
 9/20 anonim ***** válasza:
Lehet de ha megtenném nem lennék köcsög mert livestreamolnám és posztoltatnák valakivel képeket róla.
2012. szept. 6. 15:52
 10/20 anonim ***** válasza:
Én nem lennék öngyilkos. Főleg vallási okokból, de egyéb okok miatt sem tenném meg!
2012. szept. 6. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!