Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Cigány és aszociális vagyok,...

Cigány és aszociális vagyok, és nem bírom tovább. Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy a cigányok rászolgáltak az általánosításra, sajnos az én cigány ismerőseim zöme is buta, primitív, nagyképű,. Én viszont nem, és elegem van. Alapból egy zárkózott, önbizalomhiányos természet vagyok, de erre még rá tesz egy lapáttal a származásom is.

Utálom, hogy ha bemegyek egy könyvtárba úgy néznek rám, mint egy ufóra. Utálom, hogy azt érzem, ha először találkozom valakivel, rögtön meg van rólam az elővélemény.

Mikor új osztályba mentem, pl. látszódott, hogy az egyik tanár lenéz, vagy legalábbis enyhén flegmának éreztem. Aztán miután dolgozatírásra került a sor, és látta, hogy még se vagyok annyira hülye, feltűnően megváltozott a viselkedése velem szemben. Bár még mindig nem olyan nyájaskodós velem a viszonya, mint más diákokkal de szerintem ez már a ridegségemnek tudható be, nem a cigányságomnak, bár nem tudom.

Ezzel azt akartam mondani, hogy többnyire miután már megismertek, normálisan viselkednek velem, de első látszatra én is csak egy "büdös cigány"nak tűnök. Pedig hiszem, hogy sokkalta kulturáltabban viselkedem és sokkal mélyebb érzésű vagyok mint a velem egykorúak nagy része. Mégis állandóan bennem van ez a görcsösség, ez a bizonyítási vágy, hogy be kell bizonyítanom, én nem vagyok olyan, mint a többi.

Utálom a cigányokat, utálom magam, és utálom a magyarokat , vagyis úgy cakkompakk az emberiséget. Túlzottan érzékeny vagyok, és úgy érzem ez a világ, az élet nem nekem való, nem tudom, hogy meddig tudom elviselni ezt a kilátástalan, reménytelen létet. Szeretnék kilábalni ebből, nem akarok ilyen lenni, de egyszerűen nem tudok mit csinálni, érdekel az emberek, érdekel a magyarok véleménye, hiába mondják, hogy ne foglalkozzam vele mert én más vagyok. Én nem tudom túltenni magam rajta, hogy egy betolakodó vagyok, és emiatt mindig úgy fognak rám nézni, mint egy cigányra.

Mert ha a gátlásosságomat le is tudnám győzni valahogy, a bőrszínemet nem.

2012. szept. 4. 19:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

8.

ez sajnos igaz, manapság mindenki felszínes, külsőről ítél, folyton átvágják egymást, közben elvárják a nyitottságot azonnal.

a karrier meg ilyen, manapság sajnos élősködni jobban megéri, mint dolgozni, mert munkahely alig van, ott se keresel sokat, de dolgozni kell látástól vakulásig.

ha az élősködő meg szül 3 gyereket, annyit keres, mintha főiskolát végzett volna...

az emberek sablonok alapján ítélnek, hiába bújsz öltönybe, akkor sem leszel egyenlő az ő szemükben, ha valójában jobb vagy náluk, mint ember. talán valami merő más irányzatra lenne szükséged, megmutatnod azt, hogy nem vagy sem élősködő putritolvaj, sem öltönybe bújt álszent.

nekem most egy híresebb ember jutott eszembe erről, farkas zoltán, aki egy roma származású zenekarvezető/énekes. ő foglalkozik hasonló témákkal, a zenéjében is felfedezhető a cigány művészet, sokszor megdobálták itthon fellépéseken, most külföldön járnak körutakat, és elismert, befutott együttes. (habár erre mondhatnám azt hogy ebben az országban senki sem viszi sokra)

további érdekesség, hogy a származásán kívül a megjelenése is merész, és thrash metalt játszanak, így gyakorlatilag kb minden esélye meg van arra, hogy lenézzék a "normális emberek", ő viszont mégis a küzdelmet választotta, szerintem a szövegek (magyar/angol) elég buzdítóak.

ha véletlenül érdekelne, akkor tudok mutatni klipet, vagy ha beszélgetni szeretnél, írj privátot, értelmes embernek gondollak.

10.

sajnos én ebben nem hiszek, szerintem a világ igazságtalan, csak mi tudunk igazságot tenni benne, ha elég erősek vagyunk hozzá.

2012. szept. 6. 09:56
 12/19 anonim ***** válasza:

Írj vissza, ha olvasod ;)

Egyik válaszoló vagyok, csak szeretnék beszélgetni veled :D

2012. szept. 7. 19:34
 13/19 A kérdező kommentje:

Itt vagyok, olvasom!:))

Akkor írj(atok) privátban egy elérhetőséget, vagy felőlem ott is beszélhetünk.

2012. szept. 7. 19:54
 14/19 anonim válasza:
Írtam, először beszélgessünk itt. Fenn vagy még? :D
2012. szept. 7. 21:41
 15/19 A kérdező kommentje:

Bocsi, nem szoktam sokat időzni itt egyhuzamban.

Szerintem privátban jobb lenne, de végülis mindegy. Na mondd! :d

2012. szept. 8. 12:02
 16/19 anonim válasza:

Előítéletek mindig lesznek, vannak, voltak. Ezeket csak úgy tudod legyőzni ha "megismerteted magad" az emberekkel.

Ha valahol megbámulnak, fel se vedd, te tudod ki vagy, milyen vagy, és azok is tudják, akik neked számítanak. Ez az egyetlen fontos dolog.

A problémád pedig annyiból adódik hogy nem fogadod el magad.

Gondold csak végig ki vagy, és milyen vagy, minden emberrel egyenjogú vagy, érsz annyit mint akárki más. Pszichológus, esetleg ha az nem használ, pszichiáterhez kell elmenni. Egy ismerősöm hasonló helyzetben volt ilyen téren, pszichiáter felírt egy gyógyszert ami csökkenti a stresszhormon termelődést.

2012. szept. 18. 21:40
 17/19 anonim válasza:
sztem csak lődd le magad, h legalább a te ágadon megálljon a szaporodás..
2013. jan. 15. 19:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsó,te is lelőhetnéd magad,hogy ne legyenek ilyen gyerekeid mint te.Ilyet írsz és fogalmad sincs arról milyen ember.Az előítéleted normális és jogos,de hogy ilyet írj az nem.

Kérdező:Olyan mintha én írtam volna,bár én csak félig vagyok cigány.Van 1-2 magyar haverom,de náluk is érzem néha hogy nem úgy néznek rám mintha csak magyar vér lenne bennem.Tanácsot nem tudok adni mert én is ezzel küzdök és nem találom rá a megoldást.Persze ez legnagyobb részben a cigányok hibája,azoké akik nem olyanok mint te vagy én és lopnak,nem dolgoznak,ok nélkül ölnek meg magyarokat stb...

Az biztos hogy nekünk dupla annyit kell bizonyítanunk mint pl:egy franciának.

Egyébként írta itt valaki Farkas Zoltánt...Az Ektomorfban gitározik.Nem tudom milyen műfajű zenéket szeretsz,de ha szereted a rockot/metált akkor szerintem hallgasd meg.Én legalábbis szeretem,bár én elég régóta rocker vagyok.:)

2013. febr. 24. 19:27
 19/19 anonim válasza:
Idézek egy film részletből"Mindenki megmondja mit csinálj mia jó neked nem akarják hogy megtaláld a válaszokat azt akarják hidd el az övéiket".Igaz nagyon sok ember általánosít,kész tények elé álítanak,vagy szimplán a gesztusókból rágódsz a dolgokon ami ehez vezet.De az életben nem pazarolhatsz olyan dolgokra éveket,hónapokat,heteket,napokat hogy dpizzél vagy mérgelődj azon aminek születtél nem te tehetsz róla hogy ez így alakult jegyezd meg élet csak 1 van.Ha netán amit látnád hogy valaki már kinézetre elkönyvel a könyvtárba vagy hasonló szituáciokba te is ugyanúgy könyveld el őt magadba és felejsd el ezeket.És ha ebből a videóból kaptál motivációt http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58 akkkor ne feljst el ezt a mondatot"le élheted az égész életed a nélkül hogy felébrednél" .Ne foglalkozz olyan embereknek akik akadályokat állítanak fel e belsődben remélem ez segít ha érted érted ha nem nem.
2013. aug. 5. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!