Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ilyenek? (Többi lent)

Miért ilyenek? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Az osztálytársaim folyamatosan cigányoznak engem, vagyis 1-2. És nem értem, hogy miért. Igaz hogy cigány vagyok de csak félig, nem látni rajtam. De nem tartozom azok közé a cigányok közé akik olyanok, hogy beszólogatnak, köcsögösködnek stb. épp ellenkezőleg mert én jól nevelt vagyok tanulok is meg minden nincs bennem rosszindulat ezért nem is értem miért cigányoznak ha nemártottam nekik! Mért ilyen némely ember hogy nincs bennük jóindulat?:S Rasszista emberek kerüljék ezt a kérdést... 19/L
2012. szept. 3. 16:59
 1/3 2xSü ***** válasza:

Azért cigányoznak le, mert cigány vagy (mint ahogy te is írtad magadról a kérdésben). A te „feladatod”, vagy próbád az, hogy hogyan tudod egyik oldalról láttatni és felvállalni azt, aki vagy, a másik oldalon meg megmutatni, hogy ezzel együtt méltó vagy mások barátságára, jóindulatára. Magyarán azt kell megmutatnod, hogy cigány vagy, de ennek a szónak más a jelentése, mint amit azok gondolnak, akik rád mondják.

Gondolom ez nem könnyű feladat. Gondolom 19 évesen nem pusztán csak a bármiért való csúfolás van mögötte, hanem a már kialakult sztereotípiák is. Ezek ellen nehéz dolgozni, de nem lehetetlen. Pont azért nehéz, mert minden sztereotípia valós jelenségeket extrapolál. Az is előfordulhat, hogy más helyen fogod csak tudni elfogadtatni magad. De ha sikerül, akkor mindenképpen vállald fel a hovatartozásod, mert ezzel tudsz a mára kialakult kép ellen hatni.

2012. szept. 3. 17:14
 2/3 anonim ***** válasza:
A mi sulinkban is van egy cigány lány, és nem hiszem, hogy beszólogatnak neki. Teljesen normális lány, versenyekre jár és tök jók az eredményei, meg kedves, nyitott, de látszik rajta, hogy értelmes! :) És nagyon sok barátja van meg haverja a suliban. Új osztályod van? Mert ha igen, akkor várj egy kicsit, biztosan jobban megismernek, és kétlem, hogy az értelmes emberrel bajuk lenne -.- Ha az osztályod ugyanaz, ami eddig volt, akkor próbálj valahogy felülkerekedni ezen, légy tisztában azzal hogy van benned cigány vér, és ne féld felvállalni, hisz ha tanulsz, jól nevelt vagy, és nincs benned rosszindulat, akkor nem lehet baj!!! Remélem rendeződik a dolog :)
2012. szept. 3. 17:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem vagyok rasszista , de én erre csak egy közmondással válaszolnék. " Vér nem válik vízzé". Azokkal az emberekkel akik utálják a cigányokat nem fogsz tudni mit kezdeni soha , soha nem fognak rád úgy tekinteni , hogy te más vágy mint a többi. Már persze ha más vágy. Mert én még ilyen cigánnyal még nem találkoztam mint ami a leírásodba szerepel.
2012. szept. 8. 13:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!