Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehet ez a másság kiváltó oka?

Lehet ez a másság kiváltó oka?

Figyelt kérdés

Egyszer olvastam ezt a mondatot valahol:

"...A kisfiúk kisfiúkkal játszanak, barátkoznak sokáig, a kislányok kislányokkal pusmognak, s egyszer csak jön az idő - nyilván a fajfenntartás érdekében- , mikor férfi a nőbe kapaszkodik és viszont."

Ez csak egy mondat volt egy szövegből, de elindított bennem egy gondolat menetet. Igazából ebből a lényeg az lenne, hogy kiskorunkban nagy általánosságban a fiúk fiúkkal játszanak, a lányok pedig lányokkal. De egyszer eljön az az idő amikor már az ember elkezd az ellenkező nem felé érdeklődni.

Meg kiskorunkban a lányok általában babával játszanak mintha ezzel tanulnák az anyai szerepet.

De akkor mi van velem? Én kislány koromba sosem szerettem a babákat. Vagy plüssökkel játszottam vagy kisautóval és legóval. Óvodában is mindig egy fiúval rúgtuk egymásnak a labdát, aztán alsóban is egy fiúval barátkoztam, akivel kisautóztunk mindig.. Aztán láss csodát most középiskolában is egy fiú szinte a legjobb barátom. Persze most már lett lánybarátom is de mégis egy fiúval értem meg magam leginkább.

Soha semmi lányos játékot nem csináltam életemben. Mindig a fiús dolgokkal voltam elfoglalva és szinte megszoktam a fiú társaságot, bár mindig csak egy valakivel barátkoztam igazán egyszerre. Igaz fiúsan nem viselkedtem. De lányosan sem.. Alsóban akivel barátkoztam furcsa mód kicsit "lányos" fiú volt. Nem durván csak mégsem volt az a tipikus srác. Amikor játékból szerepjátszottunk mindig ő vállalta az egyik női karaktert. Én pedig mellette pont emiatt kevésbé éreztem magam lánynak. Ez sokáig így volt. Mintha a "szerep" felcserélődött volna..

És most hogy ezek eszembe jutottak és végiggondoltam, nem fordulhat az elő hogy esetleg emiatt a lányok felé kezdjek fordulni, érdeklődni, mert eddig a fiú társaság volt a megszokott?

17/L

2012. aug. 23. 22:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ebben van valami. Most hogy így mondod.
2012. aug. 24. 12:45
 12/19 anonim ***** válasza:
Na látod. :) Lehet hogy csak alaposan körbejárod az épp aktuális témát. Ebből szoktak olyan gondolatok születni, amiben következtetsz arra, hogy miként fog rád hatni az adott dolog. Itt konkrétan a kérdésed az. De ha igazad is lesz, és egy lány fog tetszeni, nincs abban semmi. Sokan elítélik a meleg párokat, pedig nem mindegyikőjüket kéne. Mert otthon azt csinálnak, amit szeretnének, az utcán bizonyos keretek között szintén. De a felvonulás például már kicsit sok. Na de maradjunk a tárgynál. Nem túl valószínű, hogy emiatt ilyen leszel.
2012. aug. 24. 12:54
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm hogy picit lenyugtattál. :D
2012. aug. 24. 22:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez a dolgom. :-D Cserébe én meg köszönöm, hogy sok kérdezővel ellentétben nem voltál ellenséges.
2012. aug. 24. 22:20
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez tényleg egy korrekt társalgás volt. :D
2012. aug. 24. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Na ezt se láttam itt sokszor. De legalább van aki így is tud véleményt mondani. :-)
2012. aug. 24. 22:38
 17/19 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam/vagyok és talán leszek is.

Csak "emlékfoltjaim" vannak az ovis éveimből, de emlékszek, egyszer beálltam a lányokhoz "sütögetősdit" játszani, de hamar rá is untam és kiálltam

Mindig a fiúkkal játszottam egy ilyen motoros action man figurával ami kb így nézett ki: [link]

Karácsonyra is akciófigurákat kértem és mindig is szerettem a fiúkkal focizni...

Mindig a fiúk vettek körül, mármint haverilag..

Emlékszek, ebben az időszakomban volt egy jó fiú haverom aki megkérdezte járnánk e..én meg valahogy elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy haverral összejöjjek..na meg egyáltalán azt, hogy "női szerepet töltsek be"...nem nagyon gondolkodtam ezen akkor, csak megmondtam, hogy ez nálam elképzelhetetlennek tűnik..haverok maradtunk és ennyi:)

Mostanra természetesen nem akció figurázok, a focis szokásom egy-egy alkalom erejéig megmaradt és továbbra is érdekelnek az extrém sportok. A ruházatom nem kimondottan nőies. Farmer, sportos, kapucnis felsők és sportcipő..meg mellé sportos karkötő.. Nem sminkelem magamat és nem is lakkozom a körmömet.

Pedig az utóbbi egy évben azt gondoltam, kicsit nőiesebb lettem , legalábbis az előző énemhez képest, de mikor az osztályban a lányok a körömlakkokról meg a pasikról beszéltek, megint feleszméltem, hogy nekem ezek kimaradtak..na meg most is hanyagolom inkább őket..

Annyi változás történt az gimiben, hogy kb 2-3 fiú barátom van, a többi lány...EZ azért van, mert az osztály túl nyomó része "páwa"...és azok engem kikészítenek..mármint a külső nem lenne olyan nagy gond, de szokás szerint a disco, party-k meg a csajok feneke a téma az meg már nekem is sok..

A mostani fiú haverjaimmal meg megvan a közös téma, ők inkább sportosabb alkatok..

A lányoknál meg úgy néz ki a dolog, hogy ők fecsegnek én általában beszólogatok, azon nevetnek és én is nevetek az ő hülyeségükön...Mármint persze itt is vannak olyan lányok...szóval a magamutogatós fajta..de azokat kerülöm...Ha meg jön a körömlakk/pasi téma akkor meg csak hallgatom őket...Ők próbálnak ösztönözni a sminkre én meg viszem őket túrázni, biciklizni,focizni stb.

Általánosban úgy kb 78. tájékán bennem is az az érés volt, mint benned, hogy ez nem normális..hogy nem vonzanak a fiúk..hogy ha ott egy helyes srác az összes lány megbámulja bennem meg nyomot sem hagy az illető..

Aztán gimi 9.-ben volt egy srác akivel padtársak lettünk. Elég jól elvoltunk/vagyunk és mindig húzzuk egymást ezzel-azzal...aztán valahogy egyszer az egyik csaj rákérdezett, hogy nekem tetszik e..én meg már rutin szerűen rávágtam, hogy nem..Aztán napokkal később elgondolkodtam rajta, hogy vele talán eltudnám képzelni, hogy együtt legyek vele..Sportos, kosaras alkat, de nem is a külseje miatt, hanem mert egy kicsit haverilag is bánik velem, de ezért néha a "csajos felemhez" is tesz megjegyzést....szóval kicsit nőként is kezel..bennem valahogy ez indította el azt a gondolatot, hogy azért normális vagyok én is még ha az egyes lányos dolgokat hanyagolom is:)

Láttam már több lányt(mármint neten) akik azt írták, hogy náluk ez a dolog úgy kezdődött(mármint a másságra való hajlam) hogy vonzónak találtak egy-egy lányt..eljátszottak a gondolattal, hogy velük csókolóznak stb..és majd tetteikké váltak..Ha te nem éreztél még így akkor szerintem nincsen veled sem semmi gond, csak fiúsabb vagy valamivel:)

Bocsi a regényért:)

16/L

2012. aug. 25. 14:12
 18/19 A kérdező kommentje:

Nincs gond a regénnyel. Szeretem a hosszú válaszokat és saját tapasztalatokat. :D

Hát.. igazából a gondolattal sajnos eljátszottam. Így valami gond lehet velem. xD De tettlegessé nem szándékozom tenni bármennyire is kíváncsi a természetem.

2012. aug. 25. 20:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja bocs xD...hát te érzed mégis hova tartozol:D Meg hogy megteszed e xd :D...sok sikert:)
2012. aug. 25. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!