Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért depressziós, szomorú,...

Miért depressziós, szomorú, életunt minden fiatal manapság?

Figyelt kérdés

Minden fiatal pszcihológushoz jár,nyugtatókat szed,vagdossa magát és megakar halni.Mitől van ez? Tudom,egyrészt figyelemfelkeltés célja,de mi a másik ok?Mitől ilyenek? És ha ez a generáció ilyen,milyen lesz a következő?Hogy merjen ezáltal az ember,egy felnőtt nő gyermeket hozni a világra? Félelmetes.

14/L

2012. aug. 22. 00:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%

A világ fájdalmasan reménytelen, nincs jövőnk, semmilyen értelemben.

Én nem vagyok depis/szomorú/életunt, mert rájöttem, minek? Lehet, hogy holnap meghalok, akkor addig is élvezzem, ami jó ebben az életben. Napról napra kell élni, mindenféle súlyos érzelem nélkül. Inni, cigizni, tömegzenét hallgatni, ribanckodni, szóval magasról tenni mindenre és átszórakozni az egész reménytelen, semmibe tartó életet. Most aztán biztos jönnek a lepontozások, de én így gondolom. Minden szál cigi, minden korty alkohol, minden falat kaja, minden buli, minden csók lehet az utolsó. És ez tesz minket érzelmiloeg tök üressé.

Az emosok, meg társaik ez ellen próbálnak meg tüntetni, próbálják visszahozni a világba az érzelmeket. Pedig azoknak itt már kevés az életterük. Meg a többieknek megtetszik a hajuk/ruhájuk/zenéjük és ezért ők is felveszik ezt a stílust.

Ha egyszer majd megtalálom a nagy szerelmet, akkor lehet másképp fogok gondolkodni, de addig is... szerintem gyújtsunk rá! :D

16/L

2012. aug. 22. 11:07
 12/26 A kérdező kommentje:
Most már összetudom rakni ezt az egészet.Nagyon kedvesek vagytok,hogy nem hurrogtatok le semmiért és köszönöm az értelmes válaszokat. "És addig is gyújtsunk rá!":DDDDD
2012. aug. 22. 11:54
 13/26 anonim ***** válasza:
43%
Csatlakozom, menjünk, gyújtsunk rá!
2012. aug. 22. 12:01
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
én is ilyen voltam,de egyáltalán nem figyelemfelkeltés miatt,nem is tudta senki csak az egyik barátnom. a lényeg,hogy én az anyám miatt voltam depressziós,aztán meg emiatt sértodékeny lettem,minden osszejott egyszerre és én még kicsi voltam attól,hogy valami egy felnottnek semmiség egy gyerenek még nem az,szóval nem kell azt hinni,hogy akinek baja van az csak megjátsza magát,hogy figyeljenek rá
2012. aug. 22. 12:09
 15/26 anonim ***** válasza:
56%
azért, mert túl nagy a szabadság... szinte korlátlanok a lehetőségek, tanulás, utazás, nincs megszabva, hogy folytatni kell a családi vállalkozást és hozzámenni a szülők által kiszemelt lányhoz/fiúhoz. a szabadság sok negatív érzelmet is kiválthat, mert felelősséggel jár, és a bőség zavara miatt folyton ott a kételkedés, hogy választhatott volna mást is. manapság a párkapcsolat is eldobható cikknek minősül.. ha nem működik, inkább szakítás és új pár keresése... régebben az emberek dolgoztak a kapcsolaton, akkor ez még nagyobb érték volt.
2012. aug. 22. 21:41
 16/26 anonim ***** válasza:
30%

Nekem mai viszonylatban király életem van. És sokan ezért is nézik le, hogy szomorkodom, búval bélelt fejjel mászkálok, komoly vagyok. Igen, tök jó, hogy nem kell kínaiban vásárolnunk, takarítani is csak büntetésből kell nekem, havonta mehetek kozmetikushoz, fodrászhoz. De! Azt nem tudják, hogy anyukám heti 6 napot dolgozik 8 órában, amire még rá kell számolnunk az irodán kívüli elintéznivalóit, tehát csak vacsoránál futunk össze. Apukám nem is jár minden nap haza, mert messze dolgozik, és van, hogy csak 10 körül végez, és ha hazajönne 5óra alvás után mehetne is vissza.

Szóval sokat vagyok egyedül. Így, kamaszként szinte magamat nevelem, nincsenek konkrét szabályok felállítva, akkor megyek haza, amikor akarok, de így is legkésőbb 10-re otthon vagyok, nem is ellenőrzik merre járkálok. Igazi barátom kettő van.

Nem merek visszaszólni, sokat szólogatnak be.

Tehát tényleg király a világ és a kamaszkor az életünk virágzása.

14L

2012. aug. 23. 09:38
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
Minden második kamasznak elváltak a szülei, kb. minden tizediknek alkoholista az apja. Az osztályban 3 barátnőm van, mindháromnak elváltak a szülei, kettőnek alkoholista az apja, mégsem vagdossa magát egyik sem. Nekem autista bátyám van, a szüleim fontolgatták már, hogy elválnak, apám 2-szer volt pszichiátrián (8 és 16 éves koromban), jelenleg otthon van, nem tudok rá felnézni és elhidegültünk egymástól. Voltam pszichiáternél (gyermekkoromban rengeteget sírtam ezek miatt), de soha nem vagdostam. Rengeteg bántottak és megaláztak, mert látták, hogy gyenge vagyok (korombeliek). Mással alig történik valami é rögtön felvágja az ereit. Manapság jó, ha egy kezem megtudom számolni, hogy hány normális családot láttam.
2012. aug. 23. 19:23
 18/26 anonim ***** válasza:
43%

Vannak akiknek megvan rá az okuk mert olyan a családja meg olyan problémaik vannak. Másoknak meg átmeneti, vagy csak divatból. De olyat is láttam már hogy azért volt olyan valaki mert apuci nem 64gigás iphone-t vett neki hanem 32-t -.-.

Ezek szerint én egy különc vagyok? Szerintem a büdös életbe nem voltam még szomorú. Sírni max röhögéstől sírtam, vagdosni meg max papírt poénból kiskoromban :D.

2012. aug. 24. 00:10
 19/26 anonim válasza:
Nekem csak az a furcsa akik írták hogy mert háború, rossz a világ stb és nem akarnak ebbe élni, ezért inkább ők is dohányoznak, isznak és céltalanul élnek. Mi ebbe a logika? A jövő generációja a jelenlegi kamaszok, ők változtathatnának, bizonyítsák be, hogy jobbak, mint a mostani felnőttek, majd akkor változik a társadalom. De azzal hogy ők is isznak, és vagdosság az ereiket mert hűű de sz*r a világ nem fog semmi változni, csak még rosszabb lesz
2012. aug. 30. 10:54
 20/26 anonim ***** válasza:
47%

Az "alkohlisták" és a "vagdosók" (tapasztalataim szerint) két külön csoport. Meg ugye a vagdosókból is el lehet különíteni azt, aki divatból, lázadásból csinálja, és azokat, akinek tényleg komoly oka van rá.

Engem inkább lehet az "alkoholisták" csoportjához sorolni, tehát erről az oldalról tudok nyilatkozni. Az "alkoholisták" reményt nem látnak rá, hogy ez a vlág még valaha is változni fog, nincs semmiféle jövő tervük, nem akarnak állandó párkapcsolatot, gyereket, mert csak azt látják, hogy a felnőttek is mennyit szenvednek miatta. Mást sem hallani, csak hogy: Jaj úgy buliznék egyet, de hova tegyem a gyereket? Vagy: Elváltam a 2. férjemtől is. Ezenkívül kihajtják belőlük a lelket a munkahelyükön, számlákat füzetnek, kevés a pénz, nincs szabadidő. Emellett szerintem természetes, hogy a fiatalok irtzóznak a felnőtté válástól. Látják, hogy ők mindig csak panaszkodnak, rosszul érzik magukat a bőrükben. Hát ha ők rosszul érzik magukat, akkor mi még fiatalok vagyunk, bulizzunk, érezzük jól magunkat, igyunk, éljünk a mostnak, lehetőleg minél több szórakozással minél kevesebb érzelemmel, mert aki érez, az pofára esik, láttuk a szüleink válásából (pl).

Mindenki önálló életet akar élni, magáért él, nem másért, önfenntartó ösztön lép előnybe, senki nem gondolkodik rajta, hogy a következő generációval mi lesz, mert a gazdasági/politikai stb. helyzet enyhén szólva bizonytalan. Az önfenntartási ösztön miatt sem érez valaki késztetést arra, hogy a világot mentse meg, amikor magát kell.

A "vagdosók" egy része ez ellen a kiüresedett, érzelmek nélküli világ ellen próbál tüntetni, megmutatni, hogy nekik igenis vannak érzelmeik és mernek szenvedni. Nekik vannak terveik, vannak világmegváltó gondolataik is.

Csak egy a baj: a bármilyen teljesítményre képes fiatalok az "alkoholisták" csoportjába vannak.

Még fűzném tovább a gondolatsort, de nem hiszem hogy annyira érdekelne itt másokat :D

Ez persze csak az én véleményem.

2012. aug. 30. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!