Miért depressziós, szomorú, életunt minden fiatal manapság?
Minden fiatal pszcihológushoz jár,nyugtatókat szed,vagdossa magát és megakar halni.Mitől van ez? Tudom,egyrészt figyelemfelkeltés célja,de mi a másik ok?Mitől ilyenek? És ha ez a generáció ilyen,milyen lesz a következő?Hogy merjen ezáltal az ember,egy felnőtt nő gyermeket hozni a világra? Félelmetes.
14/L
hidd el, átmeneti. tapasztalat. :D de ha annyira nem bírod az emósokat adhatok neked egy műanyag kanalat likvidálni őket.
19/L
Igen van bent valami, hogy nem lehet a jövőt tervezni.
Azt látni, hogy beledöglenek a szülők a munkába mégis hónapról hónapra élnek. Nem egyszerű az élet. Oké most majd jönnek, hogy háborúban sem volt könnyebb. De ez a generáció már nem hiszi el, hogy most egy kicsit nehezebb aztán jobb lesz.
"Minden fiatal..." ->NEEEEM!!NE ÁLTALÁNOSÍTS,NEM SZABAD!
Például én és sok kamasz ismerősöm nem járunk pszichológushoz,nem vagdaljuk magunkat,nem nyugtatózunk,nem akarunk meghalni.
Ennek nem feltétlenül mindig a figyelemfelkeltés lenne a célja,hanem csak a kilátástalanság miatt történnek ezek.Mert vannak,akikben nincs elég életerő ahhoz,hogy átgondolják,hogy a halál meg a vagdosások értelmetlenek.Az általános iskolás magyartanárom mindig azt mondta,hogy "Ha én nem tudom a saját problémáimat megoldani,akkor egy idegen sem fogja tudni."
Nagyon is igaza volt és van is neki.Ez minden időkre igaz volt és igaz is lesz!Át kell a problémákat vészelni,találni kell egy lelki társat.Figyelni kell minden egyes "lépésünket"(tettünket),és tudatosan kell cselekedni.
Az életuntság azért van,mert nem látjuk a jövőt,egy szóval:REMÉNYTELENSÉG!
A hazaszeretetből senki sem tud megélni és nem is fog.
Másrészt egy kicsit ezt a kérdést provokatívnak érzem,mivel te is csak a mi nemzedékünkbe tartozol,te is csak 14 éves vagy még!Te is abban nevelkedtél,amiben én..mármint abban a világban.Abban az országban és olyan iskolai és egyéb körülmények mellett.Azt nem tudom,hogy a családod milyen anyagi helyzetben van,ez nem is rám tartozik.Egy ilyen kérdés feltevéséhez merészség kell.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!