Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehetnék határozott az...

Hogyan lehetnék határozott az élet számos területén?

Figyelt kérdés

Magamban vagy szűk ismeretségi körben nincs (akkora) gond, de új munkahelyen/közösségben/terepen teljesen elveszek. Viccelődni próbálok állandóan, hogy kedveljenek, furcsán viselkedek, és nem tudok kiállni az érdekeim mellett.

Gyakorlatilag egy "hülye gyerek" attitűd ül ki rám. Néha vannak pillanatok amikor úrrá tudok lenni ezen, de általában nem.

Gyógyászati szempontból vagy egyéb más módon lehet ellene tenni valamit?

Köszönök minden komoly és komolytalan választ egyaránt!

2012. aug. 20. 02:02
 1/5 anonim ***** válasza:
talán önbizalomhiány
2012. aug. 20. 02:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, erre hosszas tanakodás után én is rájöttem, és itt csak a tünetegyüttest vázoltam fel. Viszont megoldást; a probléma megnevezése ellenére sem tudok találni.
2012. aug. 20. 02:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Talán a túlzott megfelelés kényszer. Ezért nem tudsz nemet mondani helyzetekre, dolgokra ezt észreveszik, befolyásolhatónak tartanak. Merj felválallni konfliktusokat,

védd meg bizonyos helyzetekben a véleményedet.

2012. aug. 22. 09:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez csak elhatározás kérdése, vagy létezik technika, melyek segítségével felkészülhetek ilyen helyzetekre?
2012. aug. 22. 12:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Pillanatnyilag és átmenetileg egy rágógumi csodákat tezs. Ha csak egy felet, vagy egy darabkát kezdesz el rágni, máris rádjön valami hanyagabb, magabiztosabb tartás. Eleinte családban vagy barátok közt próbáld, és vigyázz, főnöktársaságában semmiképen.

Más: Találj ki gyakran előforduló jeleneteket, fogalmazd meg a saját mondataidat, tehát amit társaságban, munkahelyen mondanál, és szintén gyakorold otthon.

Amúgy szerintem agyonnevelés áldozata vagy, le kell vakarnod magadról.

Nézz gyakran a tükörbe, öltözz előnyösen, hordjál menő frizurát, és pózolj kicsit, figyeld ki, milyen testtartás előnyös neked. Gyakorold a tükörnél, hogyan kell megállni, járni, leülni stb.

A külső megjelenésen kívül az észbeli felkészülés is fontos. Legyen olyan szakterület, amihez értesz, amiről tudsz beszélni, tanácsokat adni, stb. Ha nincs ilyen, készülj fel, tanulj, bővítsd a képességeidet.

2012. aug. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!