Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak én nem értem ezt?

Csak én nem értem ezt?

Figyelt kérdés
Azt , hogy miért hazudik mindenki. Nap mint nap látom , hogy az emberek mindenféle bűntudat nélkül egymás szemébe hazudnak. Ez van itthon is. Apa van , hogy hazudik anyának. Anya folyton hazudik mamának. Mamám és nagybátyám hazudik szinte mindenkinek. Kivéve anyát. Szüleim folyton hazudnak és titkolnak el dolgokat a tesóm elöl. Az emberek egyfolytában hazudnak egymásnak. Szinte kivétel nélkül. De nem értem ez miért jó? Félnek talán az igazságtól? Attól , hogy mi lenne ha egyszer kimondanák? Talán szégyenlik azt? Esetleg csak "jót" akarnak a másiknak ezzel? Vagy mi.. Nem tudom felfogni mire jó ez az egész. Én megfogadtam magamnak , hogy csak az igazat mondom. És igazán kellemes volt. Megkönyebbűltem. Sokkal felszabadúltabbnak érzem magam. Igaz sokan így elhagytak mert nem bírták az igazságot. De maradt néhány jó barátom.:) Tehát ezt az egészet csak én nem értem?
2012. aug. 18. 20:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Meg ez nekik mire jó? 12L
2012. aug. 18. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A megnyugtató hazugság című filmre többen váltanak jegyet,mint a kellemetlen igazságra.Engem is rohadtul zavar.
2012. aug. 18. 20:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak engem idegesít.. Ez azért megnyugtató:)
2012. aug. 18. 20:52
 4/8 A kérdező kommentje:
És igen sajnos tényleg.:S
2012. aug. 18. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nem minden hazugság, ami annak látszik. Egy dolgot el lehet mondani durván, bele a képébe, vagy finoman kellemesen, körülírva. És nem is kell mindenkinek mindent elmondani. Az nem hazugság, ha el sem mondom.. Ugye anyukád mindig megsimogat, és kedvesen mondja, melyen csinos vagy. Közben meg lehet, hogy nagy a fejed, és kövér buta lány vagy. Igaz, neki akkor is a legszebb....

2012. aug. 18. 23:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Embertől függ, ki miért hazudik. Én például azoknak szoktam csak valóban hazudni, akikkel nem jó a viszonyom. (Magyarán ellenszenves, és ezért Ő tett valamit.) Viszont akiket szeretek (akár barátként, akár többként) maximum kegyes hazugságot kapnak tőlem. Egy ilyen eset:

Van egy lány, akibe már majd egy éve bele vagyok esve. Ugyan Ő erről nem tud, és nem is "viszonozza" ezt, de jól kijövünk. Na de a lényeg... Múltkor meglátogattuk egy barátunkat. És mivel ez a lány akit szeretek, vidéken él, nem tart magánál BKV jegyet, stb... Így vettem neki egy tömböt. Mivel tudja, hogy nem épp jó az anyagi helyzetem, (és egyébként is), vissza akarta fizetni az árát. Erre azt mondtam neki, hogy a munkahelyemről kértem, így nekem sem került pénzbe. Hazudtam, de nem ártó szándékkal.

Tehát a kérdésedre:

Van az a fajta hazugság, ami rossz, és van az a fajta, amit jó szándékból követsz el. Gondolj csak bele. Ha én azt mondtam volna "2.800Ft volt", nem csak bunkó lettem volna, hanem önző is. Persze vannak a rossz/semleges hazugságok is, de ez ahogy olvastam, egyértelmű számodra.

Remélem segített valamit a válasz. És ne haragudj a kisregényért. :D

17/f

2012. aug. 18. 23:16
 7/8 anonim ***** válasza:

A hazugság segít a konfliktusok megoldásában.

Rohadt egy világban élünk, ahol a média által hipnotizálva vagyunk. Hazugságban nőttél fel, ahogy most is abban élsz.

2012. szept. 1. 23:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Igaz.
2012. szept. 2. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!