Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem úgy, hogy képtelen...

Miért érzem úgy, hogy képtelen vagyok itt élni?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, egész életemben egy kis városban éltem. Az utóbbi 3 évben mióta befejeztem a sulit kb. 5-6-szor próbáltam külföldre menekülni, de valahogy sosem jött össze hogy ott tudjak maradni. Apám Horvátországban él, gyakran megyek hozzá és nagyon megszerettem azt a helyet, most voltam lenn 3 hetet és ott jól éreztem magam, és tudom hogy nem szép dolog, de nem hiányzott sem a lakásom, sem az itteni családom, semmi az itteni életemből :/ sajnos apám nem akar segíteni, hogy esetleg ott le tudjak telepedni, nekem meg nincs pénzem most, haza kellett jönnöm, de azóta úgy érzem hogy meghalok ha itt kell maradnom... a nap nagyrészében itthon ülök egyedül, próbálok haverokkal eljárkálni hogy eltereljem a figyelmem, de még akkor is néha alig bírom visszartani a sírást, lassan megőrülök. Mit tegyek, hogyan törődjek bele, hogy itt kell maradnom?
2012. aug. 18. 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

Annyira nem értem ezt a siránkozást, Magyarország egy magas jövedelmű és fejlettségű ország, a napi átlagfizetés mintegy 40 amerikai dollár. Komolyan, ti jó dolgotokban sírtok. Emberek milliárdjai élnek napi 5 dollár alatt. Nézzetek már magatokba, gondoljatok már bele, hogy milyen országok vannak a földön, és adjatok hálát az égnek, hogy nem oda születtetek.

Persze, én is jártam sokat Nyugaton, Kanada például különösen tetszett, na de nekik miért megy ilyen jól? Mert összetartanak, mert nem gyűlölik, és nem irigyek egymásra. A tipikus magyar mentalitás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, na, az tart minket ilyen szinten. El kell kezdeni dolgozni, adót fizetni, nem bliccelni a buszokon, és ha mindenki megteszi, akkor elkezdhet javulni az ország. Addig nem, pont.

2012. aug. 18. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Elso valaszolo,te jol vagy? Olvasod,hmit irsz,v csak irod? Joisten..
2012. aug. 18. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:

1# válaszoló, igazad van .Van rosszabb is, de jobb is ! ... minden ember a jobbra vágyik.

Én szerintem még ha most nem is lehetséges de törekedj arra , hogy kijuthass.Így vagy úgy, lehetőleg a családoddal.Sok sikert hozzá:)

2012. aug. 18. 12:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Nos igen, kedves #1, nem tudom hogy jön ez a kérdésemhez. Nekem az országgal konkrétan semmi bajom, a fizetésekkel sincs, pedig alkalmi munkákból élek, de nincsenek nagy igényeim, eddig mindig jutott amire kellett. Élhetnék én most Kanadában, Japánban, Ukrajnában vagy Sierra Leonéban, akkor is ugyanígy érezném magam, mert pont azon van a hangsúly hogy most én csak azon az egy helyen érzem jól magam a világon. Egyébként amit nem szeretek a magyarokban az pont ez a mentalitás, de az én helyzetemben most teljesen másról van szó.
2012. aug. 18. 12:22
 5/10 anonim ***** válasza:

"Magyarország egy magas jövedelmű és fejlettségű ország"

Mikor volt ilyen? Én ezt nem tapasztalom...

2012. aug. 18. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:

"Mikor volt ilyen? Én ezt nem tapasztalom..."

Konkrétan most is ilyen:

[link]

[link]

Ha nem az országról volt szó, akkor elnézést kérek. Nekem úgy tűnt.

2012. aug. 18. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:

1-nek

B*szdmeg,te jól érzed magad?!?!Komolyan mondom úgy beszélsz mint egy politikus b*szdmeg!!!

LEHET HOGY TE MILLIOMOS-NAK SZÜLETTÉL,DE A KÖZ EMBER NEM!!Gondolom te egy b*dös milliomos k*csög vagy de ez azér durva!!

2012. aug. 18. 17:20
 8/10 Name Nemá ***** válasza:

mert zsebrevágott minket(magyarországot) a történelem!

normális ember nem szeret itt élni! turistaként talán élvezném

2012. aug. 19. 01:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést vagy a magyarázatot, mert itt valami egészen más téma kezd kibontakozni =/
2012. aug. 19. 13:09
 10/10 anonim ***** válasza:

"Annyira nem értem ezt a siránkozást, Magyarország egy magas jövedelmű és fejlettségű ország, a napi átlagfizetés mintegy 40 amerikai dollár. Komolyan, ti jó dolgotokban sírtok."

heheh :D köszönjük, és hajrá fidesz, hajrá magyarok...

az meg ugye mellékes, hogy erre a 40 dollárra jön egy mocskos környezet, életveszélyes egészségügyi szolgáltatás, ostoba emberek és a fizetésed meghaladó rezsi.

valószínűleg azért több mint 3xosa az osztrák gdp a magyarnak, mert itt nagyon jó élni.

ezek mellett meg a horvát szinte hajszállal marad le a magyar mögött.

de bizonyára nagyon rossz lehet olyan országban élni, aminek van tengere, hegysége, és nem 27 hanem 10%os az áfa, az államadósság meg nem 80 hanem 45%a a gdpnek...

de amúgy igazad van, hasonlítsuk magunkat albániához, afganisztánhoz, középafrikai köztársasághoz, meg ehhez hasonlók, máris jobban érzem magam :D

"Egyébként amit nem szeretek a magyarokban az pont ez a mentalitás, de az én helyzetemben most teljesen másról van szó."

ez gyakorlatilag azért van, mert akinek volt 1 kis esze/szerencséje, az már rég nem él magyarországon, a naiv tutyimutyi begyepesedettek maradnak itthon, meg a tehetetlenek.

"Konkrétan most is ilyen:

[link]

[link]

Ha nem az országról volt szó, akkor elnézést kérek. Nekem úgy tűnt."

az meg ugye mellékes hogy ebből a "magas" fizetésből hogyan tudjuk eltartani magunkat. ha albániába járnék bevásárolni, biztos jól jönne a nettó 61E forint, de 30 ezres gázszámlán, és napi ezer forintos kajáláson kívül nem fedezi a víz,áram,kommunikációs szolgáltatások,ruha, neadjisten törlesztőrészlet, albérlet, burzsujoknak csoki, sör, vidámpark árát...

2012. aug. 20. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!