Ti elgondolkoztatok már rajta, hogy milyen lesz a halál?
Figyelt kérdés
Félelemmel tölt el az örökös végbe belegondolni, egyszerűen el sem tudom képzelni hogy milyen lehet ha egyszer majd utoljára csukom le a szemeimet. Gyermekkorom óta kísért ez az érzés, hogy milyen lesz majd az egyedüli végtelen sötétség. Hogy mit érzek majd. Ti mit gondoltok róla?
Nem szabad hagynod, hogy úrrá legyen rajtad a félelem.
Természetes, hogy mindenki fél.
DE nem szabad folyamatosan ezen gondolkodni.
Igyekezni kell elhessegetni a gondolatot, mert sokan nem tudják megérteni, felfogni (nem intelligencia kérdése) az örökké és a végtelen fogalmát.
HA túlságosan elmélyülsz a témában, félő hogy egy idő után olyan szorongásaid lesznek amiket már csak orvosi úton lehet kezelni...
2012. aug. 14. 16:16
2/7 A kérdező kommentje:
Ez tényleg így van hogy képtelenek vagyunk felfogni és megérteni a halált? Tehát akkor hiába megyek bele a félelembe nem fogom tudni soha legyőzni a tőle való félelmemet? Mert akkor gyakorlatilag nincs értelme rajta filózni.
2012. aug. 14. 16:27
3/7 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nemtudom felfogni és elfogadni azt hogy egyszer nem leszek. Milyen az amikor nem élek? Nem értem miért halunk meg vagy akkor meg minek születek meg? EKkora szarsággal még soha életembe eddig nem szembesültem.
2012. aug. 14. 16:30
4/7 anonim válasza:
sok víz lefolyik még addig a Dunán... idős korodra már bölcsebb leszel, sok mindent megélsz addigra, nem fog annyira ijesztőnek tűnni a halál. az életbe is bele lehet ám fáradni...
a halál ténye ad értelmet az életnek. ha örökké élnénk, semminek nem lenne jelentősége.... erre gondolj.
2012. aug. 14. 23:47
5/7 anonim válasza:
Én is félek de, nem szabad félni. Amikor nagyon félek belegondolok. Hogy nem csak én halok meg ezen a világon.
Azért félünk a haláltól mert nem ismerjük.
2012. aug. 15. 09:24
6/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Tulajdonképpen nem is a haláltól félek hanem van róla egy kialakult képem és attól. Mert magát a halált nem ismerem.
2012. aug. 15. 10:16
7/7 anonim válasza:
Hülyeség ezen gondolkodni bár mikor eljöhet holnap holnap után egy perc múlva.E rövid földi életben mi csak egerek vagyunk a macska karmai közt rengeteg kis dolog befolyásolja amit két percel ez előtt tettél lehet ,hogy 4 perc mulva befolyásal lesz az épen történő dolgokra lehet csak 40 év múlva leszbefolyásal lehet ,hogy ez foglya a halálodat okozni 1 óra múlva bármi legyen is egy biztos minden kis tetnek bármi legyen az hatásal van a jövődre bár milyen is legyen az.Hogy mi jön utána az csak is rajtad múlik :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!