Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ennyire befolyáso...

Miért vagyok ennyire befolyásolható?

Figyelt kérdés
Ezt egy ismerősöm mondta rólam és azóta is fáj.Nincs saját véleményem dolgokról,szinte semmiről.Hogyha meg van,simén meg lehet ingatni,mert másoknak jobban hiszek,mint magamnak.Miért van ez?Mit csináljak?Már 23 éves vagyok.Nagyon gáz,mi?Tudom,hogy az.:(

2012. júl. 6. 19:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, gáz, de nem abban az értelemben, ahogy gondolod. Azért gáz, mert így nem tudsz kiállni magadért, egész életedben másoknak akarsz megfelelni, az pedig úgysem megy. Nem voltak veled túl szigorúak a szüleid? Mondhattál ellent gyerekként, ha valamit másképp szerettél volna?
2012. júl. 6. 19:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Szigorúak voltak,de gyerekként mindig ellenálltam.Nem voltam valami szófogadó gyerek.Viszont abba már belefáradtam,hogy a külvilággal is harcoljak,mert ott is mindenki belém rúg és ez így volt mindig is.Most mit tegyek?Nagyon szégyellem magam,amiért ennyire nem megy ez az egész ßar élet.
2012. júl. 6. 19:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Na. Gondolkodj el azon, hogy amiről volt véleményed, de mások miatt megváltoztattad, a végén kinek lett igaza? Rá kellett jönnöd, hogy tévedtél, vagy azt érezted: na ugye, hogy jól gondoltam! Csak úgy nagyjából, nem kell minden alkalomra emlékezni. Ha volt olyan, amiről később kiderült, hogy igazad volt, már jó kezdet.

Innentől nem nehéz annyit mondani a következő vitánál: te így látod, én meg úgy. Ez nem vitatkozás, simán tényközlés. Tehát nem kell attól félned, hogy a másik megharagszik. Ha ezt már jól begyakoroltad, egyszer csak már simán kijelented, hogy: nem! És már az sem fog zavarni, ha a másik éppen megharagszik. A nem az nem. Jó szó ám ez, magabiztossá tesz ha mered használni. Amúgy, gondold végig, mi van akkor, ha nem értesz egyet? Mit tud kezdeni veled a másik? Pont semmit. Ahogy te sem, ha valaki az ellenkezőjét gondolja, mint te. :)

2012. júl. 6. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!