Mit csináljak ha nincs értelme az életemnek?
Eddig semmi jót nem csináltam. Olyan volt az életem mint egy 15 évesnek akinek nincsenek szülei és leszar mindent. Rossz emberekkel haverkodtam, ittam, drogoztam, ártottam másoknak szóval tényleg nem érdekelt semmi. Barátnőim is csak pár hétig/hónapig voltak. Egy komoly beszélgetés után rájöttem hogy ez nem élet és nem szabad elbszni ilyen baromságokra az időt, pár óráig boldog voltam de amikor tiszta voltam minden ugyanolyan szar volt mint azelőtt. Leszoktam az ilyen káros cuccokról és elkezdtem jobb ember lenni de még nincs eredménye... elköltöztem, új munkám lett és sok új embert megismertem de sehol semmi. Szinte minden ugyanaz mint régen, általában minden napom ugyanarról szól. Normálisabb haverjaimat meg várja otthon a felesége, gyereke és boldogok, nekem meg csak egy nyáladzó kutya jutott. Apám is cseszeget hogy már igazán letehetnék valamit az asztalra. Lesz ez még jobb vagy felesleges ezen gondolkozni? Mert én most pont úgy gondolom hogy nem.
29/F
Mit csinálj, ha nincs értelme az életednek?
Hát csinálj neki értelmet! :)))
Először is nem hiszem, hogy nincs semminek eredménye... LESZOKTÁL a drogról, szerintem ez nagy eredmény, új életet kezdtél, szóval BÁTOR vagy! és ehhez gratulálok! :)))
Hidd el 29 évesen még nem késtél le semmiről! :) Keress magadnak egy sportot, járj egy kondizni, vagy úszni, amitől jól érzed magad! :) És ott is szerezhetsz egy-két barátot! :)
Hidd el előbb vagy utóbb, de remélem előbb rád talál majd a nagy szerelem! Mikor nem számítasz rá, pont akkor fog! :)
Én úgy gondolom, hogy vannak tipikusan olyan emberek, akikből mindig a pozitívság, a belső vigyor sugárzik és vannak olyanok, akiknek egy kicsit mindig nehéz a lelke még ha nincs is oka rá. Te az utóbbiakba tartozol valószínűleg és kicsit én is ebben érzem magam azzal tuningolva, hogy mindig igyekszem kétségbeesetten valami célba kapaszkodni.
(Egyébként a nyáladzó kutya a világ legjobb dolga és leghűségesebb társa, tehát imádd és ne mondogasd, hogy neked csak ez jutott! :))
Én nem tudok megoldást mondani/ajánlani a problémáidra, csak azt tudom, hogy lehet ezeket nézni egy kicsit más szemszögből is.
Nézheted arról az oldalról a dolgokat, hogy végre benőtt a fejed lágya, már nem elég a buli, a drog, a féktelen h*lyeség, már többre vágysz.
Nézheted azt, hogy drogoztál, de nem szálltál el, nem ez lett a veszted, képes voltál kimászni belőle és talpra állni!
Nézheted azt is, hogy igen, apud letolt, de ez valahol azt is jelenti, hogy szeret téged és törődik veled, azt szeretné, ha mostmár megkomolyodnál és vinnéd valamire, mert nyilván eddig nem ezt mutattad.
Nézheted azt, hogy van otthon egy csorgónyálú kis barátod, aki jóban rosszban istenként néz rád és imád téged, aki ha nem is beszélget veled, azért igyekszik kommunikálni és melletted lenni akármi van.
Új életet kezdtél, új ismerőseid lettek, keresd a női társaságot is, tartsd nyitva a szemed és legyenek céljaid, aztán majd egyszer csak eljön az a pillanat, hogy legalább egy kis időre úgyérzed majd, hogy minden klappol. 22/L
Az, hogy leszoktál a káros dolgokról nagy szó! Nem könnyű ám. Az egyik ismerősömnek a bátya hasonló volt mint te, bár ő visszaszokott, aztán megint le. Egyszer elhatározta, hogy véget vet annak az "életnek" és újrakezdett mindent. Időbe telt, de most van egy gyönyörű felesége, gyereke (a második baba úton van :)) és talán jobb életet el sem tud képzelni magának, pedig pár éve nem gondolta volna senki, hogy ilyen jól összekapja magát.
Csak elkezdeni nehéz, de hidd el, idővel minden jobb lesz! Nézz szét bátran. Nem lakni, hanem élni jöttél a világra :)
Sz*rd lee!
Ugy nem lesz hogy sehogy ne legyen. Nekem meg haverom folyton panaszkodik hogy élete sincs a család miatt. Néha kimenekülne a világból. Legalább nem kell azon aggódnod hogy miből eteted a családod. Ráérsz még időd mint a tenger. Hamarosan változni kell valaminek mert nagyon sokan pont így vannak mint ahogy te! Találj ki magadnak valami célt.
Első lépés:
Keress önsegítő csoportot, mondjuk valamiféle anonim drogos. Ott neked is segítenek, és te is tudsz másoknak, hiszen leálltál. Sok sikert.
Indulj el.
De hiszen már beindultál! Igazából a család az, amit az élet értelmének gondolsz?
Szerintem az egyik értelme az életnek, hogy TE MAgadért felelős legyél. Ez már úgy tűnik, be is jött.De úgy látszik, van még ott egy űr. Hiányzik valami. Az én tapasztalatom , és Müller Péter könyvében is azt olvastam: Isten az, ami hiányzik. Pótolhatatlan, betölthetetlen űrt érzünk Isten nélkül, amit droggal, alkohollal, röhögésekkel, bulikkal, jobb esetben munkával, családtagokkal próbálunk betölteni, de mindig az a végeredmény, hogy nem lehet. Isten kell az embernek. Életszükséglet. Tehát kezdd el keresni, és közben figyelj, hogy mi változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!