Mi ez a kettősség? És melyik jó?
Mindig éreztem egyfajta ellentétet a viselkedésemben, a jellememben, vagy nevezzük úgy ahogy akarjuk, most ez mindegy is.
Próbálok mindig a jóra törekedni. De hogy mi a jó? Én eléggé félreértelmeztem szerintem.
Mindig olyan ember akartam lenni, aki nyugodt, csendes, visszafogott, tudja az illemet, senki nem tud belekötni, mert nem vét hibát, mindig mosolyog és ha valami hibát ejt (legyen az apróság), megbánt valakit, akkor hatalmas bűntudata van...ja és mindenkit tisztel, még olykor magánál is jobban.
Meg akartam felelni mindenkinek, mert így azt hittem, hogy így megfelelek a magam számára állított mércének...de nem.
Elértem azt, hogy senki nem tisztel vagy nem kíváncsi a véleményemre és mivel nem vagyok harsány és nem beszélek sokat, legtöbbször észre sem vesznek az emberek...max a kinézetem miatt. A legtöbben azt mondják rólam, hogy szép vagyok. Viszont ha közelebbről próbálnak megismerni, hamar rájönnek, hogy nekik nem ez kell. 1 hónapnál hosszabb "kapcsolatom" még sosem volt.
De amúgy már kezdem unni ezt a "szerepet". Olyan szívesen lennék bulizós, mondanám meg a magamét bárkinek vagy legalább elmondanám hogy mit gondolok a dolgokról és hasonlók...viszont sosem tudtam még változtatni, hiszen ott van az a hang ami állandóan azt suttogja, hogy "Ne tedd, mert az rossz, és te nem akarsz ilyen ember lenni, az ilyen viselkedés megvetendő" Volt olyan időszakom, mikor próbálkoztam, igaz itallal (bulikban), mert úgy könnyebb volt...nem is nagyon tudtam tükörbe nézni akkoriban...
Egyszerű lenne azt mondani, hogy ez önbizalomhiány...azon talán könnyen túlléphetnék...Viszont ez más...itt nagyban közrejátszik az az állandó lelkiismeret furdalás.
Valakinek ötlete? Vagy véleménye? Vagy valami? Nagyon érdekelne mit gondoltok erről.
22/L

Az, hogy mi a rossz, és mi a jó, nem abszolút kategória. Pl. bulizni rossz? Vagy aki sokat bulizik az nem lehet jó ember? Nyilván lehet benne jó és rossz is.
A lényeg, hogy felépítetted a személyiségedet valahogy, és arról most kiderült, hogy nem felel meg számodra, hiszen nem érzed jól magad a bőrödben.
Ez nem baj, mert van benne sok minden, amit érdemes megtartani, )pl. mások tisztelete). Amivel pedig nem vagy elégedett, azt hatalmadban áll megváltoztatni. Pl. az, hogy megosztod másokkal a gondolataidat, mutatsz magadból valamit, kiállsz a véleményed mellett egyáltalán nem rossz, ugyanakkor megtanulható.
A kérdés, hogy hogyan változz meg...ennek az útját neked kell megtalálnod. Pl. barátkozz olyanokkal, akiknek megvannak azok a tulajdonságai, amiket szeretnél megtanulni, vagy menj bele olyan helyzetekbe, amiktől eddig féltél, próbáld ki magad új szerepekben. Pl. ebben is, meg az értékrendszered megváltoztatásában is sokat tud segíteni egy pszichológus.

Ez igaz, nem szoktam nemet mondani, vagy csak nagyon ritkán...általában ki is használnak.
És ez is igaz, hogy nem tudom hogy milyen vagyok...sokszor megfordult már a fejemben, hogy mi van, ha nincs ez a hülyeség...De nem emlékszem, hogy valaha viselkedtem volna máshogy, ezért fogalmam sincs. Meg arról sem, hogy egyáltalán hogyan lehet leépíteni kicsit ezt a személyiséget, és előrébb hozni az "igazit"...Olyan van, hogy valakinek nincsen önálló személyisége? :D
Tegyük fel álarc...De mi van alatta? Mi van ha kiderül, hogy igazából (csak példa) az ellenszenv, a világutálat, a düh és a beképzeltség közelebb áll hozzám mint gondolnám.
Előbb utóbb úgyis előjönne az önbírálat, hogy "úristen, hogy lehet így viselkedni, milyen szánalmas már"
Tudom ez nem olyan dolog, hogy fogjuk a nagy fehér leplet aztán lerántjuk a dolgokról, de tisztára olyan érzés... És félek attól, hogy mit találok a lepel alatt...már ha egyáltalán van ott valami használható.
Amúgy köszönöm, olyan jó dolgokat írtok...ment is a zöld kéz mindenkinek :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!