Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mikor fogom végre élvezni az...

Mikor fogom végre élvezni az életet? Meddig lesz még bennem ez a rossz a "betegség" miatt?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Amit írni fogok nagyon hosszú lesz, de kikell adnom magamból, muszáj.

Kisgyerekként gondtalan voltam. 12 éves korom körül elváltak a szüleim, itt egy hatalmas vita volt, én anyu pártját fogtam, apuhoz hetekig nem szóltam. Egy házban élünk továbbra is ugyanúgy.Azóta rengeteget javult apuval a viszonyom.

Édesanyukám depressziós, erős gyógyszereket szed. Egy idő után elkezdett bort inni ezekre, de folyton "titkolnunk" kellett apu előtt. Kértem, hogy ne igyon, nem hatott. Egyszer úgy értem haza a suliból, hogy kihányta ami benne volt, és én itt akadtam ki. Azóta nem iszik. Ez viszont fordulópont volt az életembe. Szépen lasan féltem kimenni az utcára. Előtte intéztem anyu ügyeit, feladtam a leveleit a postán, begépeltem egy-két levelet neki, stb. Azóta semmit nem tudok. Mikor iskolakezdés volt, nagyon rosszul éreztem magam, mintha egy ketrecben lennék, és nem bírnám tovább. Utána a suli kezdett jó lenni, de február környékén már nem mertem egyedül hazajárni. Voltunk egy pszichológusnál, az nem hatott, ha minden jól megy jövő héttől lesz másik.

VAgdostam magam figyelemfelhívásból, sokszor volt öngyilkos gondolatom. Ami tovább "tetézi", hogy erős önbizalomhiányom van. VAn barátom, imádjuk egymást, érte élek. Sokszor nézegetem szép lányok képeit. Nem tudok megelégedni magammal.

Kitűnő tanuló voltam MINDIG, napi 4-5 órát tanultam. Most, hogy jön a suli előre félek, hogy megint végigkell csinálnom. Szüleim sose tuszkolták belém, ez bennem alakult ki.

Ráadásul folyton hibásnak érzem magam, nincs kedvem kimozdulni, a barátaimat kezdem elmarni magamtól. Félek a felnőttkortól, hogy mi lesz velem. A szextől és ezektől undorodom, barátommal szinte semmi olyan nem volt. Vallásos vagyok, minden szexuális dolog után bűntudatom van-ez nem baj- de a barátomat viszont szeretem.

MIT CSINÁLJAK? Mikor jön végre minden rendbe? Tényleg néha csak a barátom miatt élek. Apuékkal megyünk néha ide oda(apu és húgom), javult a viszonyunk,de velem valami baj van...

2012. aug. 3. 16:24
 1/3 anonim válasza:
Szia!Nagyon fiatal vagy és segítségre lenne szükséged!Valaki akinek eltudod mesélni a dolgaidat.Meg 1 jó szakemberre.Megoldani a problémát nem fogják,de segítenek átvészelni.Gondold át!
2012. aug. 3. 16:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, ebben igazad van. Szakembertől most fogok kérni ugye segítséget, felnőttől viszont NEM tudok...Volt az osztályfőnököm, hozzá rengeteget jártam, nyárra is felajnálotta a beszélgetéseket, de nem éltem vele, és nem tudom miért. A barátok hiába hallgatnak meg nem segít. Volt egy barátnőm anyukája még, vele facebookon levelezgettem, és egy idő után nem írt nekem, írtam neki ismét, arra se, pedig rengetegszer volt fent azóta.

Aputól tudnék kérni segítséget(Ő visz a kérésemre a pszichológushoz) de neki se tudom elmondani mi zajlik le bennem.

2012. aug. 3. 16:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Hatalmas megfelelési kényszer van benned. Az az igazság, hogy nekem is voltak "mókás dolgok" az életemben, nem is kevés. Szóval bennem is alakultak ki fura dolgok amikkel azóta is meggyűlik néha a bajom :) De hát a világ ilyen.

Amit tudok ajánlani.:

Hát nem tudom, ezt a pszichológus dolgot én távolról kerültem mindig. Ezt magadban kell leboxolnod. Többet vonulj el, nézz egy kicsit magadba. Jöjj rá a mi a probléma, légy őszinte magadhoz. "Segíts magadon és Isten is megsegít" :)

Ha őszintén tisztázod magadban az egészet, olyan eredményeket érhetsz el amit "szakember" soha nem fog.

Nem vagy elmeháborodott, neked nincsen szükséged orvosokra . Őszinteségre és figyelemre van szükséged. :)) Nem lehetetlen, sikerülni fog a változás :)

2012. aug. 4. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!